Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Топола и Стара Пазова зову на дербије

Текућа недеља богата је одбојкашким дешавањима и гледали смо већ наше клубове у европским такмичењима. Учинак је половичан и није мали успех што ћемо и даље у такмичењима ван Србије имати неколико екипа, али, уз дужно поштовање свима, ништа не може да се мери са победом Јединства из Стар Пазове над Милузом у Лиги шампиона.

 

Исписана је нова историја нашег актуелног шампиона и зато свака част Цаковићу и његовим девојкама на сјајној игри и резултату.

Враћамо се у 9. коло наше Суперлиге које почиње већ у петак, а овог викенда у обе конкуренције имаћемо по један велики дерби.
Како ред налаже, крећемо са дамама. Коло отварају Црвена звезда и Раднички Бластерс у петак од 18 часова и тешко да се нешто ново може рећи, јер је велика разлика у квалитету екипа. Звезда има своје планове, лагано „надолази“ и биће све боља, а Раднички треба да искористи сваки меч до краја сезоне да скупља искуство за неке наредне изазове.

Суботњи програм отварају Клек и Инђија од 18 часова, а гошће су фавориткиње у овом дуелу, али ће морати то и да докажу. Клек је победом над Радничким показао квалитет и да се у Банату и даље добро ради, а можемо само да се надамо да је у Инђији све у реду и да очекујемо боље партије. Инђинчанке су неколико пута непријатно изненадиле, или смо можда више очекивали од њих, али тим је квалитетан и рекло би се да резултат не осликава право стање. Меч и потенцијална победа у Клеку можда би биле иницијална каписла за успешнији наставак.

У суботу Јединство у Старој Пазови дочекује Уб од 19 часова и то је дерби овог кола, без обзира на чињеницу да је Јединство на врху табеле, без пораза, јер је Уб екипа која увек може да победи било кога. Могле су и боље против Волунтарија, али су се солидно показале. Колико је Европа оставила трага на обема екипама, видећемо, али ове сезоне је Јединство већ једном било боље и освојило Суперкуп. Обе екипе се лагано комплетирају, враћају се девојке које ће додатно појачати конкуренцију и оба клуба ће ускоро бити најјача могућа.

У истом термину, Железничар дочекује Спартак и у овом мечу може да буде свега. Пре свега у погледу резултата јер оба тима имају своје предности. За Железничар је то домаћи терен и појачање у виду Божице Марковић, а за Спартак појачање у виду тренера Мора и чињеница да игра делује боље. У прошлом колу су против Јединства „голубице“ биле веома добре (не рачунамо четврти сет), а Лајковчанке су претрпеле максимални пораз у Обреновцу. Железничар је у низу од 14 везаних победа против Спартакa у свим такмичењима и фаворит је код куће.

Срем дочекује ТЕНТ који ће бити мало уморан од сусрета са Лугожом, али су гошће фавориткиње. Имају Обреновчанке висок квалитет, али и Срем своје адуте који се тренутно огледају 6. местом и половичним односом победа и пораза. Домаћи терен у Сремској Митровици може да буде још једна предност Срема, али требаће им много више како би евентуално наудиле фавориту.

Омладинац и Партизан Ефбет затвориће ово коло двобојем у недељу од 18 часова. На овом дуелу тешко је предвидети фаворита и некоме дати предност, јер обе тима имају своје предности па 50-50% звучи максимално реално. Омладинац је млад, играчки утегнут и у пољу нема изгубљене лопте, док црно-беле делују физички доминантније и свакако искусније. Видећемо шта ће терен показати, али хала у Старој Пазови је тешко освојива тврђава.

Мушкарци крећу у петак до 16.30 часова, а све почиње дуелом Борца и Рибнице, екипа које су до сада жестоко подбациле. Старчевци су, уз Млади радник, приковани за дно табеле и делује да ће се до краја борити само за избегавање последње позиције, а Краљевчани са само два тријумфа у осам мечева су далеко испод свог реномеа. У дуелу искусних екипа домаћи терен може да буде превага па не треба искључити потенцијално „изненађење“ и победу Борца.

Од 19 часова у петак гледаћемо дуел најпријатнијих изненађења сезоне: Карађорђе дочекује Ниш (ТВ Аренаспорт) и све је спремно за празник одбојке у Тополи. Тренутно, Карађорђе је други, а Ниш први и оба тима су у сјајној форми, зато нећемо причати о фавориту. Очекивало се да ће се одлазак Нејића осетити код Нишлија, али „родио“ се неки нови Матић и бије све редом. Ниш је свакако познат по врсним коректорима па се све некако уклапа. С домаће стране, Тополци знају шта желе, показали су толика тога доброг ове сезоне да не би покварили утисак ни да изгубе све мечеве до краја сезоне.

У петак од 20.30 часова Црвена звезда дочекује Јединство и велики је фаворит. Јединство је последњи пут славило против црвено-белих у Београду у другом делу сезоне 18/19, па не треба очекивати подвиг јер Звезда би победом и неким повољним развојем ситуације у овом колу могла да поправи пласман на табели.

Дерби имамо и у Крагујевцу где Раднички дочекује Војводину. Младост против искуства у увек неугодном „Језеру“ обећава добар меч. Оба тима су испала из Купа ЦЕВ ове недеље, Шумадинци од Румуна, а Новосађани од Шпанаца, па се окрећу првенству, а прошле сезоне су уписали максималне победе на домаћем терену у међусобним сусретима. Показали су до сада квалитет и заслужено су у врху и помињу се у најужем кругу фаворита за титулу.

После проласка у Европи, Партизану су сигурно порасли апетити и Таково им долази у правом тренутку да се настави победнички низ. Црно-бели су кроз златни сет обезбедили још изазова ван граница наше земље, али тим из Горњег Милановца је све само није лаган ривал. Таково изгледа одлично, у прошлом колу су узели сет Звезди, мада делује да су могли и више у том четвртом сету, а у Београд ће доћи да се надигравају. Није реално претити актуелном шампиону, али нада увек постоји.

За крај, у понедељак од 19 часова састаће се Спартак и Млади радник и биће то занимљиво одмеравање снага. Суботичани можда нису најзадовољнији са скором 4-4, а Пожаревљани тек са 0-8 па свима треба победа. Млади радник је живнуо, иако без победе, делује све бољи па ће сигурно потражити шансу у Суботици, али „голубови“ ће на свом терену бити ближи тријумфу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!