Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Нови дерби за врх

Још нешто мање од десет дана дели нас до почетка Светског првенства у фудбалу, када ће готово сви остали спортови пасти у једномесечни запећак, али морамо сви да се потрудимо да се то не деси са нашом лигашком одбојком, а за сада имамо разлога за труд. Првенство је почело према очекивању и у обе конкуренције гледамо квалитет на делу, баш томе смо се надали, а прошло коло, које се угурало између викенда, било је веома занимљиво.


Што се девојака тиче, главни мечеви у последњих неколико кола играли су се у Старој Пазови. Јединство је за сада без грешке, а после Железничара и Црвене звезде, у низ рецки додале су Јовове клинке и екипу из Уба. Одиграле су тај меч старопазовачке лавице у складу са тим именом, биле непоколебљиве, браниле своју територију и тријумфално окончале и пети лигашки меч, иако су губиле 2:0 од много искуснијег ривала. Очекивали смо много од дијагонале Тица – Коцкаревић, али на крају, тон игри дале су сестре Миљевић, као и средњаци са неколико сјајних блокова, али не завршава се све за Јединство овом победом. Следећи дерби, четврти у низу, одиграће Јединство у Обреновцу где их чека ТЕНТ који је од почетка првенства под високим напоном и има свих пет победа. Можда је распоред за „енергетичарке“ био нешто повољнији, али директан дуел ће одлучити о самом врху и то је меч овог кола.

Већ данас ће Звезда дочекати Спартак и очекује се да оправда улогу фаворита и да понови неку од партија које су је довеле до групне фазе Лиге шампиона. Играње елитног такмичења учиниће чуда за црвено-беле и плодове ћемо сигурно видети на пролеће, када се буде одлучивало о титули.

Лајковчанке очекује, како сада ствари стоје, шетња Змај Јовином улицом и опуштено разгледање Петроварадинске тврђаве јер Нови Сад до сада није показао довољно да би могао нечему да се нада против квалитетнијег ривала. Ипак, у претходном суперлигашком покушају тима из покрајинске престонице, када је тренер био Јово Цаковић, умели су фаворити да падну и још се прича о игрању полуфинала плеј-офа, али за сада су то само лепе историјске чињенице и ова сезоне ће сигурно до краја протећи у борби за опстанак Новосађанки.

Инђија се покренула, после четири пораза у мечевима са јаким противницима, али гостовање Партизан Ефбету показаће јесу ли Јерковићеве девојке кадре да наставе низ и да се лагано упуте ка месту које је пројектовано у предсезонским најавама. Црно-беле су победама над Асом и Новим Садом учиниле оно што се од њих очекивало и желе наставак доброг низа.

Уб ће сигурно бити на врхунском нивоу после пораза у Пазови и Срем долази у госте у најгорем могућем тренутку. Знаће искуство у овом дуелу како да одигра и да што пре залечи ране из меча у ком су била надомак три бода, а освојиле су само један.

Што се мушкараца тиче, већ данас имамо два дербија на менију. Искусна Рибница дочекаће Црвену звезду, а Спартак Војводину у Суботици. Краљевчани су одморнији од Београђана који су одиграли финских пет сетова у европском изазову и тешко је рећи ко је фаворит. Домаћи терен је велика снага Рибнице, а многи се слажу у оцени да се више на почетку очекивало од београдских црвено-белих. Ипак, не каже се без разлога „Звезда је увек Звезда“ и зато је сигурно да ће све прштати у дуелу старих знанаца.
„Дудова шума“ је неретко зачарана за све госте, али Војводина је кроз историју умела да однесе бодове из Суботице. Играли су ови ривали прошле седмице у Купу и било је 3:1 за актуелног шампиона, али могуће да ће сада бити нешто другачије. Показала је Воша квалитет и на гостовању у Пољској у оквиру Лиге шампиона и може да настави на таласу добре игре. Спартак је победом над Јединством из Старе Пазове залечио ране после два везана пораза и желеће да настави у истом ритму баш против великог ривала ког сви желе да скину са трона.

Мишко, Томо, Роља и екипа имају „меч лопту“ на свом терену против Спартака из Љига. Имају Пазовчани две победе у џепу, а ова би могла да има реши много тога, бар када је опстанак у питању. Можда је мало рано говорити о томе, али трећа победа, а са друге стране шести везани пораз Љижана, била би потенцијално недостижна. Победа против Карађорђа уз велики преокрет учинила је пуно за Јединство и зато су фаворити у овом колу јер искуство ипак нема цену.

Воша је прекинула тријумфални низ Пожаревљана, а Млади радник дочекује Нови Сад и тражи освету за пораз. Хоће ли Тупчи поново пронаћи начин да поведе екипу на тријумфални пут, а с друге стране је доктор Османкач и његова распевана дружина која можда још није свесна свог квалитета, видећемо у једном епском дуелу. Знамо само да ће чувени Шкундра на пријему покрити својих пет до шест метара по ширини, а за остало морају да се побрину саиграчи. Ипак, по приказаном до сада, Бонићева екипа је фаворит на папиру, барем код куће.

Карађорђе има тежак задатак у „Језеру“ иако је Раднички у ритму победа-пораз. Брђа има добру екипу, то је свима јасно и очекује се једна победа која би погурала шумадијску машинерију у правом смеру, а ово је можда прилика за то. Тиму из Тополе треба победа јер до сада има само једну и ништа није немогуће.

За крај кола, Партизан Ефбет ће у Горњи Милановац, али је питање у ком саставу. Гостовање у Швајцарској сигурно је било напорно, али повреде су оно што може у овом тренутку да брине Јанића. Напашће Таково из свих оружја јер свака победа може да значи разлику између суперлигашког и прволигашког друштва, посебно после тесног пораза у Спенсу. Партизан Ефбет има две везане победе, трећа није императив с обзиром на стање у екипи, али смислиће Боки већ нешто.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!