Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пазовчанке покориле Бањицу!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су тријумф у дербију 4. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Актуелни шампион Србије је вечерас, као гост, надиграо Црвену звезду са 3:1, по сетовима 25:13, 20:25, 25:19 и 25:14.

Вечерашња утакмица је у потпуности оправдала звање дербија, а Јединство је доказало да ће и ове сезоне бити главни фаворит за освајање титуле.

Одличним сервисима Миње Осмајић, од чега су три била аса, Јединство је већ на старту овог дербија уграбило лепу резултатску залиху и повело је са 8:2. Потпуно је ова серија гошћи деморалисала Звезду, која у наставку није имала одговор на игру ривала. Убрзо је свој поентерски допринос дала и Бранка Тица, што је само утицало на то да Јединство убрзо стекне двоцифрену предност (16:6). Покушале су црвено-беле даме до краја уводног периода да колико-толико смање заостатак, али је предност Пазовчанки била недостижна и Јединство је убрзо повело са 1:0.

Почетком новог сета, улоге су се у потпуности замениле. Црвена звезда је заиграла доста агресивније и она је овог пута отворила период серијом од 8:2. Натерала су дешавања на терену Јова Цаковића да затражи тајм-аут, али се чини да је пауза више одговарала домаћим одбојкашицама. Наставила је Звезда и у даљем току овог периода са бољом игром и заслугама читавог тима у завршницу је ушла са великих седам поена предности. Иако је Јединство у наредних неколико поена успело да смањи разлику и угрози ривала, екипа Милана Гршића је била за нијансу истрајнија и успешним нападима Јелене Стојић и Ане Јакшић поравнала је резултат.

Грешке на старту Пазовчанки, поново су утицале на то да Звезда боље уђе у трећу деоницу и поведе најпре са 6:4, па са 10:8. Међутим, у тим тренуцима се екипа Јова Цаковића пробудила и успела је да изједначи резултат, а убрзо и успешним блоковима преокрене резултат (18:16). Нису се на томе зауставиле гошће, пошто су у наставку одличном игром на свим пољима, а поготово сервисима Миње Осмајић, само повећале резултатску залиху и стигле су на корак од новог вођстав (23:18). Као што се и очекивало, изненађење је на крају изостало и актуелни шампион Србије је по други пут повео на овом мечу.

У четвртом и последњем сету, на терену је практично постојала само једна екипа. Била је Црвена звезда конкурентна, али само до резултата 8:8, када је Јединство убацило у пету брзину и почело је да ниже поене. У тим тренуцима су Бранка Тица и Ива Шућуровић предводиле своју екипу, али је и остатак тима дао свој допринос за велику серију од 10:0. Већ тада је било јасно да тим Милана Гршића нема никакве шансе до краја, што је убрзо и добило потврду и Јединство је са 25:14, остварило четврту везану победу у првенству.

Јово Цаковић, стратег Јединства, каже да није лако играти и победити на Бањици.  

Још увек је ово почетак сезоне. Сматрам да ни ми, ни Звезда, нисмо на нивоу на каквом очекујемо да будемо. Генерално, вечерас је била добра одбојка и сматрам да је утакмица оправдала епитет дербија. Било је добрих и дугих поена, а има шта и да се изанализира и да се ради на обе стране. Морамо бити задовољни, јер није лако играти на Бањици и на крају победити“, закључио је Цаковић.

Најрасположенија у тријумфу свог тима била је Миња Осмајић са 18 поена, док се код домаћина истакла Јелена Стојић са 13.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство у наредном колу дочекује Раднички Бластерс, док Звезда гостује Железничару у Лајковцу.

ФОТО: ОК Јединство

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!