Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда освајач Суперкупа Србије!

Одбојкашице Црвене звезде освајачице су Суперкупа Србије за сезону 2022/23. Звезда је у вечерас у СЦ „Вождовац“ на Бањици надиграла Железничар из Лајковца са 3:1, по сетовима 25:21, 25:18, 21:25 и 25:13.

Лајковчанке су стигле у Београд са жељом да се освете Звезди за пораз у прошлогодишњем финалу Kупа Србије, али је шампион Србије још једном био кобан по екипу Бранка Kовачевића.

Обе екипе ушле су веома расположено у први званични овосезонски меч и утакмицу која доноси први трофеј. Железничар је први направио превагу, пошто је при резултату 5:5, везао три поена и стигао до мале, али важне предности. Међутим, није пуно требало освајачу дупле круне да се врати у овај сет и врло брзо је на семафору било 12:10 у корист домаћина. Успеле су Лајковчанке да се за кратко врате у егал, али су девојке у црвено-белим дресовима још једном подигле ниво игре и повеле са 15:12. Резултатски „ролеркостер“ није стао ни у наставку уводног сета, Железничар је поново поравнао разултат, али је Звезда и овог пута ефектно вратила резултат на своју страну и до краја без великих проблема дошла до вођства, ас сервисом Аделе Хелић. Дефинитивно је пријем направио највећу разлику, пошто су девојке у црвено-белој опреми завршиле сет без грешке у том сегменту игре.

sks2

Тактичко надмудривање Бранка Kовачевића и Ратка Павличевића настављено је и у другом сету, јер је и поред Звездине иницијативе на почетку, Железничар је био и више него равноправан ривал. Ипак, у наставку више није било неизвесности, пошто је Црвена звезда стигла до резултатске разлике, коју не само да није испуштала до краја, већ ју је само повећавала. У једном тренутку предност прошлогодишњег шампиона Србије била је девет поена (20:11). Лајковчанке су до краја успеле само да смање заостатак за ривалом и Звезда је дошла на корак од новог трофеја.

Иако су многи у дворани мислили да ће изабранице Ратка Павличевића у трећем сету само привести посао крају, Железничар је од старта трећег сета пружио јак отпор. Нажалост, при резултату 5:3 у корист гостију, приликом доскока се повредила Јелена Олуић, примач Железничара. Према првим информацијама у питању је повреда левог колена. Утакмица је после краће паузе настављена у истом ритму, да би средином сета екипа Бранка Kовачевића повела најпре са 17:15, па са 21:18, да би се са 25:21 резултатски вратила у меч.

Није Звезда клонула духом након негативног резултата у претходном сету, већ је у четврти ушла решена да што пре приведе меч крају. Мора се признати да је домаћа екипа била бољи ривали у овом периоду, али се не сме заборавити ни проблеми и велики умор са којим се сусрео тим из Лајковца. Црвена звезда до краја није дала ни најмању шансу да се врати у овај меч и са убедљивих 25:13, стигла је до првог овосезонског пехара.

sks6

Ратку Павличевићу, новом тренеру Црвене звезде, изузетно је драго због првог трофеја на клупи шампиона Србије: „Јесте слатко зато што је ово први трофеј у сезони, али нама је много важније што само доказали себи да можемо да играмо овакве утакмице. Меч је био веома важан, пун емоција и жеља и веома ми је драго да смо истрајали у томе“, рекао је старетег освајача Супер Купа Србије.

Ана Живојиновић, капитен освајача Суперкупа Србије, честитала је свом тиму на трофеју:

„Веома нам значи ова победа, с обзиром да је екипа релативно нова, са новим тренером. Честитала бих девојкама на залагању. Остаје жал, што у трећем сету нисмо завршиле утакмицу и победиле са 3:0, али и овако је лепо. Пред нама је још доста утакмица и идемо корак по корак“, закључила је Ана.

Бранко Ковачевић, тренер Железничара, дао је свој коментар на ову утакмицу: „Можда смо више под утиском повреде нашег примача, него пораза. Сезона је дуга и веома ће нам недостајати, поготово што на тој позицији имамо само младе играчице. Што се тиче утакмице, заслужена победа Црвене звезде и мислим да су сервис и пријем направили највећу разлику на утакмици“, истакао је Ковачевић.

Најефикаснија у победничкој екипи била је Адела Хелић са 26 поена, док је у екипи Железничара Александра Узелац освојила 19. 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!