Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Окончано је 10. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве, неизвесне и квалитетне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева. 

Одбојкашице:

10pk1

Субота, 10.12.2022.
 
Партизан Ефбет - Спартак 0:3 (22:25, 18:25, 19:25)
 
Екипа Спартака из Суботице тријумфовала је максимално на гостујућем терену.
 
Повео је Спартак серијом поена у првом сету 16:8, а затим и 19:12. Покушавале су Београђанке да дођу до изједначења, али нису у томе и успеле. До краја је предност била на страни гостујућег тима, који је након успешног напада Коцић и повео са 1:0. Готово иста су била наредна два сета, где је Спартак држао све у својим рукама. Најпре након великог вођства су одбојкашице из Суботице освојиле други период игре, а затим су наставиле са сјајном игром и без проблема дошле до максималног тријумфа. 
 
АС Батајница - Железничар 0:3 (17:25, 20:25, 20:25)
 
Након пораза у првој утакмици полуфинала Купа, Железничар се вратио на победнички колосек и остварио максималну победу у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.
 
Од почетка па све до самог краја Железничар је имао предност. Сјајним нападима је стигао до осам сет лопти, а потом другу и реализовао су своју корист. Старт другог сета био је изједначен, али при резултату 10:10 уследила је серија гостујуће екипе од 9:2. Стечено вођство су изабранице Бранка Ковачевића одржавале и са 25:20 стигле на корак од победе. Није хтела Батајница да се преда, већ су у трећем периоду повеле са 8:1, па 11:3. Имале су и касније предност 17:11, али су онда Лајковчанке убациле у пету брзину и направиле седам узастопних поена и тиме преокренуле резултат. То је био знак да екипа из Лајковца жели да заврши овај дуел у три сета и све до самог краја Железничар је  домаћем тиму дао да освоји само три поена. 
 
Инђија - Срем 1:3 (25:13, 21:25, 22:25, 24:26)
 
Одбојкашице Срема забележиле су своју четврту победу у овој сезони.
 
Ушла је Инђија боље у ову утакмицу и повела са 10:3, а затим и 15:4. Нису дозволиле противничкој екипи да се врати у овај сет, већ су наставиле са одличном игром и стигле до 11 сет лопти, а потом и вођства од 1:0. Током другог сета се предност смењивала, а при резултату 17:17 Срема је направио серију од 6:2 и одвојио се од противница. Успешним нападом Грабић, гостујућа екипа је изједначила укупан резултат на 1:1. Имала је домаћа екипа предност до средине сета, али онда је Срем изједначио и даљи ток сета се свео на игру поен за поен. У самој завршници серијом од 5:1 гости су освојили сет и стигли на корак од тријумфа. Давао је тим Николе Јерковића свој максимум и имали су велику шансу да одведу утакмицу у пети одлучујући сет, пропустио је три сет лопте. Док са друге стране са пет узастопних поена Срем је уписао нову победу. 
 
Омладинац - Јединство 0:3 (20:25, 18:25, 23:25)
 
Лидер на табели је оправдао улогу фаворита у овом дербију и забележио максимални тријумф. 
 
Започео је Омладинац утакмицу у пуном сјају и повео са 8:4, па 15:9. Ипак, у наставку није имао решење за расположену Бранку Тицу, која је својим нападима донела најпре изједачење, а затим и преокрет својој екипи. Још једном серијом поена, Јединство је повело са 1:0. Током другог периода виђена је изједначена игра, али у самој завршници Старопазовчанке су се одвојиле резултатски и дуплирале своју предност. Велико вођство направиле су изабранице Јово Цаковића у последњем периоду игре (18:9). Није се предавао Омладинац, веч је у завршници успео да дође до поен заостатка, али успешним нападом Тамаре Миљевић стављена је тачка на овај дерби и Јединство је забележило десету узастопну победу. 
 
10pk2
 
ЖОК Нови Сад - Уб 0:3 (10:25, 22:25, 16:25)
 
Екипа Уба била је боља од Новог Сада у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Одличну игру пружиле су Убљанке током првог сета, повеле су са 12:2, а затим 20:6. Била је то огромна резултатска разлика и убрзо је гостујући тим стигао до 15 сет лопти, а затим и вођства од 1:0. Пружиле су Новосађанке нешто већи отпор у другом периоду, али ипак искусна екипа Уба је успела да извуче свој максимум и дуплира своју предност. Водила се изједначена игра у последњем сету, али при резултату 15:15 тим који предводи Марија Боричић направио је седам узастопних поена и тиме се одвојио од противника. Убрзо је Уб дошао до осам меч лопти, а затим прву одмах и реализовао у своју корист.
 
Недеља, 11.12.2022.
 
ТЕНТ - Црвена звезда 0:3 (19:25, 16:25, 11:25)
 
Одбојкашице Црвене звезде забележиле су седму победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги.
 
Виђена је права резултатска клацкалица током првог периода. Минимална предност се константно смењивала, а након сјајних сервиса Ћировић, Црвена звезда се на кратко одвојила. Међутим, узвратила је Јарамазовић ас-сервисима и тиме поравнала резултат своје екипе. Био је принуђен Ратко Павличевић да затражи тајм-аут, а његове изабранице су након предаха још једном прешле у вођство. Иако су се Обреновчанке одлично браниле, у завршници је капитен црвено-белих Ана Живојиновић узела ствари у своје руке и поеном из напада ставила тачку на овај сет. Наставила је гостујућа екипа са сјајном игром, повела 4:1 и одмах натерала Тамонеа да у раној фази узме тајм-аут. Међутим, није то пореметило Београђанке, које су направиле нову серију поена и повећале вођство на 9:3. А са друге стране тренер ТЕНТ-а користи и свој други тајм-аут. Одржавала је Црвена звезда стечену предност, ас-сервисом Божице Марковић стигла до девет сет, а затим и до вођства од 2:0. Биле су решене црвено-беле да реше овај дуел у три сета. Од почетка до краја држале су предност на својој страни. При резултату 16:10 за екипу из Београда, уследила је серија од 9:1 и тиме је уписала максималну победу на гостујућем терену.
 
10pk3

 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Бранка Тица (Јединство) са 23 поена, а пратиле су је Теодора Исаиловић (Инђија) са 21 и Нина Коцић (Спартак) са 18 поена.

Утакмице 11. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Нови Сад

Срем – Омладинац

Спартак – Инђија

Железничар – Партизан Ефбет

Црвена звезда – АС Батајница

Уб – ТЕНТ

Одбојкаши:

Петак, 9.12.2022.

Војводина – Партизан Ефбет   3:0 (29:27, 25:20, 25:18)

Војводина се у великом дербију овог кола осветила Партизану за пораз у Суперкупу Србије.

Новосађани су током већег дела уводног сета имали минималну предност, коју су константно повећавали. Међутим, црно-бели су се пробудили у последњем моменту и успели су да врате егал, након чега је уследела узбудљива завршница. Војводина је у њој била за нијансу истрајнија и успела је из петог покушаја да поведе са 1:0. Нешто боље је чета Бојана Јанића ушла у други период, али се шампион Србије брзо стабилизовао и поравнао је резултат. Изједначена игра виђена је све до резултата 19:19, када је Војводина серијом од 6:1, дуплирала своје вођство. У трећем сету је екипа Слободана Бошкана још једном била успешна и у завршници је прецизнима сервисима Буцуљевића остварила максимални тријумф.

Црвена звезда – Нови Сад Манекс         3:0 (25:18, 25:20, 25:21)

Новом, другом везаном победом, пулени Игора Жакића наговестили су да је црна серија далеко иза њих.

Доминирала је Звезда у свим сегментима игре у првом сету и заслугама читавог тима је стигла до вођства. Тамо где су стали у првом, наставили су црвено-бели у другом сету. Иако је Нови Сад средином овог периода успео да смањи велику разлику (15:13), домаћин је у преломном моменту одиграо најбоље и повео је са 2:0. Нови Сад је у трећи сет ушао са жељом да смањи заостатак и продужи овај сусрет и био је на добром путу да то и учини. Међутим, средином овог дела игре, Звезда је поново убацила у пету брзину, што јој је касније омогућило да оствари убедљиву победу.

Рибница – Спартак Љиг    3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:17)

Краљевчани су, и поред снажног отпора Спартака, успели да упишу тријумф и брзо забораве пораз у претходном колу.

Иако је Рибница у већем делу првог периода била у резултатском суфициту, Љижани су у неколико наврата серијом поена успевали да јој се приближе. Међутим, били су истрајни популарни „мускетари“ до самог краја и изашли су као победници из првог сета. Оно што Спартаку није пошло за руком у претходном сету, јесте у другом. Вођство са старта је екипа из Љига вешто чувала и на крају је успела да поравна резултат. Ипак, искуство Рибнице било је пресудно у наредна два сета, пошто је тандем Бојовић-Тодоровић преузео ствари у своје руке и донео је екипи нови овосезонски тријумф.

Спартак Суботица – Карађорђе       3:1 (19:25, 25:15, 25:20, 25:11)

Суботичани су се, након двонедељне паузе, вратили на терен и одмах остварили победу код куће.

Карађорђе је био бољи ривал током читавог првог сета и потпуно заслужено је одличном игром на свим пољима повео са 1:0. Упалило је то аларм у домаћој екипи, која је од старта другог периода била силовита и преко Кана и Омара оставила је ривала на свега 15 освојених поена. Најзанимљивији је био трећи сет у којем смо имали прилику да гледамо праву резултатску клацкалицу. Ипак, у завршници је концентрисанија била чета Ивице Јевтића, што јој је донело потпуни преокрет. У четвртом сету на терену је постојала само једна екипа. Још једном је Спартак демонстрирао силу и ривалу је на крају препустио само 11 поена у последњем сету.

Субота, 10.12.2022.

Јединство – Таково    0:3 (20:25, 19:25, 17:25)

Таково је прилично лако изашло на крај са Јединством, које је у досадашњем делу сезоне знало да намучи, а неретко и победи фаворите за титулу.

Средином уводног периода је екипа из Горњег Милановца наметнула свој темпо и преко расположеног Крстића је направила залиху коју ривал није могао да стигне. На крилима сјајне игре са краја претходног, Таково је на старту другог сета повело са 5:2, али је кроз неколико поена домаћин приволео предност на своју страну. Ипак, поново су Милановчани преузели иницијативу средином сета и до краја су без превише проблема дуплирали своје вођство. Трећи сет још једном је био у знаку гостујуће екипе, која је поново била истрајнија и са 25:17, остварила је победу.

Млади радник – Раднички доо        0:3 (24:26, 22:25, 21:25)

Екипа Алексе Брђовића успела је на неугодном гостовању да оствари максималан и битан тријумф.

Били су гости концентрисани на отварању овог меча и одмах су стигли до неколико поена предности, али је Млади радник средином сета дошао до преокрета и у завршницу ушао са 23:19. У тим тренуцима је на сервис линију стао расположени Благојевић, који је својим ас сервисима покренуо свој тим и режирао преокрет у првом сету. Раднички је у другом периоду, после изједначене игре на старту, преузео ствари у своје руке и потпуно заслужено је бољом игром у свим сегментима повео са 2:0. У трећем, а испоставиће се нешто касније и последњем сету, Крагујевчани су доказали да су изузетно квалитетна екипа, која зна како да казни грешке ривала. Били су изабраници Алексе Брђовића сабрани до самог краја и са 25:21, забележили су максимални тријумф у једном од дербија кола.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Ахмед Омар (Спартак) са 23 поена, а пратили су га Радослав Парапунов (Војводина) и Милан Крстић (Таково) са по 20 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоје ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 11. кола БПШ Суперлиге

Нови Сад Манекс – Јединство

Партизан Ефбет – Црвена звезда

Карађорђе – Војводина

Спартак Љиг – Спартак Суботица

Раднички доо – Рибница

Таково – Млади радник

(Фотографије: OK Crvena zvezda, subotica.info, Instargram @ok_jedinstvo, @oktentobrenovac)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!