Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда на корак од Лиге шампиона!

by Душан Крстић

Одбојкашице Црвене звезде стигле су на корак од групне фазе Лиге шампиона. Изабранице Ратка Павличевића су вечерас, у 2. колу квалификација, победиле словеначки Калцит из Камника са 3:1, по сетовима 25:21, 25:19, 13:25 и 26:24.

Актуелне освајачице дупле круне оствариле су велики тријумф и за пролазак у групну фазу биће им потребна свега два сета у Београду.

Целокупни уводни сет био је у знаку велике борбе. Обе екипе пружиле су свој максимум, што се одразило и на резултат, који се константно смењивао. Црвена звезда је при резултату 21:21, преко сјајних сервиса капитена Ане Живојиновић и Александре Ћировић, уз грешке ривала, везала четири поена, која су јој донела вођство у овом мечу.

Тактичко надмудривање настављено је и у другом сету. Иако су одбојкашице у црвено-белим дресовима одмах повеле са 4:1, Калцит, за који наступа доскорашња играчица Звезде Мила Ђорђевић, се експресно вратио у игру. Све до резултата 10:10, на снази је била игра на једну лопту, али је у тим тренуцима, тим Ратка Павличевића поново заиграо агресивно. Сјајно је сервирала Тара Таубнер, док је Јелена Стојић била одлична у нападу. Иако је домаћа екипа у наставку, и поред свих напора шампиона Србије, поново вратила егал, Београђанке нису клонуле духом, већ су завршници залагањем читаве екипе стигле до великих 2:0.

Велика предност довела је до опуштања код Звездиних одбојкашица, што је екипа из Камника знала да искористи. Од почетка су наметнуле свој темпо, биле су одличне како у одбрани, тако у нападу и експресно су се вратиле у меч.

Није се Црвена звезда претерано потресла због дешавања из претходног сета, већ је у нови ушла решена да оствари велику победу. Повеле су Ана Живојиновић и другарице најпре са 5:1, па са 8:4 и 14:8. Иако се чинило да ће рана предност бити сасвим довољна како би се савладао првак Словеније, домаће одбојкашице су то демантовале, пошто су за тили час серијом поена успеле да поравнају резултат (18:18). Све до самог краја утакмице играло се поен за поен, али је Калцит први стигао до сет лопте (24:23). Међутим, Звезда је и у тим тренуцима била довољно прибрана. Најпре је успела да спаси ту сет лопту, након чега је искористила прву шансу и остварила велику победу пред реванш у Београду.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Јелена Стојић са 16 поена, а пратиле су је Тара Таубнер са 14 и  Ана Живојиновић са 12. У екипи из Словенији истакла се Маша Пуцељ са 20 поена.

Реванш меч између ових екипа на програму је у уторак, 8. новембра од 20.00 часова у дворани СЦ Вождовац у Београду.

Победник дуела Црвена звезда – Kалцит Kамник играће у Ц групи Лиге шампиона 2023, са Вакифбанком из Истанбула, Игор Горгонзола Новаром и Потсдамом.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!