Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Безбрижност се још толерише

Још мало и долази Нова година па ћемо, хтели-не хтели, да се позабавимо и уживањем које није везано само за одбојку. Тих неколико дана паузе одбојкашки посленици су заслужили, али после тога креће „фрка“, други део шампионата, завршница Купа, па плеј-оф и све по реду.


Ипак, још смо у периоду када безбрижност може да се толерише и одбројавамо кола до краја године, а онда креће максимална озбиљност. Ситуација на табели и женске и мушке табеле је довољно озбиљна и готово у сваком колу имамо дерби или два који на свој посебан начин прекрајају табелу, а сигурни смо да ће бити још много померања на све стране. Зато, хајде да се позабавимо 10. колом и мечевима који ће нам употпунити доживљај предстојећег викенда, наравно и петка.

Овога пута нећемо кренути од дама, иако знамо да је ред, али у овом колу петак припада момцима и играју се чак четири дуела. Одмах на почетку дерби, Војводина дочекује Партизан Ефбет и то је дуел тренутно водећих на табели. Генерално, све нагиње на страну домаћина, тренутна форма, све боље игре и у Лиги шампиона, али никада се не смеју потценити црно-бели. Уосталом, Суперкуп са почетка ове сезоне показао је да Партизан Ефбет има снагу и заслужено је узео трофеј. Зато, не можемо да замислимо бољи дуел за почетак кола, од овог у ком се састају прошлосезонски такмаци из полуфинала плеј-офа и финалисти из оног пре тога. Велико оружје Новосађана је домаћи терен и играчки напредак из меча у меч, а сервис и искуство су снага београдских црно-белих, па нек победи бољи.

Црвена звезда је победом у прошлом колу над Јединством из Старе Пазове изгледа пребродила кризу и опет је фаворит, овога пута на свом терену против младе и полетне екипе Нови Сад Манекса. Играли су у Купу ове сезоне и црвено-бели су били бољи максималним резултатом, али првенство је нешто друго. За сада, само победа их дели, па далеко од тога да Новосађани немају шансу у престоници, уз то, побеђивао је тренер Османкач београдске вечите и треба очекивати велику борбу.

Рибница је у прошлом колу доживела непријатност и узела само бод против искусног и полетног Карађорђа и тако прекинула серију тријумфа, али отвара јој се сјајна могучност да се експресно врати на победнички колосек. У Краљево долази Спартак из Љига који ће се до краја борити за опстанак, али тешко да може да рачуна на нешто више на тешком терену крај Ибра.

Е сад, за дуел Спартака и Карађорђа у Суботици, можемо само да се надамо да су плавци са севера оздравили. То ће бити довољно да се брзо врате у такмичарски ритам и наставе нову сезону похода ка врху или боље речено останка у врху. Потрудиће се „голубови“ да оправдају звање финалисте плеј-офа из прошле сезоне, али ривал у овом колу је Карађорђе, тим који ће многима бити кост у грлу до краја сезоне. Тим из Тополе је искусан, Невен је добро посложио коцкице и од екипе из тог „доњег ешалона“ пуноправно фигурира за плеј-оф.

Биће занимљиво у Старој Пазови. Јединство има до сад три победе, али било је у серији тешких мечева и зато су уследила три везана пораза. Вратио се Мицић и зато домаћи терен добија нову димензију, а ривал из Горњег Милановца треба да се потруди за бодове на неугодном гостовању. Ово је један од дербија зачеља у ком ће се пет екипа борити за избегавање два последња места па је због тога још већа важност овог дуела.

Коло почињемо и завршавамо дербијем. За крај кола, у суботу од 19 часова ће се у Пожаревцу састати Млади радник и Раднички. Пожаревљани и Крагујевчани имају по шест победа, с тим да је Раднички одиграо меч више. Прошле сезоне Шумадинци су уписали обе победе, да ли је време за реванш – видећемо, али овај меч највише од свих мириши на пет сетова.

Ни код дама неће бити много другачије. Коло почињемо дербијем средине табеле између Партизан Ефбета и Спартака из Суботице. Обе екипе фигурирају за врх и заиста су приближног квалитета па може лако да дође до поделе бодова, видећемо само ко би могао до већег дела колача (иако девојке можда не једу превише слаткиша). Црно-беле је прошло коло славио у Сремској Митровици, а „голубице“ су везале две победе па је форма код оба тима веома добра и иде набоље.

Свака част Асу из Батајнице, али Железничар је у застрашујућој форми и у озбиљној серији победа, а изгледа да сада само не може да победи Јединство. Иако је Батајница релативно близу Старој Пазови, победа је неизбежна и стварно треба да се деси првокласно чудо да „локомотива“ не дође до бодова.

Имамо у суботу и два дербија Срема. Први пут се дешава да имамо четири екипе из Срема у елити, а у овом колу играће Инђија – Срем и Омладинац – Јединство. Инђија је морала боље у оном мечу са Омладинцем када је просула 2:0, па је сада можда шанса да се врате у победнички вагон, иако је Срем екипа која многима миже да помрси рачуне.
У дуелу Нових Бановаца и Старе Пазове, ученица против учитељица, предност иде на страну лидера и тренутно најбоље екипе у лиги. Омладинац је добио два везана меча и тако највероватније обезбедио опстанак у елити, али не сме се претити Јединству јер Цаковић и његове девојке сеју страх свим халама у Србији.

Уб долази у Нови Сад и нема ту шта више да се каже. Новосађанке ће бити своје битке са себи равнима и надати се завршетку кризе и потенцијалном опстанку до ког ће им требати квалитета, знања и среће. Уб је свакако фаворит и смеши му се нова максимална победа.

За крај кола, као и код момака, завршавамо коло дербијем између ТЕНТ-а и Црвене звезде. Можда су актуелне шампионке са предзнаком фаворита, али између два кола уплело се и гостовање у Турској у Лиги шампиона, па чињеница да нема Јелене Стојић, а „енергетичарке“ су увек осокољене домаћим тереном и публиком и не знају где су лимити њихове игре. Оба меча минуле сезоне завршена су победама домаћина од 3:2, тако да нема непознаница и биће ово дерби у правом тренутку, а ради се о борби за 4. место на табели.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!