Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Мрзне пред зору у Новом Саду

Ај за почетак питање, за кога навијамо у финалу СП: Аргентину или Француску? Знамо да пратите и фудбал па нам напишите коментару.

Али да се бацимо на наше одбојкашке теме, 11. коло ће стицајем околности бити развучено од четвртка до недеље, а ево и зашто. Као и сваке године, новосадски Спенс има пуно спортских садржаја у ово доба године и сале су премале за све, зато ће у склопу разних померања Нови Сад Манекс данас од 18 часова угостити Јединство из Старе Пазове. Долази Мишко „Мрзне пред зору“ Радишић са својом екипом у Српску Атину, а меч има велику важност за све јер оба тима имају по три победе до сада и резултати у последњих неколико кола кажу да ће бити опасна борба за опстанак до краја. И Нови Сад и Јединство су у серији од четири пораза, ипак се осветио тежак распоред, а победник ће много лакше у наставак сезоне јер победа у директном дуелу може да значи опстанак или испадање.

Код мушкараца у петак чека нас један дуел, а у дербију имењака играју Спартак из Љига и Спартак из Суботице. Нећемо много трошити речи на меч у ком је гост ипак апсолутни фаворит и који се лагано загрева после изнуђене паузе због болести играча. Познато је да Љижанима постаје све теже у послу око опстанка у лиги, а највероватније ће сачекати још неко време док не дочекају прву победу у сезони.

Вечити дерби отвориће суботњи програм. Партизан дочекује Звезду и у тим мечевима нема фаворита, без обзира на стање на табели или тренутну форму, оба тима могу до победе. Оба тима поражена су у прошлом колу, црно-вели од Воше, а Звезда од Младог радника и овај меч ће им много значити. Звезда је таман мало живнула са две победе, али су заустављени од Пожаревљана, а Партизан је много изгрешио у Новом Саду и није ни могао да се нада бољем. Партизан је прошле сезоне оба пута славио са по 3:1.

Војводина је у серији од осам победа и жели да настави и на гостовању у Тополи. Тешко је очекивати да Карађорђе може много, па макар и на домаћем терену, али оставићемо Мајстора да проба да поведе свој тим до сензације која би му готово сигурно обезбедила опстанак у лиги. Ипак, без обзира на овонедељно гостовање у Немачкој, Воша је фаворит и треба очекивати да се настави победнички низ.

Регионално-комијски дерби одиграће Раднички и Рибница, а Крагујевчани су са неколико сјајних игара и резултата избили на друго место на табели, али Краљевчани су трећи са идентичним учинком у победама, само са бодом мање. У овом дербију је домаћи терен можда и највећа ствар, па је Брђин тим благи фаворит, али како прогнозирати исход када су са друге стране Бојовић и Тодоровић који пркосе времену и играју као младићи? Биће занимљиво, можда и једини меч овог кола који би пуноправно могао да оде у пет сетова.

Млади радник је добио Звезду у прошлом колу па је реално за очекивати да ће тријумфовати у Горњем Милановцу у последњем мечу овог кола. Пожаревљани су у кругу екипа са три пораза, а Тако у кругу оних са три победе па су бодови злата вредни обема странама, али ипак су гости фаворити.

Код дама коло креће у петак, Црвена звезда дочекује Ас у највероватније мечу званом једносмерна улица и где ће посао бити завршен у три сета због јасне разлике у класи, а други меч између Спартака и Инђије у Суботици биће много занимљивије. Суботичанке су везале три победе, а Инђијке три пораза. Ово је последњи „лакши“ меч за тим из Срема пред нова четири претешка меча (као на почетку сезоне) па би победа донела много, али „голубице“ су кренуле у пробој ка врху и стоје чврсто на шестом месту, са тенденцијом даљег побољшања пласмана.

Старопазовчанке ће завршити први део сезоне без пораза. У последњем колу првог дела долази им у госте Нови Сад, најслабији тим лиге и то је реално 3:0, али у истом термину (субота, 17 часова) састаће се Уб и ТЕНТ у дербију кола. Уб јури за Јединством и Железничаром, а ТЕНТ за Звездом и жели место међу најбоље. Чули смо у подцасту од Ане Малешевић да је екипа схватила шта је урадила лоше против црвено-белих Београђанки и можда треба очекивати боље издање „енергетичарки“. Ипак, намеће се да је Уб фаворит, што због домаћег терена, тако и због бољег пласмана на табели.

У новом регионалном дербију, Срем дочекује Омладинац и у најави је то сјајан дуел младих и квалитетних екипа, где је ипак домаћин благи фаворит. Извојевао је до сада победу више, а евентуалном победом би највероватније скочиле на 7. место. Тим из Нових Бановаца има пет победа у последњих пет мечева, а Срем две у истом периоду тако да би и овај меч могао да буде веома неизвестан јер су оба тима приближног квалитета.

За крај, Лајковчанке ће највероватније наставити сјајан победнички низ у лиги, без обзира на пораз у Немачкој у оквиру европског изазова. Партизан Ефбет долази на ноге Железничару и заиста треба очекивати наставак доброг низа „локомотиве“, без обзира и на евентуални умор. Црно-беле ће сигурно паметније бирати своје битке, а све у склопу коначне борбе за пројектовано шесто место.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!