Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Дерби зачеља припао Клеку!

by Душан Крстић

Одбојкашице Клека из Зрењанина забележиле су другу овосезонску победу у утакмици 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Зрењанинке су данас, као гошће, надиграле Раднички Бластерс са 3:1, по сетовима 25:18, 17:25, 25:19 и 28:26.

Клек се и поред тријумфа и даље налази у зони испадања, али постоји могућност да ће ова победа бити од велике важности за опстанак у елити.

Одмах су гошће заслугама читаве екипе и добром игром на свим пољима повеле са 7:4, па са 12:9. Иако је у наредних неколико поена Раднички успео да поравна резултат, то није пореметило Клек, који је за тили час вратио предност на своју страну (15:12). Практично је у наставку на терену постојала само једна екипа, пошто су изабранице Зорана Веселинова у потпуности надиграле ривала и са 25:18, повеле су са 1:0.

За разлику од првог, тим Николе Милосављевића је у други период ушао веома агресивно, пошто је најпре повео са 4:0, па са 9:4 и 12:8. Успела је екипа из Зрењанина у наставку да смањи заостатак на само два поена (13:11), али је у тим тренуцима поново уследио налет домаћина, који је серијом од 8:2, стигао на корак од изједначења. Као што се и очекивало, Раднички је до краја периода искористио стечену залиху и са 25:17, поравнао је резултат.

Трећи сет је био готово пресликан као и први. Након бољег почетка Клека, Раднички је средином сета поравнао резултат и очекивало се да ћемо у наставку гледати велику борбу. Међутим, Зрењанинке су имале другачије планове, пошто су зналачки искористиле грешке ривала, али су и одличном игром у нападу повеле са 21:16. Изненађење је изостало у финишу ове деонице и Клек је по други пут повео на овом сусрету.

Највећу борбу гледали смо у четвртом, а испоставиће се нешто касније и последњем периоду. Све до половине овог сета Раднички је имао предност, али му је Клек све време „дисао за вратом“. Ипак, добро се тим Николе Милосављевића носио са притиском у тим тренуцима и у завршницу је ушао са вођством од 20:17. Предаја није била опција за Клек, који је серијом од 6:1, стигао на корак од победе (23:21). Ипак, ни ту није био крај узбуђењима. Раднички је у наредних неколико поена оживео наду да утакмицу може да одведе у тај-брејк, али је онда на сцену ступила Ива Лазић, које је са три блока режирала преокрет вредан велике победе.

Најрасположенија у тријумфу своје екипе била је Ана Сарић са 23 поена, док се код домаћина истакла Ања Радмиловић са 17.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Клек ће у наредном колу дочекати Инђију, док ће Раднички гостовати Црвеној звезди.

ФОТО: Клек Зрењанин

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!