Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Обреновчанке поново кобне по Звезду!

by Душан Крстић

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца забележиле су тријумф у дербију 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, као гошће, надиграле Црвену звезду након преокрета са 3:1, по сетовима 18:25, 25:19, 25:18 и 25:18.

У репризи полуфинала Купа Србије, које је окончано пре само неколико дана, ТЕНТ је још једном доказао да је у овом тренутку квалитетнија екипа у односу на ривала.

Као што се и очекивало, уводни део првог сета био је испуњен великом борбом, што је утицало да углавном гледамо игру поен за поен. Тако је било до резултата 10:10, када је Црвена звезда поенима Симоне Матеске и Јелене Стојић направила серију од 7:2 и ваљано се приближила освајању прве деонице. Иако су гошће на тренутак успеле да зауставе налет ривала, екипа Милана Гршића је убрзо, ас сервисима Матеске, само повећала своју залиху и до краја је без већих проблема са 25:18, повела 1:0.

Већ у другом периоду видели смо потпуно друго лице Обреновчанки. Новопечене финалисткиње Купа Србије су од старта наметнуле свој препознатљив ритам, за који Звезда, и поред свих покушаја, није имала одговор. Повела је чета Игора Жакића средином сета са 14:9, али се на томе није зауставила, пошто је одличним сервисима Нине Мандовић, али и поенима Мине Мијатовић, Јоване Цветковић и Наташе Чикуц Динс, у завршницу ушла са великих девет поена предности (20:11). Чинило се у тим тренуцима да Звезда нема шансе да ухвати прикључак у наставку овог сета, али то није утицало на жељу домаћих одбојкашица да покушају да продуже меч. Међутим, ТЕНТ се на време пробудио, успео је да стане на пут захуктаном ривалу и са 25:19, поравнао је укупан резултат.

Није гост желео да прекида традицију из претходне деонице, већ и је и на почетку треће, одличном игром на свим пољима, али и грешкама ривала повео најпре са 6:2, па са 9:5 и 13:7. Већ тада се, по свему приказаном на обе стране мреже, видело да ће црвено-беле даме тешко изаћи на крај са ривалом, а ускоро смо добили и потврду тога. Иако је Милан Гршић изменама током овог сета покушао да пронађе добитну комбинацију, лека за игру ТЕНТ-а није било. Тако су Обреновчанке у завршницу ушле са чак девет меч лопти, а убрзо се испоставило да им је четврта донела потпуни преокрет у овој утакмици.

Одлучио је Гршић да на терен у четвртом сету пошаље још једном нешто измењену поставу од уобичајене, док се Жакић ослонио на проверене снаге. За неутралне навијаче то је био пун погодак, пошто се од самог старта распламсала борба, али само до резултата 9:9. У тим моментима је ТЕНТ још једном убацио у пету брзину и заслугама читаве екипе, али и сјајном игром у свим сегментима везао је пет поена. Испоставило се убрзо да је ово био преломни моменат како овог сета, тако и целе утакмице, пошто је гост до краја вешто чувао стечену предност, а у завршници је успешним блоковима испунио циљ и из Београда се враћа са сва три бода.

Игор Жакић, стратег ТЕНТ-а, био је задовољан игром своје екипе у вечерашњем дербију.

„Тешко је добити истог противника у малом броју дана, разлика фактички од уторка до петка. Поготово што је та утакмица у уторак имала емотивно испражњујући утисак на нас. И ова два дана што смо тренирали, гледали смо да се не задржимо дуго у сали и да пробамо на свежину да добијемо данашњу утакмицу. То се негде и обистинило и добро смо изгледали, изузев првог сета у који смо ушли лагано и мислим да нам се то обило о главу. Ипак, на време смо то схватили, што ми је драго, и успели да дођемо до битне победе за нас и да полусезону завршимо само са једним поразом. Сада се окрећемо новом изазову наредне недеље. Надам се, уколико то прође како треба, да ћемо успети срећни да одемо на одмор, али и да се не задовољимо овим што смо урадили, него да будемо још након нове године бољи“, закључио је Жакић. 

 

Најрасположенија у победи своје екипе била је Јована Цветковић са 19 поена, док се код домаћина истакла Јелена Стојић са 22.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

ТЕНТ ће у наредном колу гостовати Радничком Бластерс, док ће Црвена звезда дочекати суботички Спартак.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!