Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар надмудрио Звезду!

Одбојкашице Железничара из Лајковца оствариле су тријумф у дербију 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, на свом терену, надиграле Црвену звезду са 3:2, по сетовима 23:25, 25:20, 25:23, 20:25 и 15:11.

Као што се и очекивало, ова утакмица је у потпуности оправдала епитет једног од дербија кола, а Железничар је доказао да се налази у доброј форми, када је Суперлига у питању.

Железничар је током већег дела уводног сета био за нијансу бољи ривал на терену, али је и Звезда приказала одличну игру. Већ на старту су Лајковчанке искористиле лош увод гошћи из Београда и поенима Ксеније Томић, уз ас сервис Васје Филиповић, повеле су најпре са 7:4. Није пуно времена требало изабраницама Милана Гршића да окрене резултат у своју корист, пошто су поенима Катарине Станковић и Николе Лукић везале четири узастопна поена. Ношене одличном атмосфером са трибина, али и заједничким снагама, домаће одбојкашице су за тили час успеле да поново поврате предност на своју страну и поведу са 16:13. Иако му је ривал све време био за петама, Железничар је све до завршнице успео да одоли и поенима Јоване Зеленовић дође на корак од освајања прве деонице (22:20). Међутим, тада је уследела симунталка искусне Николине Лукић, која је уз помоћ Сашке Ђуровић, режирала нови преокрет и на крају је Звезда са 25:23, повела са 1:0.

Видело се на почетку друге деонице да Црвена звезда улази у њу са већом дозом самопоуздања. Одмах се то одразило на резултат, пошто су црвено беле даме блоковима Мијачић, уз ас сервисе Лукић, повеле прво са 6:4, па са 9:6. Натерала су дешавања на терену Бранка Ковачевића да затражи тајм-аут, а чини се да су предах и његови савети имали велики утицај на Лајковчанке. Прошло је само неколико поена од кратке паузе, а Железничар је већ успео да поврати игру из већег дела првог сета, што је одмах донело резултат. Тако је домаћин повео са 13:11, и до краја сета само је увећавао предност. Све је функционисало у игри домаћина, пошто је тим из Лајковца деловао беспрекорно у свим сегментима игре. Покушала је Звезда у завршници да се врати, али није имала лек за одличне нападе Јоване Зеленовић и Железничар је убрзо поравнао укупан резултат.

Трећи период био је готово исти као и претходни. Иако је Звезда успела да стигне до раног вођства, Железничар се није предавао. На семафору је писало 10:7, у корист црвено-белих, када је уследео налет домаћина, за који противник није имао одговор. Сјајном серијом од 10:3, Лајковчанке су доказале да се, и поред елиминације у четвртфиналу Купа Србије, налазе у завидној форми и приближиле су се потпуном резултатском преокрету. Иако је Звезда у наставку успела да завршницу учини занимљивом, предност Железничара била је превелика за изненађење. У финишу је тим Бранка Ковачевића ефектним блоковима, али и грешком ривала стигао до три меч лопте, а трећа им је била срећна за велики преокрет.

Као што се и очекивало, велика борба настављена је у наредном току меча. У четвртом сету смо гледали прави резултатски ролеркостер, пошто је домаћин био решен да што пре оконча утакмицу, док су се Београђанке бориле да изборе тај-брејк. Звезду је на почетку поново поентерски предводила Николина Лукић до малог вођства од 6:4, али је у наставку тандем Зеленовић-Терел донео преокрет Железничару (12:10). У наставку је још једном уследео бољи период гошћи из Београда, које су одличном игром читаве екипе одолевале свим јуришима ривала, што им је омогућило да у завршницу уђу са четири поена залихе (20:16). На крају овог сета изненађење је изостало и екипа Милана Гршића је изборила одлучујући, пети сет.

Није случајно што је ова утакмица важила за дерби кола. Читав меч стао је у тај-брејк у којем се на крају боље снашао домаћин. Изједначена игра виђена је на старту одлучујућег сета, али је Железничар при резултату 6:6, поенима Ксеније Томић и Јоване Зеленовић, направио серију од 6:2, која је била пресудна. Тако је домаћин у завршници стигао до четири меч лопте, а тачку на утакмицу ставила је Љубица Милојевић.  

Ксенија Томић, примач Железничара, открила је шта је највећи бенефит вечерашње победе.

„Пре свега, честитам својој екипи на великој борби и важној победи против одличне екипе Звезде, која се такође борила од првог до последњег сета. Веома сам задовољна енергијом моје екипе која нам је фалила у Куп утакмици против ТЕНТ-а. Вечерас смо показале да смо тим и да се држимо заједно и када је добро и када је лоше. Сматрам да је то наша највећа победа данас“, закључила је Ксенија.

Николина Лукић, примач Звезде, нада се да ће њена екипа извући поуке из ове утакмице.

„Јако тешко гостовање иза нас. Надали смо се да ћемо се после пораза од Јединства, вратити на стазе победе. Међутим, Железничар нас је у томе спречио и они су заслужено добили ову утакмицу. Можда у досадашњем току првенства и у Купу, из којег су недавно испали, нису пружали оно што су вечерас показали, тако да све честитке иду њима. Мислим да смо одиграли један добар меч. У одрђеним моментима смо се за доста тога питали. Имамо доста простора за напредак и покушаћемо да се што боље припремимо за европску утакмицу која нас очекује већ у уторак. Све у свему, једна лепа одбојкашка представа у Лајковцу. Надам се да ћемо извући поуке из овог пораза и да ћемо се што брже опоравити за наставак“, рекла је Николина Лукић.

Јована Зеленовић је са 24 поена предводила свој тим до победе, док се у редовима гошћи највише истакла Јелена Стојић са 21.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Железничар у следећм колу гостује Радничком Бластерс, док Црвена звезда дочекује Срем.  

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!