Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Непобедиво Јединство енигма за Убљанке!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове наставиле су са низом победа у 9. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, поразиле Уб са 3:1, по сетовима 25:23, 23:25, 25:19 и 25:19.

Након велике победе које су извојевале средином недеље у најелитнијем одбојкашком такмичењу, изабранице Јова Цаковића потврдиле су још једном зашто важе за највећег фаворита за преостала два трофеја у сезони.

Праву резултатску клацкалицу гледали смо током целокупног првог периода. За нијансу боље су Убљанке закорачиле у овај сусрет и поенима Матее Петровић и Алфонсо Бенитез повеле су прво са 5:4, па са 8:7. Јединство је у тим тренуцима успело да за кратко пређе у вођство, али је Уб за тили час зауставио налет ривала и вратио је предност на своју страну. У наставку је тим Маријане Боричић чувао ту предност, а тако је било до резултата 17:15. Тада је шампион Србије поенима Миње Осмајић и Уне Вајагић коначно успео да сломи отпор ривала. Ипак, испоставило се да је овај јуриш Пазовчанки био краткотрајан, пошто је домаћин у наредних неколико поена грешакама поклонио нову шансу вечерашњем ривалу, који је у завршницу ушао са вођством од 23:21. Таман када се чинило да је освајач Купа Србије на добром путу да први сет оконча у своју корист, засијала је Бранка Тица, која је са три везана поена режирала потпуни преокрет и омогућила свом тиму да први стигне до сет лопте. Нису Пазовчанке часиле часа, већ су искористиле прву шансу која им се указала и са 25:23, повеле су са 1:0.

Почетак друге деонице обиловао је грешкама са обе стране мреже, што је утицало да резултат углавном буде изједначен. Ипак, при резултату 8:8, поново је прорадио тандем Бенитез-Петровић, који је гошћама донео вођство од 12:9. Поучене искуствима из претходног сета, Убљанке су овог пута наставиле у истом ритму, што је утицало на то да се њихово вођство само повећава (16:11). Чинило се да је у тим тренуцима у табору из Старе Пазове једино расположена Ива Шућуровић, која је поенима како из блока, тако и са сервис линије покушала да покрене своју екипу и смањи резултат на 17:16, али се Уб брзо пробудио и поново се одвојио (23:20). У завршници смо видели још један покушај Јединства да се врати у овај сет, али је гост био прибран и идентичним резултатом као и у првом сету, поравнао је резултат.

Као што смо и очекивали, истинска борба настављена је и у трећем периоду. Пазовчанке су најпре поенима Уне Вајагић повеле са 3:0, али је Уб имао спреман одговор и са четири везана поена за трен је преокренуо резултат. Игра нерава настављена је и у даљем току овог сета, пошто су се обе екипе периодично смењивале у вођству, а заслуге за такав сценарио имају готово све играчице које су се налазиле у пољу. Такво стање на терену виђено је до резултата 16:16, када је Уб грешкама сам себе закопао. Оберучке су изабранице Јова Цаковића прихватиле овај поклон ривала, пошто је у наставку најпре блокерски пар Осмајић-Шућуровић продубио агонију Уба, а у завршници је за поене била задужена дијагонала Вајагић-Тица, која је свом тиму омогућила да по други пут поведе на овом мечу – 25:19.

Вечерашњи победник одлучен је у четвртом чину ове сјајне одбојкашке представе.       Поново је Уб смелије отворио ову деоницу и повео је прво са 4:3, па са 6:5, али је тада и стао. За то није била заслужна лоша игра гошћи, већ поновно буђење Пазовчанки, које су биле решене да утакмицу окончају у овом сету. Тако је тим Јова Цаковића поенима Тијане Цветковић преокренуо резултат на 8:6, а потом је и заслугама остатка тима повео најпре са 12:9, па са 17:13. Не може се рећи да се Уб предао у тим тренуцима пошто је колико-толико учинио завршницу занимљивом. На семафору је писало 19:15, у корист домаћина, када је Уб са четири везана поена успео да врати неизвесност. Ипак, Пазовчанке су увиделе да ће сет отићи у другом правцу уколико се убрзо не пробуде, што их је натерало да поново заиграју агресивно. Одмах је овај приступ уродио плодом, пошто је на сцену у тим тренуцима ступила Уна Вајагић, која је у наставку носила своју екипу до нове, девете везане победе у првенству.

Јово Цаковић, стратег Јединства, сматра да екипа није била на нивоу који он очекује, али да је на крају важна само победа.

„Битна ствар је да смо победили утакмицу, а добра је и то што смо вечерас добили новог играча. Ради се о Тијани Цветковић, која је лепо одрадила посао. У овом јаком ритму када играте на три дана, потребан вам је велики фонд играча. Да смо били на нивоу који ја очекујем, нисмо, али не можете увек да будете на врхунцу, јер се и противник пита. Једноставно, забележили смо још једну победу и идемо даље“, закључио је Цаковић.

Ива Шућуровић, блокер Јединства, истиче да је ово велика победа за њену екипу. 

„Пре свега, сматрам да је ово велика победа за нас. Знале смо да ће меч бити тежак, што се и показало у прва два сета где смо изгледале изморено, али је и Уб пружио добар отпор. Ми смо пре само три дана играле тешку утакмицу од пет сетова у Лиги шампиона и сигурно да се последице виде када викендом играмо нашу лигу. Ипак, желим да честитам нашој екипи, која је успела да се из тога извуче и да пронађе своју препознатљиву игру у последња два сета. Понављам, велика победа за нас, поготово што остајемо први на табели“, рекла је Ива.

Најрасположенија у тријумфу свог тима била је Уна Вајагић са 22 поена, док се код гошћи истакла Анет Алфонсо Бенитез са 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство ће у следећем колу играти против Омладинца, док ће Уб у још једном дербију дочекати лајковачки Железничар. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!