Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Окончано је 5. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек, било је веома занимљиво и неизвесно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак, 29.10.2021

Црвена звезда – Срем 3:0 (25:16, 25:18, 25:15)

Црвена звезда остварила је лаку победу максималним резултатом на домаћем терену. Наставиле су победнички низ и имају пет победа од пет утакмица.

Први сет је кренуо доста неизвесно, играло се поен за поен до резултата 11:11, када су одбојкашице Црвене звезде направиле серију поена и повеле са 5 разлике. Држале су предност до самог краја сета и реализовале га у своју корист. У другом сету се резултат одвијао идентично као у првом. Црвена звезда је освојила 6 поена на грешке противника, а имале су и 5 поена из блока. Тачку на ову утакмицу ставиле су изабранице Александра Владисављева у најлакшем трећем сету, где су од самог почетка стекле велику предност од 8 поена коју нису испустиле ниједног тренутка.

Спартак Суботица – Јединство Стара Пазова 1:3 (25:23, 19:25, 23:25, 23:25)

Одбојкашице Спартака доживеле су пораз на домаћем терену.

Изабранице Предрага Зуцовића започеле су утакмицу добром игром и на самом старту направиле малу предност. Успеле су противнице да изједначе резултат, али суботички Спартак долази на средини сета до 5 поена предности и то је било довољно да освоје први сет. Одбојкашице Јединства су почетком другог сета показале да се нису предале и повеле на почетку 4:0, у једном тренутку се играло поен за поен, али Јединство долази до предности од 18:13 и осваја други сет. Трећи и четврти сет завршавају се истим резултатом у корист Јединства, с тим да се предност у четвртом сету константно смењивала. Имале су у једном тренутку домаће играчице 19:16 и ишло је ка томе да утакмица оде у 5 сетова, али нису издржале до краја. Јединство је однело 3 бода за Стару Пазову.

ЖОК Клек МД Зрењанин – ЖОК Уб 0:3 (20:25, 17:25, 17:25)

Актуелне шампионке Банка Поштанска штедионица Суперлиге савладале су максималним резултатом екипу Клека из Зрењанина на гостујућем терену.

Уб је у првом сету имао 2 ас сервиса и 12 поена из напада. Док су њихове противнице направиле 8 грешака. Наставиле су изабранице Маријане Боричић са добром игром и у другом и трећем сету. Успеле су да освоје оба сета идентичним резултатом и да упишу још једну победу. Најефикаснија у екипи Уба била је Лукић Николина са 15, а пратила је Кецман Љубица са 10 освојених поена.

Субота, 30.10.2021

Партизан Сокербет – Инђија 1:3 (23:25, 23:25, 25:21, 18:25)

Инђија је била боља од екипе Партизан Сокербет на њиховом терену.

Започеле су добро утакмицу одбојкашице Партизана и направиле малу предност од 8:5. Међутим, брзо су њихове противнице дошле до изједначења. До средине сета играло се поен за поен, док одбојкашице Инђије нису направиле мини серију од 4 поена и приближиле се освајању првог сета, што су на крају и успеле. Други сет је био неизвестан до самог краја, смењивало се вођство, али на крају Инђија је дошла до предности од 2:0. Нису се предавале изабранице Стокуће Данила, успеле су да освоје трећи сет и приближе се резултатски противничкој екипи. Ипак, Инђија је силовито ушла у четврти сет и направила велику предност 19:10, што је било довољно да их доведе до победе.

Недеља, 31.10.2021.

Железничар Лајковац – ТЕНТ 3:1 (25:10, 26:24, 16:25, 25:18)

У дербију 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, Железничар је на домаћем терену победио екипу ТЕНТ-а.

Први сет је са лакоћом припао играчицама Железничара, које су направиле предност од 10 поена и без проблема завршиле сет у своју корист. Други сет је био изједначен, али након 24:24, добрим нападом Миросављевић и ас-сервисом Узелац, домаћа екипа је успела да дуплира вођство. У трећем сету су гошће из Обреновца успеле да се врате, грешкама противница и добрим нападом одвојиле су се резултатски у раној фази сета и без превеликих потешкоћа решиле га у своју корист. У четвртом сету, сјајном игром Александре Узелац и Јоване Миросављевић, одбојкашице Железничара ставиле су тачку на ову утакмицу у њихову корист. Најбоља на домаћем терену била је Миросављевић са 15, док је Узелац забележила 14 поена.

Železničar1

Најефикаснија играчица у овом колу била је Исидора Коцкаревић (Јединство Стара Пазова) са 26 поена, а пратиле су је Ивана Радоњић (Спартак Суботица) са 24 поена и Тара Таубнер (Црвена звезда) са 21 поеном.

Утакмице 6. кола БПШ Суперлиге

Јединство Стара Пазова – ТЕНТ

Инђија – Железничар Лајковац

ЖОК Срем Сремска Митровица – Партизан Сокербет

ЖОК Уб – Црвена звезда

Спартак Суботица – ЖОК Клек МД Зрењанин

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 29.10.2021.

Рибница – Спартак Љиг 3:0 (25:14, 25:19, 25:16)

У првом мечу 5. кола у конкуренцији одбојкаша, Рибница је савладала Спартак из Љига максималним резултатом.

Рибница је у сва три сета била бољи ривал. После вођства током читавог периода, екипа Милана Симојловића је лако освојила први сет са 11 поена разлике. Нешто неизвесније било је у другом делу игре. Спартак је на почетку сета имао малу предност, али су Краљевчани брзо прешли у минимално вођство и у наставку се играло поен за поен. У завршници овог периода Рибница је направила серију од пет поена, што је било кључно за освајање другог сета. Трећи сет био је готово исти као први и Рибница је на тај начин забележила трећу победу у сезони.

Субота, 30.10.2021.

Војводина НС семе – Ниш 3:1 (22:25, 25:15, 25:10, 25:19)

Војводина је још једном победом потврдила да се налази у доброј форми и да су лоши резултати иза ње.

Извео је Слободан Бошка измењену поставу на мегдан са Нишом, што се одразило на дешавања у првом сету. Ниш је у раној фази овог дела игре преузео вођство, одолео је свим нападима Новосађана, који су у неколико наврата долазили до изједначења, и повео је са 1:0. Морао је стратег домаће екипе да реагује на почетку другог периода, и у игру је увео искусније играче. Овај потез испоставио се као круцијалан у наставку меча. Ниш је имао минималну предност на почетку, али је Војводина врло брзо преузела вођство, које није испуштала до краја сета и стигла је до изједначења са убедљивих 25:15. У истом ритму наставила је екипа из Новог Сада и у трећем периоду. Колико је Војводина била убедљива говори резултат на крају сета, у којем су гостима допустили да освоје свега 10 поена. У четвртом делу игре, актуелни шампион Србије потврдио је стечену предност, освојио је сет и забележио је трећу победу. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ).

Таково – Млади радник 3:2 (25:14, 17:25, 25:22, 21:25, 15:11)

Сјајну одбојку приредили су нам Таково и Млади радник у најнеизвеснијем мечу овог кола.

Таково је меч отворило са убедљивих 9:0, и у старту је било јасно да ће се Пожаревљани тешко вратити у овај сет. Тако је и било и домаћин је повео са 1:0. Млади радник је на сличан начин започео други сет, одржавао је резултатску разлику до краја и брзо је стигао до изједначења. Уследио је нови добар период екипе из Горњег Милановца, која је имала предност све до резултата 17:17, када су гости стигли до преокрета и повели су са 19:17. Међутим, домаћа екипа се није предавала и агресивнијом игром до краја сета дошла је до новог вођства. Како је то био случај у претходном делу меча, Млади радник је био на реду да засија. Повели су одбојкаши које са клупе предводи Драган Бонић са 6:4, па са 12:6 и 20:16, да би сет решили са 25:21. Неизвесност је ескалирала у одлучујућем, петом сету. Повео је тим из Пожаревца са 5:4, али је Таково недуго затим анулирало ову минимални предност ривала, преокренуло је резултат и остварило је своју прву победу у сезони.

tak mrp

Раднички доо – Црвена звезда 1:3 (17:25, 25:21, 23:25, 26:28)

Црвена звезда вратила се на победнички колосек, после пораза у вечитом дербију прошлог викенда.

После изједначеног почетка меча, црвено-бели су помоћу неколико успешних блокова направили резултатску разлику на коју Раднички није имао одговор. Иако резултат није био на њиховој страни, Крагујевчани су боље ушли у други сет. Успела је Звезда средином овог дела игре да опет, на кратко дође до предности, али се домаћа екипа добром игром у нападу и одбрани вратила у вођство и до краја га је одржала. Тамо где је екипа из Крагујевца стала у претходном, наставила је у трећем сету. Водили су током читавог периода, али је тим Игора Жакића у завршници резултатски дефицит претворила у предност и повео је са 2:1. Иако је Црвена звезда била бољи ривал и у четвртом периоду, Раднички је на крају успео да се резултатски врати у сет, али није имао снаге и за изједначење.

Недеља, 31.10.2021.

Партизан Сокербет – Спартак Суботица 1:3 (15:25, 25:20, 21:25, 22:25)

Спартак из Суботице још једном је доказао да ће се и те како борити за врх табеле у овогодишњем шампионату.

Суботичани су боље ушли у овај меч и повели су са 7:5 и 10:8, али је Партизан у тим тренуцима успео да дође до преокрета. Ипак, ово вођство домаће екипе није дуго трајало и Спартак је опет дошао до предности, коју је одржао до краја сета. У другом делу игре, вођена је изједначена борба све до пред крај сета. Екипа Ивице Јевтића је у том периоду заиграла ангажованије, што јој се и исплатило и Спартак је повео са 2:1. Схватили су у табору Партизана да нешто мора да се промени, да би се екипа резултатски вратила у овај меч. Играчи су послушали савете Бојана Јанића и успели су у још једном неизвесном сету да смање резултат. Није на игру Суботичана утицао овај резултатски повратак Партизана. Повели су гости са 6:2, па са 13:9 и 19:17, да би са 25:22 изашли као победници како из сета, тако и из овог тешког меча. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Младен Бојовић (Млади радник) са 26 поена, а уз њега сјајне утакмице су одиграли Мигел Рафаел (Војводина) са 22 поена и Андреј Ристић (Црвена звезда) са 21 поеном.

Утакмице 6. кола БПШ Суперлиге

Раднички доо - Рибница

Млади радник – Војводина НС семе

Спартак Љиг – Таково

Ниш – Партизан Сокербет

Црвена звезда – Спартак Суботица

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!