Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Данас је дерби

С времена на време, појави се неко коло где на први поглед неке утакмице не делују превише атрактивно и где се резултат назире, али научили смо до сада да ништа није уклесано у камен када је у питању, посебно мушки шампионат.


Имали смо сјајну предигру, тачније, коло је почело занимљивим дерби сусретом између Карађорђа и Црвене звезде и београдски црвено-бели однели су победу из Тополе, а квалитет и неизвесност могли смо да видимо на малим екранима. На крају, Звезда је била конкретнија и спретнија и делује да ће тек „нарасти“ у наставку првенства, а бодови из Тополе утолико су вреднији јер ће се мало ко наиграти на том терену. Душан Николић је водио Београђане са 28 поена (шест ас сервиса) и нападом од 70 одсто (30-21), а пратили су га Дејо и Жугић, што је било довољно за три бода.

Пошто смо кренули са мушкарцима, да наставимо. У петак (18 часова) се састају Борац – Млади радник и дошло је време да можемо да кажемо да је тим из Пожаревца фаворит. Очигледна одбојкашка ренесанса влада у граду Плазма кекса и још једна победа приближила би га месту које води у плеј-оф.

Од 19 часова састају се Рибница и Војводина, те Спартак и Таково. Новосађани су велики фаворити и све сем три бода могао би да буде неуспех за њих, али у Суботици ће бити „чупаво“. Спартак игра добро, као да је поново добио снагу после успеха у Нишу, али тим из Горњег Милановца се пробудио и бележи све боље резултате. Таково је добило и новог тренера Александра Митровића па ћемо да видимо хоће ли се наставити позитивни тренд, а терен у Суботици је проверено неугодан. Велики је то испит за обе екипе, посебно што су до сада на половичном учинку (5-5).

У суботу од 18 часова Раднички у Крагујевцу дочекује Ниш и треба рећи да је домаћин фаворит. Неће то пореметити Нишлије које су већ урадиле у овој сезони преко очекивања, али „Језеро“ је дубоко и за пливање је неопходно познавање свих стилова. Треба очекивати да Шумадинци крену јако и да пробају од старта да наметну свој темпо, а победа би их оставила у трци за самим врхом. Ниш је везао два пораза, у Тополи и код куће од Спартака, па је и њему потребна победа да се врате на прави пут.

Партизан Ефбет дочекује Јединство (19 часова) и ту завршавамо коло. Црно-бели се нису прославили у мечу са Прометејом у Европи, али смеши им се 8. победа ове сезоне и повратак на прво место које је привремено окупирао његов вечити ривал после тријумфа у Тополи.

Код дама, дерби је данас, а Црвена звезда дочекује ТЕНТ (19 часова). Београдске црвено-беле су у серији од пет победа и делују све боље, док су „енергетичарке“ после пораза од Јединства везале три победе. Треба очекивати велику борби на Бањици где је ТЕНТ већ однео победу ове сезоне и то у Купу када је било 3:2 и то је био први корак Обреновчанки ка финалу. Могу ли црвено-беле да узврате, видећемо, али ипак остаје став да су гошће са ореолом фаворита.

Суботу отварамо са мечом Раднички Бластерс – Инђија (15 часова). Младост Београђанки се све више показује као недорасла захтевима Суперлиге, али зачкољица је код гошћи. Инђија и први дизач Јелена Вигњевић споразумно су се растали па ће нападом командовати Ивана Љубичић која игра пету сезону у овом клубу, па ћемо видети колики је шок изазвала ова тектонска промена. Ипак, не би требала Инђија да има проблема на овом гостовању и време је за нову победу и повратак међу осам најбољих на табели.

Клек дочекује Спартак (18 часова) и гошће су фавориткиње без обзира на то што ни Банаћанке нису за потцењивање. „Голубице“ су у серији од пет пораза и победа је већ насушна потреба, а Клек је пребринуо велики део брига и није без шанси.

У истом термину, Срем дочекује Уб и велики део наше одбојкашке јавности с нестрпкјењем ишчекује тај меч. Ко је фаворит? Тешко је рећи. Убљанке су везале два пораз, додуше у два дербија, али Сремице прете и сада су само победу за директним ривалом за потенцијални пробој међу пет најбољих. Изузетно је неугодан Срем на свом терену, екипа је одлична, а Уб и даље делује као екипа која може свакога да победи, али и од свакога да изгуби. Док се не врати на свој препознатљиви ниво, овај меч у Сремској Митровици ће бити један од великих изазова.

Крај кола је у суботу од 19 часова када Јединство у Старој Пазови дочекује Партизан Ефбет и ту нема шта много да се прича јер се зна ко је апсолутни фаворит. Железничар дочекује Омладинац и без обзира на сјајне игре тима из Нових Бановаца, Лајковчанке су фавориткиње јер су у сјајном ритму и, после победе у Убу, делује да су спремне за пробој ка врху.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!