Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Шампион Европе прејак за Звезду

Одбојкашице Црвене звезде нису успеле да забележе победу у 5. колу групне фазе ЦЕВ Лиге шампиона. Бољи од Звезде вечерас је био турски Вакифбанк са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18, 25:18.

А у госте Црвеној звезди није само дошао шампион Европе, већ и нови селектор женске репрезентације Србије, Ђовани Гвидети, којем је на почетку сусрета уприличена топла добродошлица, па публика није штедела дланове приликом громогласног аплауза.

Почетак утакмице обележила је изједначена игра. Вакиф је у неколико наврата успео да се одвоји на два поена, али је Звезда, углавном преко нове играчице Ане Клегер, сваки пут успевала да ухвати прикључак. Црвено-беле су потом су блоком Исидоре Родић, уз ас сервис Ане Живојиновић, повеле са 14:12. Морао је Ђовани Гвидети у тим тренуцима да затражи тајм-аут, који је одмах уродио плодом. Туркиње су најпре поравнале резултат (16:16), да би у наставку стигле до вођства. Иако је била у резултатском дефициту, екипа Ратка Павличевића се није предавала до самог краја. Међутим, Вакиф је први стигао до сет лопти (24:21), али је шампион Србије до краја био максимално концентрисан, иако је шампион Европе убрзо повео са 1:0.

czv vb1

Биле је Звезда равноправан ривал и на старту другог дела игре. Ипак, Вакиф је чврстом игром, односно серијом блокова, већ до средине сета стекао велику предност (13:8). Покушавла је Звезда на све начине да стигне резултатски заостатак, али су пуленке Ђованија Гвидетија и без већих поена дуплирале вођство.

У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, Вакифбанк је наставио тамо где је стао у претходном. Повео је шампион Европе најпре са 8:4, па са 16:12 и 20:15, да би са 25:18, стигао до максималног тријумфа.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, био је задовољан игром своје екипе у вечерашњој утакмици.

Задовољан сам игром своје екипе. Чињенично стање је да смо највећи отпор пружили у првом сету. Служила нас је концентрације и девојке су читаву утакмицу одиграле пожртваовано, јер се ни у једном тренутку нису предавале. Честитам Вакифу на победи, али и мојим девојкама на доброј игри. Надамо се да ће нас мотивација држати и у наставку сезоне“, закључио је Павличевић.

Сања Ђурђевић, либеро Црвене звезде, дала је свој коментар након утакмице.

„Веома нам је значило да одиграмо овако велику утакмицу пред пуним трибинама. И те како нам овај меч значи за наставак сезоне. Мислим да смо све одрадили што је било до нас. Вакиф је у другом и трећем сету додао гас и залужено оставио максималну победу“, рекла је Сања.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Ана Клегер са 11 поена, а пратиле су је Јелена Стојић са 9 и Ана Живојиновић са 8. У Вакифу се највише истакла Чијака Огбогу са 13 поена.  

Звезда у последњем колу гостује Потсдаму, наредне среде од 19.30 часова.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!