Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 9. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Иза нас је и 9. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве и неизвесне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева. 

Одбојкашице:

9pk1

Петак, 02.12.2022
 
Спартак - АС Батајница 3:1 (25:19, 23:25, 25:21, 25:19)
 
Одбојкашице Спартака оствариле су четврту победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги.
 
Повела је АС Батајница на почетку првог сета, али током средине успео је Спартак да изједначи резултат, а затим и серијом од пет поена пређе у вођство (21:16). Убрзо је домаћа екипа стигла и до седам сет лопти, а успешним поеном из напада Коцић и до 1:0. Смењиала се предност током целог другог периода, а у самој завршници гостујућа екипа је направила разлику од два поена, која им је и донела две сет лопте. Грешком противничког тима поравнала је укупан резултат. Наредна два сета била су готово идентична, где је екипа из Суботице држале све у својим рукама и дошла до нове победе у овој сезони.
 
Црвена звезда - Уб 2:3 (25:20, 25:15, 20:25, 16:25, 13:15)
 
Одбојкашице Уба након преокрета оствариле су победу у 9. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су на гостујућем терену савладале Црвену звезду 3:2.
 
Права резултатска клацкалица виђена је током већег дела првог сета. Предност се смењивала, а при резултату 19:16 за Убљанке, Црвена звезда је направила невероватних осам узастопних поена. Потпуним преокретом, црвено-беле стигле су до пет сет лопти, а успешним нападом Хелић и до вођства од 1:0. Наставиле су изабранице Ратка Павличевића са сјајном игром, па повеле у другом периоду са 15:8, а затим и 21:13. Није имала решење гостујућа екипа и већ у следећем тренутку, Звезда је имала великих 10 сет лопти. Још једном Хелић својим снажним нападом ставља тачку и доноси свом тиму предност од 2:0. Ипак, наредна два сета Уб је кренуо да држи све на својој страни. Колико је гостујућа екипа кренула да игра агресивно, са друге стране противнице као да су мислиле да је већ крај утакмице. Освојиле су Убљанке прво трећи сет, а затим у четвртом серијом поена се и тотално вратиле у овај дуел. Екипа коју предводи Маријана Боричић повела је у петом одлучујућем сету са 5:2, а потом и са четири узастопна поена и 11:6. Покушавала је Црвена звезда да изједначи резултат, у једном тренутку је стигла на поен разлике, али на крају је Уб ипак стигао до две меч лопте. Успеле су Београђанке да сачувају прву, али онда је Челић успешним нападом донела победу свом тиму.
 
9pk2
 
Субота, 03.12.2022
 
Јединство - Инђија 3:0 (27:25, 25:18, 25:17)
 
Јединство је тренутно једина непоражена екипа, а ово јој је била девета узастопна победа. 
 
Одбојкашице Јединства су дефинитивно у овај дуел ушле као фаворити, али први период је био тежи за њих од очекиваног. Пружила је Инђија отпор, али ипак у завршници која се играла на разлику нису успеле да дођу до своје шансе како би и освојиле сет. Показале су Старопазовчанке у наставку утакмице зашто су прве на табели и наредна два сета релативно лако реализовале у своју корист и тако оствариле девету победу у низу. 
 
Срем - Партизан Ефбет 1:3 (23:25, 19:25, 25:13, 23:25)
 
Одбојкашице Партизана Ефбет савладале су екипу Срема на гостујућем терену.
 
Прва два сета су се све питале Београђанке и без пуно проблема стигле до вођства од 2:0 и на корак од победе. Међутим, неочекивано велики пад концетрације коштао их је трећег сета који су препустиле противничкој екипи. Од почетка до краја предност је била на страни Срема, у једном тренутку на семафору је било 22:9 што је било огромно вођство за домаћи тим и већ у следећем тренутку су привеле сет крају. Четврти, а уједно и последњи период је био најнеизвеснији. Права борба је била од старта па вве до самог краја. При резултату 23:23, Круљ је успешним нападом донела прву меч лопту свом тиму, а потом је Зубић поеном из блока ставила тачку на ову утакмицу. 
 
Железничар - ТЕНТ 3:1 (25:18, 21:25, 25:18, 25:17)
 
Одбојкашице Железничара забележиле су своју шесту узастопну победу. Лајковчанке су код куће, у 9. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге савладале ТЕНТ из Обреновца са 3:1. 
 
Одмах је Железничар стартовао серијом поена и стекао предност од 6:2, а тренер ТЕНТ-а је био принуђен да затражи тајм-аут у раној фази првог сета. Међутим, није то утицало на домаћу екипу која је наставила да ређа поене и повећава своје вођство. Убрзо су Лајковчанке стигле до шест сет лопти, а грешком из напада Мијатовић и повеле са 1:0. Изједначено је кренуо други период, а сјајним нападом Александре Узелац и њеним ас-сервисом стекао је Железничар минимално вођство. Међутим, узвратиле су Обреновчанке са четири узастопна поена и тиме су поравнале резултат. При резултату 19:19, ТЕНТ је још једном везао четири поена, а потом и успешним нападом Ане Малешевић освојио сет. Није пореметило домаћу екипу то што је изгубила претходни сет, већ је максимално сконцентрисано ушла у трећи. Расположена Ивановић је уписала шест поена на почетку и тиме обезбедила свом тиму вођство. Уследило је неколико грешака гостујуће екипе, које су допринеле да се предност Лајковчанки још повећа. Седам сет лопти било је на страни Железничара, а тачку на овај период ставила је Ивановић својим поеном из блока.  Током четрвтог и уједно последњег сета предност се константно смењивала. Али при резултату 11:11, изабранице Бранка Ковачевића направиле су серију од пет поена и повеле са 16:11. Покушавале су противнице да се врате и изједначе резултат, али им то није полазило за руком. Одржавала је екипа из Лајковца стечену предност и тако стигла до великих седам меч лопти. Успешним блоком је Александра Узелац донела свом тиму нова три бода и шесту узастопну победу.
 
9pk3
 
Недеља, 04.12.2022.
 
Омладинац - ЖОК Нови Сад 3:0 (25:21, 25:15, 25:20)
 
Екипа Омладинаца забележила је максималну победу на домаћем терену у 9. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Водиле су Новосађанке све до средине првог сета, а онда сјајном игром је Омладинац прво поравнао, а затим и преокренуо резултат у своју корист. Стигао је домаћи тим до четири сет лопте, а поеном из напада Вајагић и до 1:0. Наставио је тим Марка Николића у свом ритму и повео са 19:8, па 22:13 и било је јасно да ће у следећем тренутку дуплирати своју предност, што се и десило. Одлучан је био Омладинац да заврши овај дуел у три сет и стечену предност са почетка одржавао је све до самог краја. Стигао је до пет меч лопти, а још једним сјајним нападом Вајагић уписао је нова три бода. 

 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Нина Коцић (Спартак) са 23 поена, а пратиле су је Бојана Ћелић (Уб) са 22, као и Уна Вајагић (Омладинац) и Александра Узелац (Железничар) са по 20 поена.

Утакмице 10. кола БПШ Суперлиге

Нови Сад – Уб

ТЕНТ – Црвена звезда

АС Батајница – Железничар

Партизан Ефбет – Спартак

Инђија – Срем

Омладинац – Јединство

Одбојкаши:

Петак, 2.12.2022.

Спартак Љиг – Млади радник  0:3 (18:25, 22:25, 22:25)

Екипа Драгана Бонића уписала је још један тријумф и на тај начин нанела Спартаку девети пораз у сезони.

Иако су Љижани у првом делу уводног сета били равноправан ривал, Млади радник је пред саму завршнницу узео ствари у своје руке. При резултату 16:15, екипа из Пожаревца направила је серију од 9:3, и повела је са 1:0. Већ на почетку другог периода, гости су повели са 10:3. То је у завршници донело мало опуштања у редовима полуфиналисте Купа Србије, али их то није омело да са 25:22, увећају своју предност. Изненађења није било ни у трећем сету, пошто су Пожаревљани у самом финишу меча успели да сломе отпор противника, преокрену резултат и на тај начин упишу максималну победу на страни.

Црвена звезда – Јединство      3:0 (25:10, 25:12, 25:19)

Црвено-бели су, након четири везана пораза у првенству, демонстрирали силу на свом терену и за мање од сат времена максимално тријумфовали.

Све је полазило за руком одбојкашима Звезде у првом делу утакмице, пошто су хируршки прецизним нападима, ефектним блоковима и малим бројем грешака оставили ривала на 10 поена. Неизвесност је изостала и у другом сету. Још једном је домаћин био доминантан и агресиван, и велику предност са почетка је искористио и дуплирао вођство. Јединство је у трећем периоду покушало да се врати у меч и повело је са 16:13. Ипак, у тим тренуцима екипа Игора Жакића везала је девет поена, која су јој касније донела и максимални тријумф за прекид црне серије.

Субота, 3.12.2022.

Раднички доо – Таково     3:0 (25:15, 25:23, 25:18)

После пораза у заосталом колу средином прошле недеље, Крагујевчани су се победом код куће вратили на победничке стазе.

Од старта је чета Алексе Брђовића наметнула свој темпо игре и стигла је до лепе резултатске залихе. До краја овог периода је без проблема искористила ту предност и повела са 1:0. Било је Таково знатно бољи ривал у другом сету, пошто је све до саме завршнице имало предност у својим рукама. Међутим, при резултату 22:21, Раднички је направио серију од 4:1, и увећао је своје вођство. Последњи део меча био је још једном у знаку боље игре Крагујевчана, који су баш као у првом сету искористили рану предност и забележили максималну победу.

Нови Сад Манекс – Војводина 0:3 (23:25, 17:25, 19:25)

Први овосезонски дерби Новог Сада, припао је „гостима“, иако су оба тима играла на домаћем терену.

Уводи сет био је најзанимљивији на овом сусрету. Војводина је тек у завршници успела да сломи отпор „млађег брата“ и стигне до вођства, пошто је од старта меча на снази била изједначена игра. Од самог почетка другог периода је тим Слободана Бошкана био решен да дуплира своје вођство. То му је релативно брзо пошло за руком, пошто је у завршници искористио предност стечену на почетку. У трећем и последњем делу меча, шампион је само потврдио свој квалитет и без превише муке стигао је до убедљивог тријумфа на „страни“.

Карађорђе – Рибница       3:2 (25:23, 13:25, 25:20, 20:25, 15:13)

Најзанимљивији и једини меч у којем смо имали прилику да видимо више од три сета, припао је екипи из Тополе.

После резултатске клацкалице у првом делу, Карађорђе је средином сета направио превагу и нешто касније повео са 1:0. Успела је Рибница експресно да се врати у овај сусрет, пошто је у другом периоду оставила ривала на свега 13 освојених поена. Није то негативно утицало на домаћина, који је у трећем сету још једном стигао до вођства, али је већ у наредном гост имао спреман одговор и одвео је утакмицу у тај-брејк. Велика борба вођена је у петом сету у којем је чета Невена Мајсторовића направила велики подвиг и прекинула је блиставу серију Рибнице.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Лазаро Брунет (Таково) са 21 поеном, а пратили су га Милош Вемић (Карађорђе), Милош Надаждин (Карађорђе) и Иван Тодоровић (Рибница) са по 18 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоји ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 10. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Таково

Млади радник – Раднички доо

Рибница – Спартак Љиг

Спартак Суботица – Карађорђе

Војводина – Партизан Ефбет

Црвена звезда – Нови Сад Манекс

(Фотографије: OK Crvena zvezda, Instragram @odbojkaskiklubzeleznicar)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!