Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Трећи најбољи поентер лиге појачао Јединство!

by Душан Крстић

Свима у одбојкашким круговима позната је релација између Омладинца и Јединства. Поред тога што се обе екипе такмиче у Суперлиги и своје утакмице играју на истом терену, клуб из Нових Бановаца није само филијала Јединства, већ је на неки начин ”академија” за талентоване одбојкашице, које се по заслугама на терену, али и ван њега, касније селе у редове актуелног шампиона Србије. Неки од најсвежијих примера за то су Уна Вајагић и Ива Шућуровић, које су одличним прошлосезонским партијама обезбедиле своје место у стартној постави Јединства. Исто тако се не сме заборавити да су играчице попут Бранке Тице, Миње Осмајић и Милице Медвед, као и многе друге данашње чланице Јединства, некада носиле дрес Омладинца, где су се калиле за велика дела на домаћој и европској сцени којих смо данас сведоци.

Од краја јануара, последња у низу која се својим играма изборила за поверење Јова Цаковића јесте Анђела Кукило. Деветнаестогодишња коректорка је након четири и по сезоне у Омладинцу коначно дочекала својих пет минута и одличним играма у уводних 12 утакмица промовисала је себе у ”први тим”. Када се погледа статистика, Анђела је ове године трећи најбољи поентер лиге са 202 поена у 47 одиграних сетова. Поред тога, налази се и на високом петом месту када се сагледа број освојених поена по сету са цифром од 4,3 поена. Сигурно је да бројке нису једино мерило када тренери траже праву опцију за свој тим, али када је оваква статистика у питању, мало који стратег би остао равнодушан.

Управо из тог разлога, али и услед немогућности да у наставку првенства рачуна на Тијану Цветковић, одлучио је Јово Цаковић да младог коректора промовише у први тим.

”С обзиром на то да до краја сезоне не можемо да рачунамо на Тијану Цветковић, јер има мањих здравствених проблема услед вируса и потпуну забрану тренирања од стране лекара наредна три месеца, избор је пао на Анђелу Кукило, нашег играча из редова Омладинца. Све се десило исхитрено, у неколико дана, али мислим да смо нашли најбоље могуће решење, јер би Анђела свакако већ од наредне сезоне била члан Јединства”.

Како истиче најбољи тренер у 2023. години, ново појачање Јединства ће имати значајну прилику да се својим играма докаже већ у наставку првенства.

”Од Анђеле очекујем да има своју улогу и кроз ову сезону. У ствари, она ће и те како да има улогу, јер је у Омладинцу била најкориснији играч. То је дете које се степеник по степеник развија годинама и сматрам да је један веома леп играч за нашу лигу”, закључио је Цаковић.

kukilo1

Управо су ове речи стратега шампионки Србије већ добиле потврду, пошто је он у утакмици против Клека одлучио не само да Анђели пружи прилику, већ и да одигра целу утакмицу. Она је то поверење у потпуности оправдала, јер је меч завршила као други најбољи поентер екипе са 12 поена, уз 48% успешности пролаза у нападу, а имала је и један ас сервис.

Како каже коректор Јединства, ”нове” саиграчице су је дочекале на најбољи могући начин и биле су јој од великог значаја, како на тренинзима, тако и на утакмици против Клека.

”Од када сам почела да тренирам са екипом, девојке су ми доста помогле и све су биле веома пријатне. Иако се све знамо из Омладинца, пошто смо играли претходних сезона заједно, било је веома чудно, јер сам се осећала као да сам дошла у неки нови клуб. Ипак, када се све сагледа, стварно је било пријатно и нисам се осећала као да сам на страном терену”.

Анђела се нада да ће њена екипа наставити тамо где је стала у првом делу сезоне, а очекује и барем један трофеј, ако не и више.

”Јединство је од почетка сезоне остварило свих 14 победа у првенству и очекујем да ћемо наставити у том ритму и са истим успехом. Такође, надам се да ћемо сезону окончати са макар једним, ако не и два, а можда и са сва три трофеја”, рекла је кроз смех нова играчица тима из Старе Пазове.

Одавно је јасно да је Кукило већ оправдала свој квалитет, а сада је доказала и да се одлично и веома брзо сналази у новим изазовима. Уколико настави овако, сигурно је да је очекује једна блистава каријера.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!