Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина, Раднички и Млади радник у полуфиналу!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине, Радничког доо и Младог радника пласирали су се у полуфинале Купа Србије. Пожаревљани су као гости савладали Црвену звезду, Раднички је био бољи од Рибнице, док су Новосађани у дербију надиграли Спартак из Суботице.

Вечерас је на свим мечевима по први пут коришћен челенџ систем Одбојкашког савеза Србије у званичним утакмицама. Овај потез ОСС-а показао се као одличан, пошто је овај систем у великој мери помогао судијама у доношењу одлука.

Војводина – Спартак Суботица       3:0 (25:23, 25:22, 25:23)

Актуелни шампион Србије остварио је максималну победу у веома неизвесној утакмици и на тај начин се пласирао у полуфинале.

Иако су Новосађани током већег дела уводног сета били у предности, Спартак је у завршници успео да стигне до преокрета (20:19). Међутим, Војводина се брзо сабрала, вратила је вођство на своју страну и нешто касније повела са 1:0.

Готово иста слика виђена је и у другом периоду, али је овог пута тим Слободана Бошкана предност са старта, и поред свих напада Спартака, одржао до самог краја и на семафору је засијало 2:0.

У трећем, а испоставиће се касније и последњем сету, Војводина је најпре повела са 5:0, па са 14:10 и 19:16, да би се са 25:23 пласирала даље.

cfk1

Петар Крсмановић, капитен Војводине, задовољан је пласманом у полуфинале.

„Веома важна победа за нас. После несрећно изгубљеног Суперкупа, ово полуфинале нам је добро дошло. Два трофеја су још у игри, као и учешће у Лиги шампиона. Похвалио бих моје саиграче на сјајној игри. Максимална победа против веома амбициозне и младе екипе Спартака је одличан резултат. Похвалио би и њих на сјајној борби, али бих се захвалио и публици која је дошла да нас подржи“, закључио је Крсмановић.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Радослав Парапунов био је најрасположенији у победи своје екипе са 18 поена, док је код гостију Мурад Кан освојио 10.

 

Раднички доо – Рибница  3:1 (24:26, 26:24, 29:27, 25:21)

Крагујевчани су после велике борбе и преокрета успели да сломе отпор Рибнице и заузму место међу четири најбоље екипе.

Раднички је током целокупног првог сета био за петама Рибници, која је предност стечену на почетку грчевито чувала. Иако је тим Алексе Брђовића у самој завршници успео да поравна резултат, Краљевчани су били довољно сконцентрисани и повели су са 1:0.

У другом сету виђена је права резултатска клацкалица, пошто је предност час била на страни домаћина, час на страни гостију. Ипак, овог пута се у завршници боље снашао Раднички и заслужено је стигао до изједначења.

Трећи сет био је дефинитивно најзанимљивији. Иако је Рибница имала резултатску иницијативу, Крагујевчани су у завршници били довољно агресивни што је донело и резултат. На крају је резултатска разлика била наклоњена домаћој екипи која је са 29:27, повела са 2:1.

У четвртом сету је екипу Милана Симојловића сустигао умор, што је Раднички знао да искористи и на тај начин избори пласман у полуфинале.

cfk2

Алекса Брђовић, тренер Радничког, презадовољан је пласманом међу четири најбоље екипе.

„Ово је за нас била најтежа утакмица у досадашњем делу сезоне. Позитивно сам изненађен како је екипа Рибнице одиграла у блоку и одбрани, поготово у прва три сета. Једна тешка утакмица за нас, као што и резултат показује и честитам мојој екипи на победи. Морам да признам да сам презадовољан што смо се пласирали у полуфинале Купа Србије“, истакао је Брђовић.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У екипи Радничког највише се истакао Андреј Ристић са 20 поена, док је Младен Бојовић Рибници донео 31.

 

Црвена звезда – Млади радник      1:3 (25:14, 19:25, 17:25, 23:25)

Пожаревљани су наставили са серијом победа и пласманом међу четири најбоље екипе Купа Србије потврдили су да се налазе у сјајној форми.

Звезда је била и више него доминантна у свим сегментима игре и без пуно муке стигла је до вођства од 1:0.

Међутим, Млади радник је имао спреман одговор на дешавања из првог сета, и у наредна два периода у потпуности је надиграо црвено-беле и дошао до великог преокрета.

Иако су пулени Драгана Бонића у четвртом сету имали и 7 поена разлике (19:12), Београђани су одговорили серијом од 8:1. Наговестила је екипа Игора Жакића да има снаге да меч одведе у тај-брејк, али је воља и жеља Пожаревљанима омогућила да изађу као победници из овог меча.

cfk3

Драган Бонић, стратег Младог радника, каже да је његова екипа била фантастична вечерас, посебно након првог сета.

„Веома тежак меч. Честитам мојим играчима као и свима у клубу на уласку у полуфинале. Победити Црвену звезду на њиховом терену, мислим да је то велика ствар. Можда нисмо добро отворили први сет, али као да смо се загревали за оно што следи. Наредна три сета су била фантастична. Посебно је у завршници четвртог сета екипа показала да има карактер и ја јој још једном честитам на томе“, рекао је Бонић.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Са 22 поена је Андреј Тупчи предводио своју екипу ка полуфиналу, док је код домаћина Милан Пепић додао 16.

Подсетимо, синоћ је Партизан Ефбет изборио пласман у полуфинале победом над Спартаком из Љига.

(Фотографија: Инстаграм @ok_radnicki)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!