Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Још мало па плеј-оф

До краја лигашког дела остала су свега два кола и мало је времена за већа померања на табели у обе суперлигашке конкуренције, али има још неколико непознаница које треба да буду решене до доигравања.


Код дама, знамо сигурних шест учесника плеј-офа, а остала су још два места која ће попунити Срем, Партизан или Инђија. Железничар и Јединство ће се борити за прво место, а Лајковчанке имају веће шансе за пол позицију. Уб и Звезда се боре за „коту 3“, ТЕНТ и Спартак за „коту 5“, а знамо да елиту напуштају Ас и Нови Сад.

Табела и досадашњи резултати кажу да би у овом колу требали да имају лаган посао Железничар против Аса, те Јединство против Омладинца и Уб против Новог Сада, тако да не би требало да буде било каквих померања у самом врху.

Црвена звезда дочекује ТЕНТ и фаворит је, без обзира на поразе у два дербија у последња три кола. Обреновчанке су везале четири пораза и клима им се позиција пет. После овог меча, ТЕНТ дочекује Уб у последњем и заиста је тежак посао пред младим „енергетичаркама“ да остану на тој позицији јер Спартак јуриша и прети.

Суботичанке ће дочекати Партизан Ефбет који се бори за пролаз у плеј-оф. Победом би могле да рачунају на поправак тренутног пласмана, али црно-беле су у ситуацији да им од овог меча пуно зависи, посебно јер у последњем колу иду у Лајковац. Иако су близу проласка у плеј-оф, ништа још није готово.

Срем дочекује Инђију и то је један од најзанимљивијих дуела овог кола и завршнице лигашког дела шампионата. У првом делу сезоне, Инђија је добила први сет веома убедљиво, али су наредна три припала Митровчанкама и зато сад могу да се сматрају фаворитом. Плеј-офу је ближи Срем јер у последњем колу гостује Омладинцу, а Инђија дочекује Спартак, што ће бити још један велики изазов. Ситуација је ипак таква да расплет борбе за попуну плеј-офа треба очекивати у последњем колу, уосталом како и доликује квалитетном и неизвесном шампионату.

Код мушкараца, знамо седам путника у плеј-оф, а једно место је остало највероватније за Јединсто и Таково. Такође, знамо да Спартак из Љига напушта елиту, а борба за избегавање друге визе за Прву лиге трајаће до краја. Што се врха табеле тиче, знамо да је Војводина на пол позицији за доигравање, а у поретку од 2. до 7. места може још свашта да се деси.

Коло ће започети већ данас Нови Сад Манекс и Црвена звезда, тим који је тренутно најближи испадању, уз Љижане, и београдске црвено-беле који желе што боље место и потенцијално лакши посао у првој рунди плеј-офа. Биће тешко младим Новосађанима јер касне за Карађорђем победу и три бода, уз слабији сет количник, али неће се предати Османкач и клинци до краја. Звезда је од доласка Николе Матијашевића на чело стручног штаба уписала шест победа и два пораза и евидентно живнула, па се стекао утисак да може много више од тренутне 6. позиције. Нови Сад Манекс у последњем колу иде у Стару Пазову ком ће највероватније требати победа за плеј-оф. Зато ће већ данас плави Новосађани ићи на све или ништа.

Веома занимљиво ће бити у Горњем Милановцу где Таково чека Јединство у директном дуелу за „коту 8“. Таково има победу мање, али два бода више од Јединства и победа би могла да ређи пуно тога, а до пре само месец дана се причало о опстанку. Има ли искусно Јединство снаге да одговори изазовима у позном делу сезоне, видећемо већ у суботу.

Табела каже да би Рибница требало да има лаган посао у Љигу, али и у првом делу сезоне је неочекивано изгубила сет од Спартака. Рибница има и мале шансе да се домогне трећег места, али такође треба да одбрани четврто јер у првој рунди плеј-офа домаћи терен може пуно да значи.

Партизан Ефбет ће дочекати Војводину и чини се да је у овом тренутку фаворит. На страну Суперкуп и Куп (оба узео против црвено-белих Новосађана), Воша је у проблему јер нема повређеног Буцуљевића, а питање је хоће ли заиграти и Симић, а Партизан је у борби за друго место које би могао да изгуби после евентуалног пораза јер је Раднички веома близу.

Зато смо и рекли да влада неизвесност јер црно-бели у последњем колу играју вечити дерби, а тамо је све могуће. Војводина има и луксуз пораза јер је раније обезбедила прво место па само чека ривала у четвртфиналу.

Раднички се захуктао и пуца на друго место, а сигурно је фаворит против Младог радника који је можда и најнеконстантнија екипа у лиги. Могу Пожаревљани да добију водећег, али и да изгубе од последњег, таква им је сезона, зато је тешко рећи какав дан ће имати у Крагујевцу.

За крај кола, у недељу уз Тв камере и директан пренос на РТС, Карађорђе дочекује Спартак из Суботице. Математика је таква да домаћин победом решава опстанак, можда и бодом, а Суботичани имају шансу да се домогну можда и треће позиције, у зависности од осталих резултата.

Код мушкараца је стање много запетљаније и добили смо завршницу за пожелети. Када је оваква рачуница у овом колу, шта ли ће тек бити у последњем…

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!