Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (17. недеља)

Приближавамо се завршници регуларног дела првенства и великом расплету пред плеј-оф. Остала су нам још два викенда. На реду су утакмице 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше.

 

Одбојкашице

Црвена звезда – Клек (петак, 18.30)
Претпоследње коло почеће очекиваном игром мачке и миша у Београду. Црвена звезда је изразити фаворит па може себи да дозволи и комбиновани састав против Клека који је већ изгубио и теоретске шансе за опстанак у елити. Ипак, сумњамо да ће се црвено-беле опустити јер овај меч може да буде добра припрема за дерби последњег кола када гостују у Старој Пазови, али и за останак на трећем месту о ком ће се одлучивати у мечевима последњег кола.
Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Инђија – Јединство (СП) (петак, 20.00)
Трећи везани меч Инђијке играју на свом терену, а после пораза од Партизана и ТЕНТ-а, тешко да ће изабранице Николе Јерковића имати превелику амбицију против лидера, иако се ради о комшијском дербију, јер ће размишљати само о мечу последњег кола у Сремској Митровици када ће одлучивати о коначном пласману. Јединство је ривал против ког сви воле да играју јер ове сезоне изгледа сјајно. Захуктао се BMW и нема намеру да стане па се чини да ће Инђија бити само успутна станица, али не до Новог Сада како би их иначе пут водио, већ поново до Инђије или можда Срема у плеј-офу.
Без обзира на поразе у последња два меча, Инђија и даље правда епитет најпријатнијег озненађења шампионата, а сам пласман у плеј-оф биће круна сезоне за Луковићеву и другарице. У овом мечу ће објективно све зависити од тима из Старе Пазове.
Наше предвиђање: Јединство побеђује 3:0.

Партизан Сокербет – Спартак (С) (субота, 17.00)
Црно-беле девојке су победом у Инђији завршиле посао. Било је то после преокрета што је победи још више дало на значају, а сада Закочеве девојке имају прилику да се учврсте на 6. месту јер дочекују суботички Спартак. Ситуација је таква да ће Партизан сигурно остати на овој позицији јер после Спартака га очекује меч у Клеку и највероватније нова победа, тако да ће га само занимати да ли ће на мегдан Звезди или Убу у плеј-офу.
Спартак је променио екипу, можда у невреме, јер испада као да су се прерано одрекли плеј-оф амбиција, али постоји математика која га вуче у доигравање. Потребна је победа у овом колу у Београду, а потом и два пораза Срема. Ништа није немогуће, али пошто је Партизан у замаху, тешко ће “голубице” међу осам најбољих.
Наше предвиђање: Партизан побеђује 3:1.

ТЕНТ – Срем (субота, 19.00)
Како је сезона текла, сви смо били сигурни да ће ТЕНТ у плеј-оф са позиције пет. Једоставно речено, није показао довољно да би пореметио поредак у прве четири најквалитетније екипе, али је зато много испред доњег дома. Без обзира на исход преостала два меча, “енергетичарке” остају на овом месту и највероватније ће на мегдан Убу, али рано је то предвидети јер преостала два кола могу много тога да промене.
Срем је зато у неколико наврата скренуо пуну пажњу на себе. Неколико младих играчица је искочило под вођством Мирјане Мусулин и зато им треба честитати, а коначни расплет оставити за последње коло и мегдан са Инђијом јер ћемо ту добити коначну одлуку. Сада, могу Митровчанке да одиграју за своју душу са фаворитом, а главне мисли помере за неколико дана и борбу са великим ривалом.
Наше предвиђање: ТЕНТ побеђује 3:1.

Железничар – Уб (недеља, 18.00 - РТС 2)
Ако Железничар жели да са лидерске позиције уђе у плеј-оф, а жели, мораће да победи у преостала два меча и да се нада киксу Јединства у последњем колу. Лајковчанке су се одавно захуктале, а знамо колико је потребно локомотиви да се заустави. Први осмех наше лиге, Јована Миросављевић, у тандему са Александром Узелац прави чуда ове сезоне и зато је екипа са најпознатије пруге изузетно опасна, посебно што све конце игре држи Ана Антонијевић.
Сада у Лајковац долази актуелни шампион и то после друге победе у Лиги шампиона, што ће само бити додатни мотив да се и искупе за глатки пораз (0:3) од Железничара у првом делу сезоне. Неће бити лако Ранковићевој и друштванцету са Уба јер у последњем колу дочекују Обреновчанке па је 4. место можда и најреалније за актуелног шампиона.
Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:2.

 

Одбојкаши

Ниш – Црвена звезда (петак, 16.00)
Ниш је изгубио шансе да остане у Суперлиги и јако нам је жао због тога јер га сматрамо екипом водиљом у нашим јужним крајевима, али се исто тако надамо да ће се брзо вратити у елиту. Два кола пре краја играће за част и за можда још неки бод, али ривал је никад тежи – Црвена звезда. Лидер шампионата има победу вишка у односу на четири екипе које га прате са истим учинком и има све у својим рукама, а има лаган посао до краја тако да ће неко тешко да га сустигне. После Ниша, дочекује Таково и са две победе ће потврдити прво место што ће много значити пред почетак доигравања. Наравно, за подвиг је неопходна максимална озбиљност, али знамо како ради Жакић тако да не бринемо.
Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Спартак (С) – Млади радник (петак, 19.00 - OSSRB YouTube)
Суботички голубови високо лете и ако све буде по њиховом плану, завршиће лигашки део сезоне на другом месту што би само по себи био успех за дивљење. Наместио је екипу популарни Јоза, све функционише готово савршено и зато Спартак демонстрира сјајну игру, али и љубоморно брани домаћи терен.
Нема тајне између ова два ривала, а Млади радник је и даље екипа која не зна на коју ће ногу устати на дан меча. Против Пожаревљана ће бити и “Дудова шума” где се мало ко наиграо ове сезоне, али зато не морају да стрепе за своје, већ виђено, 7. место и могу да се озбиљније посвете припреми за финале Купа са Партизаном. Овај пласман не може да задовољи тим из града Плазма кекса, па ће спас сезоне тражити управо против црно-белих у Лајковцу, али то их не спречава да покажу зубе голубовима.
Наше предвиђање: Спартак побеђује 3:1.

Таково – Рибница (субота, 19.00)
Како год да заврши сезону, свака част Такову. Знамо колико је тешко новајлији да обезбеди опстанак па зато им свака част, а пошто њихов директни такмац за плеј-оф, Спартак из Љига, има доста тежак распоред, смеши се Горњем Милановцу и постсезонско доигравање.
С друге стране, Рибница је шеста на табели, али само победу иза кластера оних који су између ње и Звезде. Овај тријумф би им сигурно поправио пласман и зато је веома важан, а посебно јер у последњем колу иду у Нови Сад на ноге актуелном шампиону. Морају мускетари да победе, а онда да чекају расплет у осталим утакмицама од које им зависи позиција пред плеј-оф.
Наше предвиђање: Рибница побеђује 3:1.

Партизан Сокербет – Спартак (Љ) (субота, 19.30)
Профилисао се Партизан ове сезоне као најконстантнија екипа, а за то је заслужно искуство Бјелице, али и позитивно лудило тренера Јанића који уме да води ову екипу на прави начин. Црно-белима је и даље улог то друго место, тешко да може до првог, за које ће се борити са још три екипе, али је у заиста доброј позицији. Додуше, последње коло у Крагујевцу неће бити пикник па је зато ова победа неопходна.
Љижани су у тешкој ситуацији, али и даље постоји каква-таква математика за плеј-оф. Мора Спартак да проба да опуштено нападне фаворита и да се избори са много искуснијим од себе, али гледали смо већ и већа изненађења од овог. Партизан је славио у Љигу 3:0 ове сезоне, што је још једна отежавајућа околност за Спартак.
Наше предвиђање: Партизан Сокербет побеђује 3:0.

Војводина НС семе – Раднички доо (среда, 23. фебруар, 17.30)
Због обавеза Војводине НС семе у Лиги шампиона и одиграног двомеча у Лисабону, овај дерби меч померен је за среду, али ће и тада побрати сву пажњу у Србији, без обзира на фудбалску Лигу шампиона. Гледали смо ове ривале пре нешто више од деценије у финалним борбама за титулу, а после доста доста времена видећемо и Жељка Булатовића у Спенсу, једној од његових омиљених дворана.
Од свих екипа са истим учинком у победама, Воша најбоље стоји и са два тријумфа до краја, остала би на другом месту, али сигурно ће чувени Жекс нашпановати екипу до среде и пробати да игра на карту умора Новосађана после изазова са Бенфиком.
Ипак, тешко је причати унапред јер ће сви мечеви овог кола бити завршени до овог дербија, али сусрети Новосађана и Крагујевчана увек су занимљиви и пуни набоја, а сада се одлучује о другом месту.
Наше предвиђање: Војводина НС семе побеђује 3:2.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!