Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

У претходних неколико дана одиграна је већина утакмица 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Иако због обавеза у Европским такмичењима неке екипе нису одиграле своје мечеве, остале утакмице су нам, као и увек, донеле сјајну одбојку. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих одиграних сусрета.

 

Одбојкашице:

Уторак, 08.11.2022.

Партизан Ефбет -  ЖОК Нови Сад 3:0 (25:17, 27:25, 25:23)
 
Одбојкашице Партизана Ефбет савладале су екипу Нови Сад максималним резултатом код куће.
 
Имао је Нови Сад предност на почетку првог сета, а онда је уследила серија од седам поена Партизана и тог тренутка вођство је било на страни домаћина. Одржавале су црно-беле стечену резултатску разлику све до завршнице сета и повеле са 1:0. Играле су Новосађанке сјајно у другом периоду и водиле са 17:12, али брзо се истопила та предност и Партизан је ухватио прикључак. У завршници сета, гостујућа екипа је дошла до две сет лопте, али поеном из напада, па затим и успешним блоком Круљ Београђанке су поравнале резултат. У неизвесној завршници, још један уписан поен Круљ је довео екипу Партизана на корак од победе. Од почетка трећег сета, па све до скоро самог краја предност је била на страни Новог Сада (23:19), међутим тим Дарка Закоча је направио шест узастопних поена и тако остварио максималну победу. 
 
Среда, 09.11.2022.
 
Јединство - УБ 3:2 (19:25, 18:25, 25:15, 25:23, 15:9)
 
Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су нову победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Јединства је вечерас, на домаћем терену,  забележила пету узастопну победу.
Повеле су Убљанке на почетку првог сета са 11:3, па 18:12. Покушавале су одбојкашице Јединства да се врате резултатски у игру, међутим није то допустила противничка екипа, већ је била концентрисана до саме завршнице. Сјајним нападима Слађане Ерић, стигао је Уб до шест сет лопти, а потом и повео са 1:0. Боља игра Јединства виђена је током другог периода и већи део се играо поен за поен. При резултату 14:14, одвојила се домаћа екипа на три разлике, али је онда уследила невероватна серија Убљанки од 10 поена и тако стигле до корак од дуплирања предности. Тачку на овај сет ставила је Цветићанин поеном из напада. Није хтео тим Јово Цаковића тако лако да препусти победу на домаћем терену, већ је од трећег сета ишао на све или ништа. Од почетка је вођство било на њиховој страни, а онда је Бранка Тица стала на сервис линију и направила три узастопна ас-сервиса због чега се предност њеног тима повећала. Све је било на страни домаћина до краја сета и успешно је смањен укупан резултат. Наставила је екипа из Старе Пазове са одличном игром коју је приказала у претходном сету, а успешним поенима из блока и још бољим нападима повела је са 13:5, а потом и да изборе тај-брејк. Смењивала се минимална предност на почетку петог одлучујућег сета, а при резултату 6:6 Старопазовчанке су направиле серију од четири поена и то стечено вођство одржавале до самог краја. Стигле су до пет меч лопти, а успешним поеном из блока Миљевић оствариле пету узатопну победу.
 
5pk2
 
Среда, 09.11.2022.
 
Спартак - Железничар 1:3 (30:28, 19:25, 25:27, 20:25)
 
Екипа Железничара из Лајковца забележила је победу против Спартака у Суботици. 
Водио је Спартак од почетка, па све до саме завршнице првог сета. Стигао је и до три сет лопте, али тек је девету искористио и повео са 1:0. Разиграле су се у другом периоду одбојкашице Железничара, држале су све у својим рукама и лако стигле до седам сет лопти, а затим и изједначиле укупан резултат. Уследио је још један узбудљив сет који се играона разлику, али овог пута је припао гостујућој екипи која је дошла на корак од победе. Наставиле су Лајковчанке са добром игром и у четвртом сету повеле са 17:13, па 20:15. Била је то недостижна предност за њихове противнице, а тачку на ову утакмицу ставила је Росалес Дезирет поеном из напада.
 
5pk3
 
Среда, 09.11.2022.
 
Инђија - АС Батајница 3:0 (25:13, 25:17, 25:22)
 
Екипа Инђије остварила је максимални тријумф у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
У првом сету све је било на страни екипе Инђије, која је направила велику предност од 18:9. Врло брзо су стигле до 12 сет лопти, а затим поеном из напада и повеле са 1:0. Наставила је домаћи тим да ређа поена и у другом периоду игре, где су још једном оствариле већу резултатску разлику (20:11). Није успела Батајница да угрози противника, већ је Инђија поеном из напада Андрић дуплирала своју предност. Током трећег сета, вођство се константно смењивало, а један део се играо и поен за поен. Ипак, одлучна је била екипа из Инђије да заврши утакмицу у три сета, стигла је до три меч лопте, а тачку је ставила Исаиловић. 
 
Среда, 09.11.2022.
 
Омладинац - ТЕНТ 1:3 (21:25, 13:25, 25:20, 19:25)
 
Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца победиле су Омладинац у Старој Пазови и тако оставриле пету узастопну победу. 
До средине првог сета била је права резултатска клацкалица, а онда су Обреновчанке ухватиле ритам и вођство је било на њиховој страни. Одржавале су ту предност до самог краја, а убрзо је на семафору било 1:0 за гостујући тим. Још бољу игру ТЕНТ-а могли смо да видимо у другом периоду, када су повеле са 16:9, а затим серијом поена стигле до невероватних 12 сет лопти. Другу су реализовале у своју корист, поеном из напада Мине Мијатовић. Искористио је Омладинац пад концентрације противничког тима и тако успео да смањи на 1:2. Нису хтеле Обреновчанке да допусте домаћој екипи да се врати скроз резултатски у утакмицу, већ су вратиле своју игру из прва два сета и Омладинац није имао решење. Стигле су до шест меч лопти, а грешком противница и до пете узастопне победе. 
 
Утакмица Срем – Црвена звезда, одложена је због обавеза црвено-белих у квалификацијама за Лигу шампиона. Термин меча биће накнадно објављен.

 

Најефикаснија играчица у овом некомплетном колу била је Уна Вајагић (Омладинац) са 28 поена, а пратиле су је Розалес Мадан (Железничар) са 24, као и Тамара Миљевић (Јединство) и Анет Барбара Бенитез (Уб) са по 22 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 6. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Спартак Суботица

Нови Сад – Железничар

Партизан Ефбет – Инђија

ЖОК Уб – Срем

ТЕНТ – Јединство

АС Батајница – Омладинац  

Одбојкаши:

Среда, 26.10.2022.

Војводина – Рибница        3:0 (25:16, 29:27, 25:14)

У утакмици која је одиграна пре више од две недеље, због обавеза домаћина у Европи, Војводина је остварила максималну победу.

Новосађани су у првом сету били бољи ривал и захваљујући сјајном блок игром, али и прецизним нападима, стигли су до вођства. Рибница је у другом делу игре пружила јак отпор, што нам је донело велику неизвесност. Иако је Војводина имала малу предност скоро све време, Рибница је била истрајна до краја и прва стигла до сет лопте. Ипак, тим Слободана Бошкана је био довољно концентрисан до краја и стигао је до великих 2:0. У трећем, а испоставиће се касније и последњем периоду, популарне „лале“ су поновиле игру из првог сета и забележиле су максималну победу.

Извештај са ове утакмице можете прочитати овде.

Уторак, 8.11.2022.

Нови Сад Манекс – Таково      3:2 (26:28, 25:22, 20:25, 25:22, 15:13)

Једна од најнеизвеснијих утакмица ове сезоне одиграна је у главном граду Војводине, где је домаћин стигао до два бода.

Уводни сет био је у знаку праве резултатске клацкалице. Обе екипе пружиле су свој максимум, али је Таково, предвођено Енесом Дустинцем, који је одсервирао пет асева, стигло до предности. Успео је Нови Сад да у другом сету врати егал, али је већ у следећем Таково поново било у резултатском суфициту. Ипак, ни тада се није предавала екипа Неџада Османкача, пошто је смогла снаге и успела је да утакмицу одведе у одлучујући, пети сет. Истинска борба вођена је у тај-брејку у којем је домаћин, и поред агресивне игре гостију, успео да упише нова два бода на табели.

Спартак Суботица – Јединство       3:0 (25:13, 25:23, 25:21)

Суботичани су после три везана пораза, од којих два у првенству, успели да се врате на победнички колосек и савладају Јединство.

Екипа Ивице Јевтића је у уводном сету играла као у завршници претходне сезоне. Све је популарним „голубовима“ полазило за руком и са убедљивих 25:13, повели су са 1:0. Јединство се у другом сету пробудило и пружило је јак отпор. Ипак, Спартак је у завршници успео да стигне до преокрета и поведе са 2:0. Трећи сет био је подједнако занимљив као и претходни, али је Спартак предност, коју је стекао на самом почетку, сачувао и стигао до максималне победе.

Четвртак, 9.11.2022.

Карађорђе – Спартак Љиг      3:0 (25:23, 25:16, 25:19)

Екипа из Тополе остварила је прву суперлигашку победу и продужила агонију екипе Ненада Ковачевића.

Обе екипе ушле су опраезно у овај дуел, што се одразило и на резултат, али је домаћин при резултату 17:17, нанизао неколико поена, која су му касније донела вођство. Почетак другог сета био је исти као и код првог, али је Карађорђе овог пута нешто раније стекао предност и дуплирао је резултат. Иако је Спартак боље отворио трећи део игре, екипа Невена Мајсторовића је у завршници стигла до преокрета, а нешто касније и до прве победе у сезони.

Утакмице Црвена звезда – Млади радник и Партизан Ефбет – Раднички доо, одложене су због обавеза вечитих ривала у Европским такмичењима. Датуми ових мечева биће накнадно објављени.

Када је мушка конкуренција у питању, у некомплетном 5. колу, највише се истакао Игор Лагунџин (Нови Сад Манекс) са 23 поена, а пратили су га Енес Дустинац (Таково) са 21 и Вељко Машуловић (Спартак Суботица) са 20 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 6. кола БПШ Суперлиге

Рибница – Црвена звезда

Спартак Суботица – Војводина

Јединство – Спартак Љиг

Раднички доо – Карађорђе

Млади радник – Нови Сад Манекс

Таково – Партизан Ефбет

(Фотографије: subotica.info, Инстаграм: @okvojvodina, @ok_jedinstvo)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!