Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 13. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Иза нас је 13. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге, последње у 2021. години. Као и увек било је веома занимљиво и неизвесно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак, 24.12.2021.

Црвена звезда – Инђија 3:0 (25:14, 25:10, 25:15)

Одбојкашице Црвене звезде савладале су максималним резултатом екипу Инђије на домаћем терену.

У првом периоду Црвена звезда је кренула оштро и на самом старту повела са 7:1. Како је текао сет, тако се и предност црвено-белих повећавала и у једном тренутку имале су чак 12 поена разлике (20:8). Била је то недостижна предност за Инђију и Звезда је повела са 1:0. Стекле су црвено-беле вођство у раној фази сета са 9:3, а серијом од девет поена дошле до велике предности од 21:7. Успела је домаћа екипа да дуплира предност и дође на корак до победе у овом дуелу. Кренула је добро екипа Инђије у трећем периоду и повела са 8:4, па 10:6. Међутим, одлучна је била Црвена звезда да заврши утакмицу у овом сету и брзо су дошле до изједначења. Уследиле су 10 меч лопти, а одмах другу црвено-беле реализовале су у своју корист и донеле нова три бода својој екипи.

czv indj

Спартак Суботица – ЖОК Уб 2:3 (16:25, 17:25, 28:26, 25:17, 11:15)

Након велике борбе, Убљанке су победиле екипу Спартака на гостујућем терену.

Направиле су Убљанке велику разлику у првом сету (19:9). Одржавале су предност до самог краја и успеле су да поведу 1:0. Ушао је Спартак боље у други сет и повео на почетку са 5:2, па 11:6. Нису се предавале изабранице Маријане Боричић и поравнале су резултат, а потом и преокренуле у своју корист. Држале су вођство у својим рукама до саме завршнице и са 25:17 успеле да дуплирају предност. У трећем периоду игре предност се константно смењивала до завршнице сета, а онда је уследила игра поен за поен. Успеле су Убљанке да спасу четири сет лопте, али ипак екипа Спартака је пету реализовала у своју корист и смањила предност противничке екипе. Наставила је екипа из Суботице са добром игром у четвртом сету. Повеле су на почетку са 10:5, а серијом од седам поена стигле су до вођства од 17:7. Нису дале ниједног тренутка противничкој екипи да се приближи и са 25:17 одвеле су утакмицу у тај-брејк. После велике борбе и са једне и са друге стране, Убљанке су изашле као победнице у одлучујућем сету, а тако и мечу.

Субота, 25.12.2021

Партизан Сокербет – ТЕНТ 0:3 (18:25, 20:25, 20:25)

Екипа ТЕНТ-а забележила је тријумф над црно-белима максималним резултатом и лако стигле до осме победе у сезони.

Расположене изабранице Владимира Васовића одличном игром у првом сету, стекле су вођство од 19:11. Одржавале су предност до самог краја и са 25:18 освојиле први сет. Ушао је Партизан концентрисаније у други сет и повео на почетку, али је брзо екипа из Обреновца успела да поравна резултат. Уследила је игра поен за поен, а са четири узастопна поена екипа из Београда је још једном преузела вођство (13:9). Међутим, дошле су до своје игре Обреновчанке, а тако се и резултатски вратиле у сет. Наставиле су у истом ритму, а са 25:20 су дуплирале предност. Није дала гостујућа екипа ниједног тренутка да се Београђанке врате у утакмицу, већ су са 25:20 ставиле тачку на овај дуел и однеле три бода кући.

Железничар Лајковац – Јединство Стара Пазова 3:2 (10:25, 25:17, 25:23, 24:26, 15:12)

Железничар из Лајковца победио је екипу Јединства у врло неизвесној утакмици.

Отвориле су одбојкашице Јединства одлично утакмицу и држале конце у својим рукама током читавог првог сета, који су на крају и лако освојиле. Наметнуо је свој темпо Железничар у другом периоду и брзо су стекле предност од осам поена, што им је било довољно да изједначе на 1:1. Није Јединство превише придавало значају бољој игри противника у другом сету, и у трећем је поново боље стартовало. Ипак, таква игра гостију виђена је само до средине овог периода, пошто је екипа из Лајковца најпре изједначила резултат, после чега је прешла у вођство и преокренула укупан резултат. Водио је Железничар до саме завршнице у четвртом сету, међутим сјајном игром Исидоре Коцкаревић успела је гостујућа екипа да поравна, а потом и преокрене резултат и одведе овај дуел у тај-брејк. Неизвесност је ескалирала у тај-брејку. После мало бољег почетка одбојкашица у белим дресовима, Железничар је брзо дошао до поравнања резултата и у наставку се водила велика борба. Ипак, при резултату 10:10, изабранице Бранка Ковачевића су направиле серију од 5:2 и стигле су до злата вредне победе.

ЖОК Клек МД Зрењанин – ЖОК Срем Сремска Митровица 0:3 (17:25, 16:25, 27:29)

Екипа Срема савладала је максималним резултатом Клек из Зрењанина на гостујућем терену.

У првом периоду игре екипа Срема је направила велику предност од 10 поена, што је било довољно да дођу до вођства од 1:0. Наставиле су и у другом сету одбојкашице Срема са одличном игром и повеле са 18:8. Није успела екипа из Зрењанина да се врати у сет и гостујућа екипа је дуплирала предност. Трећи и најнеизвеснији сет почео је вођством Клека са 14:6. Одржавале су ту предност до саме завршнице и дошле до три сет лопте, међутим успео је противнички тим да поравна резултат, а затим и стави тачку на ову утакмицу и однесе кући три бода.

klek srem

Најефикаснија играчица у овом колу била је Бранка Тица (Јединство Стара Пазова) са 25 поена, а пратиле су је Јована Миросављевић (Железничар Лајковац) са 24 и Исидора Коцкаревић (Јединство Стара Пазова) са 23.

tab13kolo z

Утакмице 14. кола БПШ Суперлиге

Јединство Стара Пазова – Спартак Суботица

ТЕНТ – Железничар Лајковац

Инђија - Партизан Сокербет

ЖОК Срем Сремска Митровица - Црвена звезда

ЖОК Уб - ЖОК Клек МД Зрењанин

 

ОДБОЈКАШИ:

Среда, 22.12.2021.

Војводина НС семе – Спартак Суботица 3:0 (25:20, 25:22, 25:19)

Новосађани и Суботичани састали су се нешто раније у односу на друге екипе, због празника који се прослављају на подручју Војводине.

Екипа Слободана Бошкана у уводном сету није дала ни најмању шансу противнику да се разигра и на ефикасан начин стигла је до предности. Готово иста слика виђена је и у другом делу игре, пошто је екипа из Новог Сада направила резултатску залиху, која јој је касније омогућила да поведе са 2:0. За разлику од прва два, у трећем периоду је Спартак био равноправан ривал, али му Војводина ни овог пута није дозволила да освоји сет, већ је у завршници сломила отпор и забележила максималну победу.

voj spa1

Петак, 24.12.2021.

Рибница – Млади радник 3:2 (27:25, 32:30, 22:25, 24:26, 15:10)

Краљевчани и Пожаревљани одиграли су један од најзанимљивијих мечева овог викенда.

Обе екипе пружиле су свој максимум на овом мечу. Рибница је после боље игре у завршници првог и другог сета успеле да стигне до убедљиве предности од 2:0. Ипак, није се екипа из Пожаревца тек тако предала и у наредна два сета је искористила умор противника, и одвела је меч у тај-брејк. Није било превише неизвесности у петом сету, пошто је актуелни победник Купа Србије био концентрисанији и изашао је као победник из овог трилера.

Субота, 18.12.2021.

Таково - Ниш 3:2 (26:24, 20:25, 17:25, 25:21, 15:10)

Екипа из Горњег Милановца је у дербију зачеља била успешнија после велике борбе.

Резултатска разлика одлучила је да први сет припадне домаћину, иако је много раније могао да дође да предности. У наредна два сета разиграла се екипа из Ниш и на убедљив начин стигла је до потпуног прекрета. Није се Таково предавало, иако је било у резултатском дефициту, већ је у четвртом делу игре скупило снаге и изједначило је резултат на 2:2. Боља игра у претходном сету дала је крила домаћину, који је без превише проблема успео да оствари важну победу у борби за опстанак.

Раднички доо – Спартак Љиг 3:0 (25:20, 25:19, 25:14)

Раднички под палицом Жељка Булатовића још увек не зна за пораз, пошто је у суботу везао своју четврту максималну победу.

Силовито је екипа из Крагујевца ушла у први сет и сјајном игром како у нападу, тако и у одбрани, лако су стигли да вођства. Екипа из Љига била је равноправан ривал у већем делу другог периода и све до завршнице у потпуности је парирала Радничком. Ипак, при резултату 18:18, Крагујевчани су направили серију од 7:1 и дуплирали су своје вођство. У трећем делу игре, изабраници Жељка Булатовића су само потврдили свој квалитет и годину су завршили у великом стилу.

Недеља, 26.12.2021.

Партизан Сокербет – Црвена звезда 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:18)

По други пут у сезони одигран је вечити дерби, а Партизан је још једном доказао да је потпуна енигма за лидера.

Била је Звезда бољи ривал у првом делу уводног сета. Ипак, црно-бели су средином овог периода најпре успели да изједначе резултат, а нешто касније и да прекорену, што им је омогућило да поведу са 1:0. У другом делу игре су обе екипе пружиле свој максимум, што је одразило на резултат. Смењивали су се вечити ривали у вођству током читавог сета, али је на крају екипа Бојана Јанић још једном била успешна. Успели су црвено-бели да се у трећем периоду врате у овај меч, али су у четвртом делу игре налетели на хладан туш и годину су завршили победом у највећем дербију.

par czv1

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Младен Бојовић (Млади радник) са нестварних 36 поена, а пратили су га Никола Мељанац (Црвена звезда) са 28 и тандем Рибнице, Михајло Пајић и Иван Тодоровић са по 25.

tab13kolo m

Утакмице 14. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда - Раднички доо

Спартак Суботица – Партизан Сокербет

Ниш - Војводина НС семе

Млади радник - Таково

Спартак Љиг - Рибница

(фотографија: Instagram @ok_crvena_zvezda, gzoksrem)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!