Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велика победа храброг Јединства!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове направиле су велики корак ка финалу Kупа изазивача. Изабранице Јова Цаковића су у првом мечу полуфинала савладале румунски Лугож са 3:2, по сетовима 25:21, 21:25, 17:25, 25:16 и 15:8.

Иако се до четвртог сета чинило да ће искуство гошћи утицати на победу, младост и енергија Јединства су на крају били пресудни!

Храбро је Јединство ушло у овај дуел, против искусне екипе која је, иако у гостима, имала одличну подршку са трибина. Наравно, домаћи навијачи су били на високом нивоу као и увек, што је утицало на игру изабраница Јова Цаковића. Повео је Лугож, за који наступају Силвија Поповић и Тања Грбић на почетку са 9:7,  и Цаковић је одлучио да затражи тајм-аут. Испоставило се врло брзо да је то био сјајан потез стратега Јединства, пошто су Старопазовчанке најпре стигле до изједначења (9:9), а потом и до преокрета (13:12). Нису се на томе зауставиле Исидора Kоцкаревић и другарице, већ су и у даљем току уводног периода наставиле са феноменалном игром. Ушла је домаћа екипа у завршницу са пет поена предности (20:15), да би за тили час то вођство искористила и са 25:21, повела са 1:0.

jed lug1

Дешавања из претходног, само су повећала самопоуздање Јединства у другом сету. Диктирале су финалисткиње Kупа Србије темпо од уводног поена и противнику нису дозволиле да се одмах енергетски врати. Повеле су прво са 9:4, али је екипа Угљеше Шегрта постепено подизала свој ниво игре и до средине сета стигла је до изједначења (14:14). Све до резултата 19:19, играло се поен за поен, након чега су гошће везале четири поена и убрзо стигле и до изједначења - 25:21.

Лугож је у наредном сету од самог старта заиграо веома добро што се и одразило на резултат. Повеле су Румунке најпре са 7:3, па са 16:8 и 21:12, да би са 25:17, дошле до потпуног преокрета.

Да предаја није опција, још једном су феноменалне одбојкашице Јединства доказале у четвртом сету. Знао је Јово Цаковић како да мотивише своје играчице, а оне су његове мисли спровеле у дело. Није се домаћин либио да покаже зубе искусним Румункама, а награда за то је убрзо и дошла. Веома концентрисане и пожртвоване биле су Старопазовчанке од првог до последњег поена и на крилима сјајне публике су са 25:16, избориле тај-брејк.

Напето је било почетком одлучујућег сета, тражили су се челенџи. Блоком Kоцкаревић је Јединство дошло до предности од 6:5, после чега су гости звали тајм-аут. Доминирале су домаће у блоку, па су на промени страна водиле 8:5. Расположена је била Осмајић и брзо је писало 12:7 на семафору. Нису посустајале домаће одбојкашице до краја и забележиле су велику победу.

Јово Цаковић, стратег Јединства, био је презадовољан након велике победе своје екипе.

„Мислим да је ова утакмица оправдала звање полуфиналне. Публика је у хали која је била поприлично испуњена могла да ужива у доброј одбојци, неизвесној утакмици и на крају је могла да се радује. Међутим, ова победа може да значи пуно, али и не мора. Реванш је већ за седам дана. Наравно, лепо је што са оваквом енергијом и победом вечерас излазимо из сале. Сигурно да нам не би било пријатно да смо разочарали публику и остали без тријумфа. По ко зна који пут смо се тргли у четвртом сету и остатак меча смо одиграли у трансу ношени нашом публиком. Честитам мојој екипи, али морамо ово да заборавимо и окренемо се финалу Kупа Србије у недељу“, закључио је Цаковић.

Силвија Поповић, либеро Лугожа и репрезентације Србије, сматра да њена екипа мора да покаже сав свој квалитет у реваншу.

„Младост је вечерас пресудила. Још ништа није готово, јер нам следи и утакмица у Лугожу у којој морамо да покажемо наш квалитет. Овај меч је био квалитетан, али је био и пун успона и падова. Ипак, ми тежимо другој утакмици и надамо се да ћемо изборити финале“, рекла је Силвија.

Тријумф српској екипи донела је Бранка Тица са 33 поена, Исидора Kоцкаревић је уписала 21, а Миња Осмајић 10.

Друга полуфинална утакмица на програму је следеће недеље, 1. марта од 17.30 часова, по нашем времену.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!