Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

”Из мог угла” са Синишом Стојменовићем: Да, али Дарко не игра...

После тријумфа, првог у сезони, у Сремској Митровици, па и два освојена сета у Купу против Железничара, многи су у дворану ”Мастер” дошли у нади да ће одбојкашице Партизана у најману руку играти „нерешено“ са прваком Србије. Они мало реалнији очекивали су, пре свега, добру игру црно – белих девојака, јер су сада, осим неколико нових одбојкашица пристиглих у последњих пар сезона, коначно добили и тренера са шампионском биографијом. И једни и други су заборавили врло битну ствар, услед чега су се вероватно разочарани вратили кућама, а то је – Дарко Закоч не игра.


Каже се, не тако ретко, да један тим игра онолико колико му други тим дозволи. У дуелу Партизана и Уба, оркестар Маријане Боричић је од самог старта „засвирао“ по нотама које домаће нису могле да прате. Штавише, ако се и даље држимо нота, одбојкашице Партизана су се сударале, па ишле на различите стране, биле су тотално „ван слуха“. Одбојкашким речником, без пријема сервиса, без напада, одбране, доброг сервиса.

Олакшавајућа околност свакако је то што су спрам себе имале учесника групне фазе Лиге шампиона и тај податак као да им је оковао и руке и ноге. А треба подсетити да из стартне поставе, од седам девојака, њих четири има (бар неко) интернационално искуство. На другој страни петорка повратница „од преко“, које играју за Уб, деловале су уиграније него до сада. Без обзира на квалитет ривала, изгледа да из меча у меч играју све боље и да ће то ускоро бити оно што су желеле још када су се окупљале. Тако је овај меч укратко прокоментарисала и Љиљана Ранковић, једна од неколико најбољих актера овог дуела (наравно сви са стране Уба).

По многима, можда чак и онима са почетка приче, Партизан је овог лета довео „звучна појачања“ (претходно се одрекавши неких младих играчица). Пре би се рекло да су довели нове играчице, које тек треба да докажу да су појачања. Једино право појачање је Дарко Закоч. Али, још једном – Дарко Закоч не игра, а и питање је да ли би, и ко би био у саставу да је прихватио црно – бело кормило пре неколико месеци, а не пре неколико дана. Зато они који су после „нуле“ Партизана против Уба прокоментарисали да „ни он не може да им помогне“, морају да имају све компоненте како би доносили закључак, како се прича не би понављала.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!