Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики повратак Слађе Ерић у српску одбојку

Одбојкашице Уба вечерас су на домаћем терену изгубиле од Имоко Конељана са 3:0. Екипа коју са клупе предводи нови селектор репрезентације Србије, Данијеле Сантарели, била је непремостива препрека за изабранице Маријане Боричић.

Ипак, и поред пораза, публика у Хали спортова имала је разлога за радовање. После три године, Убљани су имали прилику да на делу поново гледају Слађану Ерић, која се после скоро две године вратила својој највећој љубави – одбојци.

Одмах након утакмице са Конељаном, Слађу смо замолили за повратнички интервју. На почетку нам је открила на чији наговор је одлучила да се врати на терен и како је дошло до те одлуке.

„Дрес Уба сам обукла искључиво захваљујући свом тати, пошто је његова последња жеља била да и даље играм одбојку. Такође, и ја сам исто желела да се вратим, јер сам видела да још увек могу да играм на високом нивоу. Жао ми је што сам дошла неспремна и што због здравственог проблема нисам играла до средине јануара. Можда ме је Весна Читаковић наговорила да поново заиграм одбојку. Због већ поменутог здравственог проблема, сви прелазни рокови су били готови, и остале су само још Србија и Пољска. Тако се испоставило да је најбоље решење било да 'окренем' Маријану и да дођем да им помогнем“ – рекла је Слађана.

eric N

Нова чланица Уба је већи део каријере провела на позицији средњег блокера. Ипак, у Србији је махом била коректор, а и у новом клубу је чека та улога.

„Углавном су ме у Србији сви звали да будем коректор. Претпостављам због Визуре од пре три године, када сам била МВП и када сам освајала по 20, 30 поена. Тренутно сам неспремна да играм на тој позицији. Хвала Маријани што ми верује и што ми  је дозволила да направим толики број грешака вечерас. Чак ми је и Ана Јакшић рекла да се не нервирам и да им значи зато што сам део екипе. Ако ми је само посао да помогнем и да им будем 'кева', мени је довољно“ – истакла је короз смех искусна одбојкашица.

eric2

Када је Слађана већ поменула свој надимак, нисмо могли да пропустимо прилику да је питамо како је дошло до њега. Такође, питали смо је и зашто је саиграчице зову Златан Ибрахимовић.

„Није толико млада моја нова екипа (смех). Ја сам са Љиљом Ранковић играла још давно, а и Љубицу Кецман знам дуго. Зато нека надимак 'кева' остане овим млађим играчицама, које кажу да сам могла да их родим. Са друге стране, надимак 'Златан Ибрахимовић' сам добила зато што је за мене мерило терен, а не године. О вечерашњем издању нећу ништа причати. Биће још утакмица, ово је тек почетак“ – закључила је популарна „кева“.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!