Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан задао први ударац, Војводина пала на свом терену

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су важан тријумф у првој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су  вечерас, у Новом Саду, надиграли Војводину са 3:1, по сетовима 25:23, 27:25, 27:29 и 25:15.

Као што је то био случај у претходна два финала, Партизан је бар на старту овог још једном био успешан и из Новог Сада кући је однео брејк злата вредан.

Јасно је било и пре почетка самог сусрета да се финалисти неће залетати на отварању. Тако је и било, пошто су и Бошканови, али и Јанићеви пулени били и те како стрпљиви и чекали су своју шансу. Прву је уграбила Војводина, када је при резултату 9:9, блоковима Крсмановића и Мехића везала три поена и повела са 12:9. Није дуго потрајало вођство домаћина, а за то је најзаслужнији Милија Мрдак. На семафору је писало 17:13, у корист Новосађана, када је капитен црно-белих са три поена, уз подршку Петровића и Тадића, режирао преокрет (19:18). Ушло се у узбудљиву завршницу, која је гарантовала одличну игру са обе стране мреже. Иако су „лале“ за нијансу биле ближе вођству, Партизан је код резултата 23:22, поенима Грувеуса, уз грешку ривала, још једном начинио преокрет, за предност од 1:0.

Освајање прве деонице само је додатно мотивисало освајаче Купа и Суперкупа Србије, који су од старта деловали незаустављиво. Заслугама читавог тима, који је овог пута предводио Петровић, Партизан је повео са 7:3, што је натерало Бошкана да затражи тајм-аут. Чини се да је стратег Војводине ту одлуку донео у правом моменту, пошто су његови изабраници након предаха заиграли као препорођени, што је донело резултат. Поново је Крсмановић капитенски предводио свој тим, а ас-сервисом Бајандића, Новосађани су за тили час приволели вођство на своју страну (10:9). Није то превише утицало на чету Бојана Јанића која је у наредних неколико поена поново повратила минимално вођство (15:14). У наставку је на стању била игра поен за поен, да би пред саму завршницу у први план искорачио Максим Буцуљевић, који је прво ефектним блоком, а убрзо и ас-сервисом омогућио свом тиму да поведе са 22:19. Ни тада се Партизан није предавао и на две сет лопте противника је поенима Тадића и Батака продужио овај период. Дало је то додатну инјекцију самопоуздања црно-белима, који су били и више него концентрисани до краја и са 27:25, дуплирали су своје вођство.

Покушала је Војводина у трећем сету да ухвати последњи вагон и овај меч продужи. На почетку је изгледало да шампион Србије и даље има реалну шансу за такав сценарио, али је „парни ваљак“, након изједначеног почетка, убацио у пету брзину и желео је пошто-пото да ову утакмицу оконча максимално у своју корист. Изабраници Бојана Јанића су просто били и више него доминантни у свим сегментима игре, све покушаје Војводине су вешто заустављали и деловало је да се ближи крај меча и да ће гости срећни моћи да крену пут Београда (23:17). Међутим, питала се нешто и Војводина, која је чини се остала недоречена током овог сусрета. Желели су то пулени Слободана Бошкана да исправе и серијом од 7:1, којој су кумовали Парапунов, Буцуљевић и Симић, неочекивано, али на радост читаве сале, вратили су се у живот. Још једном је резултатска разлика одлучивала ко ће се радовати на крају. Иако су црно-бели имали још једну шансу, укупно трећу да заврше посао, Новосађани се нису дали и са 29:27, продужили су овај први финали меч.

Овим подвигом су „лале“ засигурно пребациле огорман терет са својих леђа, на противника, који је морао што пре да се опорави. Није дуго требало Партизану да врати своју препознатљиву игру, која се изгубила у завршници претходне деонице. Први део овог периода био је пресликан као и у минулом. После тактичког надмудривања оба тренера, Партизан је направио искорак и повео је најпре са 15:10, па са 18:13. Тада је у табору црно-белих свима било јасно да грешке које су их коштале не смеју да се понове. Били су Београђани потпуно концентрисани до самог краја, али исто тако изгледа да Војводина није имала снаге за ново изненађење. На тај начин је Партизан у финиш ушао са чак девет меч лопти и одмах искористио прву за брејк у Новом Саду.

Бојан Јанић, стратег Партизана, био је задовољан издањем његовог тима у овој утакмици.

„Као што сте и видели, први сет смо успели да ишчупамо, као и други у којем смо успели да спасимо сет лопту. Морам да честитам Војводини на повратку у трећем сету и на борбености. Вечерас сам веома поносан на игру у четвртом сету, који смо на крају добили лако. Мислим да ретко која екипа може да победи после практично изгубљене утакмице, а Војводина је успела бар да се врати. Скидам капу мојим момцима који су поново показали карактер, јер стварно мислим да то није било лако“, рекао је Јанић.

Најефикаснији у тријумфу своје екипе био је Милија Мрдак са 24 поена, док је исти учинак код домаћина имао Радослав Парапунов.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Друга утакмица заказана је за суботу, 22. април, од 18.00 часова у дворани „Мастер“, док ће се трећа одиграти три дана касније поново у Новом Саду.

Фотографије: ОК Војводина

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!