Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Бриљантни Партизан одбранио трофеј Kупа Србије!

Одбојкаши Партизан Ефбета су победници 58. Kупа Србије 2022/23. у конкуренцији сениора. Партизан Ефбет је данас, у Хали спортова у Убу, пред 1500 гледалаца, савладао Војводину са 3:2, по сетовима 21:25, 25:22, 18:25, 25:19 и 15:7, након више од два сата борбе.  

Имали смо прилику да пратимо сјајну одбојкашку представу у Убу, у којој за нијансу боље снашао Партизан и на тај начин одбранио је трофеј освојен прошле године.

Обе екипе ушле су помало стегнуто у уводни сет, што је донело неколико грешака, које су утицале на то да резултат буде изједначен. Није дуго времена требало да се и једни и други опусте, што је донело истинску борбу за сваку лопту и сваки поен. Прво узбуђење виђено је при резултату 10:10, када је Партизан успешним нападом Луке Тадића и грешком ривала повео са 12:10. Ипак, није дуго потрајало то вођство Београђана, јер је Војводина убрзо, преко Мехића и Парапунова, уз успешан блок Симића, повела са 17:14. Ово је уједно био и пресудни моменат у првом сету, пошто је актуелни шампион Србије до краја вешто чувао стечено вођство и са 25:21, повео је са 1:0.

fks1

На крилима сјајне игре из првог сета, Новосађани су наставили са агресивном игром, како у одбрани тако у нападу. На тај начин су изабраници Слободана Бошкана најпре повели са 5:3, па са 10:7 и 15:12. Међутим, није се предавала екипа Бојана Јанића и поред расположене игре ривала. Батак и Бјелица су успешним блоковима, уз одличну игре остатка тим, направили серију од 4:0, и пореокренули су резултат у своју корист (16:15). Натерало је то Бошкана да затражи тајм-аут, који је мало подигао његове играче, али су црно-бели успешно одржавали минималну разлику. Београђани су у завршници само потврдили бољу игру, повећали су своје вођство и са 25:22, стигли су до изједначења.

Ништа мање у односу на прва два сета није било занимљиво у трећем. Партизан је боље отворио овај период и одмах је стекао четири поена предности (8:4). Имала је Војводина спреман одговор и одмах је поенима Петра Kрсмановића стигла до изједначења. Права резултатска клацкалица виђена је све до резултата 13:13, када је на линију стао Давид Мехић, који је одличним сервисима, уз три везана аса, омогућио својој екипи да поведе са 18:13. Покушао је Партизан у завршници да ухвати корак за ривалом, али је Војводина била довољно концентрисана и са 25:18, дуплирала је своје вођство.

Предаја није била опција за изабранике Бојана Јанића. Знао је стратег Партизана како да их мотивише, а они су се потрудили да све његове замисли претворе у дело. Након изједначеног увода, прошлогодишњи победници Kупа Србије су прецизнима серивисима Бјелице и Мрдака, али и сигурном игром остатка екипе, стигли до вођства од 14:9. Покушала је Војводина у наставку да смањи заостатак, али када год је била близу, Партизан би подизао ниво своје игре. Све то је утицало на то да црно-бели по други пут дођу до изједначења и изборе тај-брејк.

Читаво финале стало је у одлучујући пети сет. Партизан био је агресивнији на старту и повео је са 3:1, па са 5:3 и 7:4. Нису се на том зауставили Београђани и у потпуности су зауставили ривала. Одличан је био Мандића на сервис линији, а његови саиграчи у одбрани и нападу. Тако је Партизан стигао до чак седам меч лопти и одмах искористио прву за други узастопни трофеј Kупа Србије. 

Најрасположенији у победи вредној Купа Србије био је Милија Мрдак са 21 поеном, док се код Новосађана највише истакао Радослав Парапунов са 22.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У финалу 57. Купа Србије у конкуренцији сениорски, састају се Јединство из Старе Пазове и Уб.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!