Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Фантастични Партизан након златног сета до осмине финала Раднички и Војводина елиминисани

Одбојкаши Партизана Ефбет пласирали су се осмину финала Купа ЦЕВ. Црно-бели су вечерас, као гости, након златног сета обезбедили пласман даље, док су Раднички и Војводини завршили са учешћима на европској сцени.

Лувен – Партизан Ефбет 1:3 (25:19, 22:25, 23:25, 20:25) - Златни сет (13:15)

Знало се пре почетка саме утакмице да се црно-бели налазе у лошој форми. Међутим, шампион Србије је вечерас доказао зашто баш он ове сезоне носи то звање.

Иако први сет није протекао онако како су прижељкивали у табору црно-белих, то није био разлог за предају.

Већ од друге деонице гледали смо друго лице Партизана. Све до резултата 14:14, водила се велика борба, да би у тим тренуцима чета Бојана Јанића везала два поена, а у наставку је само повећала предност и са 25:22, изједначила је резултат.

Није лако шампиону Србије било ни у трећој деоници. Лувен је још једном доказао да је квалитетан ривал, али је Партизан био истрајнији у веома занимљивој завршници. Права игра нерава виђена је у тим моментима. Ипак, црно-бели су показали већу жељу. Искористили су другу сет лопту и у потпуности су преокренули резултат.

Наставио је тим из Београда у истом ритму и на почетку четвртог сета, али је ривал убрзо стигао до преокрета и вођства од 13:10. Упалило је то аларм у табору црно-белих, што је натерало Партизан да убаци у пету брзину. Серијом од 10:2, екипа Бојана Јанића је доказала је да за велика дела, а у наставку је изборила и златни сет.

А тамо се водила истинска борба за сваку лопту и сваки поен. За нијансу је Лувен био бољи на почетку, али је Партизан за тили час окренуо резултат и повео је са 11:9. Иако су домаћи одбојкаши покушавали на све начин да поравнају резултат, Партизан је био довољно концентрисан и са 15:13, обезбедио је пласман даље.

 

Крајова – Раднички   3:1 (25:22, 23:25, 25:21, 25:20)

Домаћин је био бољи ривал током целокупног првог периода, пошто је најпре повео са 5:1, па са 13:7 и 20:15. Иако је Раднички у завршници пронашао своју игру и покушао је да поравна резултат, екипа за коју наступа Милан Крстић је била истрајна до самог краја и са 25:22, повела је 1:0.

Настојао је тим из Крагујевца од самог старта друге деонице да поравна резултат, што му је и пошло за руком, али је морао и те како се да потруди. Баш као и ривал у претходном, Крагујевчани су средином сет направили превагу и стекли су седам поена предности (15:8). Домаћин је у завршници ухватио прикључак, чак је стигао и до преокрета (20:21), али је чета Алексе Брђовића била агресивна до краја и са 25:23, стигла је до зацртаног циља.

Нажалост, Раднички није могао да се супротстави ривалу у наредна два сета. Били су гости конкурентни до средине треће деонице, када је Крајова направила превагу, а касније и искористила стечено вођство, да би у четвртој на готово исти начин привела утакмицу крају и елиминисала Раднички.

 

Рио Дуеро Сорија – Војводина 3:0 (25:21, 25:23, 25:16)

Дугачак пут, али и проблеми током истог, у потпуности су утицали на Новосађане вечерас. Чињеница да је Војводина у Шпанији имала само један тренинг, био је додатни хендикеп за тим Марка Наранчића. То је домаћин знао да искористи и оствари нову убедљиву победу.

Квалитет данашњег ривала „Лала“, не може да се оспори. Међутим, и поред боље игре Шпанаца вечерас, Војводина се борила о првог до последњег поена. У прилог томе иде чињеница да је домаћин тек у завршници првог периода успео да сломи отпор српског представника, који је водио током већег дела истог.

Веома сличан је био и други период. Права резултатска клацкалица виђена је у првог до последњег поена, али је на крају за нијансу била расположенија екипа из Шпанија и освајањем овог сета обезбедила је пласман даље.

Када је веће било јасно да Новосађани немају шансу за пласман даље, заиграли су растерећено, што је Сорија искористила и остварила је максимални тријумф.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!