Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Одбојкашице и одбојкаши потрудили су се да нам пред празнике у последњем овогодишњем колу поклоне прегршт занимљивих утакмица, које су као и обично биле веома квалитетне, неизвесне и занимљиве. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

12pk1

Петак, 23.12.2022.
 
Спартак - Омладинац 3:1 (25:16, 28:30, 25:18, 25:19)
 
Одбојкашице Спартака оствариле су седму победу у 12. колу Банка Поштанства штедионица Суперлиге. 
 
Од почетка па све до самог краја вођство је било у рукама Спартака који је врло лако стигао до 1:0. Врло неизвестан је био други период, где се предност константно смењивала, а у завршници која се играла на разлику Омладинац је реализовао своју четврту сет лопту и изједначио укупан резултат. Међутим, вратио је тим из Суботице своју игру и све је било на његовој страни у наредна два сета која је лако приволио у своју корист. 
 
Срем - Јединство 1:3 (12:25, 25:22, 16:25, 16:25)
 
Јединство је завршило први део сезоне са 12 узастопних победа. 
 
Оштро је кренуло Јединство врло брзо стигло до великих 12 сет лопти, а затим и успешним нападом Коцкаревић и до 1:0. Ипак, "пробудио" се Срем током другог периода и после праве резултатске клацкалице сјајним сервисима успео је да приведе крај сета у своју корист. Готово идентична су била наредна два сета које су освојиле Старопазовчанке без пуно проблема. 
 
12pk2
 
Субота, 24.12.2022.
 
УБ - АС Батајница 3:0 (25:10, 25:7, 25:22)
 
Оправдао је Уб улогу фаворита у овом дуелу и забележио максимални тријумф. 
 
У прва два сета одбојкашице Уба приказале су сјајну игру и дозволиле противничкој екипи да узме само 17 поена у оба сета. Највећи отпор је Батајница пружила у последњем трећем периоду и држала се резултатски све до завршнице, али ипак је су Убљанке успеле да и овај сет реализују у своју корист и тиме упишу максималну победу. 
 
Црвена звезда - Партизан Ефбет 3:0 (25:22, 25:20, 25:14)
 
У вечитом дербију овај пут је славила Црвена звезда максималним резултатом.
 
Стечено вођство са почетка је Црвена звезда одржавала током већег дела првог сета, а Партизан је тек у самој завршници успео да дође до поен заостатка. Ипак, црвено-беле су успеле да се домогну три сет лопте, а затим и да другу реализују у своју корист. Повеле су изабранице Дарка Закоча у другом сету са 6:1, па 10:5. Међутим, сјајном игром успео је домаћин да поравна резултат, а затим и преокрене. Серијом поена дошла је Црвена звезда до пет сет лопти и са 25:20 дуплирала своју предност. Наставио је тим Ратка Павличевића да ређа поене и од почетка трећег периода па све до самог краја је држао вођство у својим рукама. Брзо је имао великих 10 меч лопти на својој страни, а искористивши прву тријумфовао је максимално на свом терену. 
 
Железничар - Инђија 3:0 (25:20, 25:20, 25:14)
 
Екипа Железничара уписала је нову победу у 12. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Права резултатска клацкалица била је све до средине првог сета, а онда је Железничар одличним нападима прешао у минимално вођство. Већ у следећем тренутку је имао четири сет лопте, а ас-сервисом Александре Узелац и повео са 1:0. Водила је Инђија током  другог периода, али успео је тим Бранка Ковачевића да изједначи резултат. При резултату 20:20, Железничар је направио пет узастопних поена и тако ставио тачку на овај дуел. 
 
12pk3
 
Недеља, 25.12.2023.
 
ЖОК Нови Сад - ТЕНТ 0:3 (16:25, 14:25, 22:25)
 
Екипа ТЕНТ остварила је максималну победу на гостујућем терену.
 
Повео је ТЕНТ у првом сету 15:9, па 19:14. Стечену предност је одржавао све до краја, а већ у следећем тренутку је имао осам сет лопти. Грешком противничке екипе, Обреновчанке су повеле са 1:0. Наставио је ТЕНТ са сјајном игром и стекао велико вођство у другом периоду, а онда дошао и до 12 сет лопти. Тачку на овај сет ставила је Јована Цветковић поеном из напада. Највећи отпор је Нови Сад пружио у последњем сету, али ни то није било довољно, већ је екипа из Обреновца стигла до три меч лопте, а успешним блоком Хене Куртагић и до нових три бода. 

 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Нина Коцић (Спартак) са феноменалних 30 поена, а пратиле су је Уна Вајагић (Омладинац) са 24 и Вања Ивановић (Железничар) са 20 поена.

12pk4

Утакмице 13. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Спартак

Срем – ЖОК Нови Сад

Омладинац – Железничар

Инђија – Црвена звезда

Партизан Ефбет – ЖОК Уб

АС Батајница - ТЕНТ

Одбојкаши:

12pk5

Петак, 23.12.2022.

Таково – Рибница      2:3 (19:25, 25:20, 28:26, 20:25, 15:17)

Изабраници Милана Симојловића су на неочекивано тежак начин извојевали победу на неугодном гостовању у Горњем Милановцу.

Почетак првог сета био је у знаку изједначене игре, да би Рибница средином периода зналачки искористила грешке ривала, које су јој касније омогућиле да поведе са 1:0. Међутим, уследео је блицкриг Милановчана, који су најпре у другом сету поравнали резултат, након чега су у трећем, после велике борбе стигли до потпуног преокрета. Упалило је то аларм у гостујућој екипи, која је у четвртом периоду поновила игру из првог и одвела меч у тај-брејк. Тамо смо гледали истинску борбу из које је Рибница, поенима сјајног Бојовића, годину окончала минималним тријумфом.

Јединство – Млади радник       3:2 (25:22, 25:21, 19:25, 15:25, 15:13)

Још један у низу мечева који је овог викенда решен после пет сетова био је и овај у Старој Пазови.

Јединство је на изненађење многих, али не и публике у хали, сјајном игром у свим сегментима повело са 2:0. У том подвигу домаћу екипу предводио је искусни Томо Мицић, који је блистао у нападу. Ипак, Млади радник и поред великог дефицита није се предавао, а у трећем и четвртом периоду главну реч водио је Андриј Тупчи. Он је своме тиму омогућио да велики заостатак експресно врати и победник је решен у петом сету. Обе екипе пружиле су свој максимум како би годину окончале у добром расположењу, али је Јединство за нијансу било концентрисаније и забележило је победу.

Карађорђе – Црвена звезда     3:2 (23:25, 25:21, 19:25, 25:21, 15:9)

После Рибнице, на врућем терену у Тополи пала је и Црвена звезда и то након победе у вечитом дербију.

Екипа Невена Мајсторовића била је бољи ривал у већем делу првог сета, али је Звезда на искуство у завршници окренула резултат и повела са 1:0. Оно што Карађорђу није пошло за руком у претходном, јесте у другом сету и екипа из Тополе стигла је до изједначења. Није дуго потрајало славље домаћих играча, пошто су црвено-бели врло брзо вратили предност на своју страну, највише захваљујући поенима Николића. Међутим, ту није био крај узбуђењима и Карађорђе се још једном уздигао и по други пут поравнао резултат, што је утакмицу одвело у пети сет. А тамо је постојала само једна екипа на терену, пошто је домаћин при резултату 8:8, направио серију од 6:0, коју је врло брзо и потврдио и на тај начин забележио велику победу.

12pk6

Спартак Љиг – Војводина 1:3 (23:25, 21:25, 25:19, 16:25)

Новосађани су оправдали улогу фаворита и у наредну годину ће ући као убедљиви лидери шампионата.

Љижани су у првом делу меча пружили можда и најбољу игру у досадашњем делу сезоне. Иако су скоро све време имали предност, Војводина је у завршници успела да преокрене резултат и поведе са 1:0. Исти сценарио гледали смо и у другом делу игре, али је Бошканова чета овог пута нешто раније сломила отпор противника. Спартаку се у трећем сету труд исплатио, пошто је одличном игром у свим сегментима успео да смањи заостатак. Ипак, Војводина је четврти сет одиграла на искуство и ривалу није дала ни најмању шансу, што је резултирало новим тријумфом.

Субота, 24.12.2022.

Партизан Ефбет – Нови Сад Манекс      3:2 (25:21, 20:25, 18:25, 25:20, 15:11)

Партизан је теже него што је мислио изашао на крај са екипом Неџада Османкача и наставио је потеру за водећим тимовима првенства.

Иако је у завршницу ушао са великом предношћу (21:12), Партизан се до краја уводног сета грчевито борио како би повео са 1:0. Нови Сад је у финишу претходног увидео да може да се такмичи са „Парним ваљком“, а у наредна два сета је то и потврдио. Најпре су гости стигли до изједначења, да би у трећем сету, поенима Игора Лагунџина, стигли до великог преокрета. Знао је Бојан Јанић како да мотивише своје играче за четврти сет, а они су му то на терену и узвратили, што је резултирало да и овај сусрет добије победника после тај-брејка. Повео је Нови Сад са 5:2, али је у том тренутку и стао, што је Партизан знао да искористи и убрзо са својим навијачима прослави тријумф.

12pk7

Недеља, 24.12.2022.

Раднички доо – Спартак Суботица 3:1 (25:14, 25:23, 22:25, 25:16)

Крагујевчани су годину у Суперлиги окончали великом победом над вицешампионом Србије.

Тандем Ристић-Благојевић је домаћем тиму у првом сету одмах донео особну предност, која је била недостижна за ривала. Касније је свој поентерски допринос дао и Ковач и Раднички је ривала оставио на свега 14 освојених поена. У другом сету је Спартак заиграо доста ангажованије и у завршницу је ушао са 23:21. Ипак, тим Алексе Брђовића је у тим тренуцима направио серију од 4:0, која му је донела велико вођство. Спартак ни тада није одустајао, већ је свим снагама кренуо у поход на трећи сет. Труд му се брзо и исплатио, пошто је поенима Мурада Кана успео да смањи заостатак за ривалом. Није превише резултат из претходног сета утицао на домаће одбојкаше, који су у четвртом поновили игру из првог сета и са 25:16, забележили су важан тријумф пред реванш меч полуфинала Купа Србије.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Младен Бојовић (Рибница) са одлична 32 поена, а пратили су га Александар Благојевић (Раднички доо) са 27 и Игор Лагунџин (Нови Сад Манекс) са 26 поена.

12pk8

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоје ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 13. кола БПШ Суперлиге

Партизан Ефбет – Јединство

Нови Сад Манекс – Карађорђе

Црвена звезда – Спартак Љиг

Војводина – Раднички доо

Спартак Суботица – Таково

Рибница – Млади радник

(Фотографије: OK Partizan Efbet, Instargram @ok_jedinstvo, @ok_karadjordje_, @odbojkaskiklubzeleznicar)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!