Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан намучио Обреновчанке

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца забележиле су победу у 14. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у Београду, савладале Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:16, 19:25, 27:25 и 25:14.

Знало се и пре почетка утакмице да Игор Жакић не може да рачуна на све играче, с обзиром на то да су Милица Видачић и Ђурђа Станојевић у Анкари где се заједно са саиграчицама из јуниорске репрезентације боре за пласман на Европско првенство. Ипак, испоставило се на крају да то није било кобно по Обреновчанке, које су после велике борбе успеле да поразе ривала.

Деловало је након првог сета да ће ово бити још једна рутинска победа ТЕНТ-а, пошто су гошће биле и више него сигурне у овом делу игре. Све је полазило за руком изабраницама Игора Жакића, које су већ средином сета заслугама читавог тима и одличном игром на свим пољима, имале предност од 15:7. Нису се на томе зауставиле гошће, јер су и у даљем току уводне деонице наставиле са сјајном игром и убрзо је дијагонала Мијатовић-Цветковић донела својој екипи вођство од 1:0 – 25:16.

Иако се очекивало да ће екипа из Обреновца наставити у истом ритму, одбојкашице у црно-белим дресовима су имале другачије планове. ТЕНТ је до средине сета био бољи ривал, пошто је зналачки користио како своје нападе, тако и грешке Партизана, што му је омогућило да стигне до вођства (16:12). Одлучио је Ненад Живановић у тим тренуцима да позове тајм-аут, а убрзо се испоставило да су његови савети током паузе уродили плодом. При поменутом резултату, Партизан је убацио у пету брзину и поенима Исидоре Родић и Ане Дробњак, уз грешке ривала, направио је сјајну серију од 9:1. Нису желеле домаће одбојкашице да се зауставе у тим тренуцима, већ су до краја биле истрајне и са 25:19, стигле су до изједначења.

Иако резултат није ишао на руку гошћи из Обреновца, оне су од старта трећег периода биле решене да врате вођство на своју страну. И биле су на добром путу, пошто су у првом делу сета најпре повеле са 3:0, па са 8:5 и 12:9. Ипак, у том моменту се пробудио и Партизан, који је за тили час  стигао до преокрета и предности, што му је у завршници донело чак три сет лопте (24:21). Предаја није била опција за тим Игора Жакића, а то је потврдила Мина Мијатовић која је са четири везана поена омогућила својој екипи не само да спаси сет лопте, већ и да стигне до прве шансе за ново вођство. Иако ТЕНТ није успео да искористи ту прву сет лопту, убрзо је уследила и друга, коју је ефектним блоком Наташа Чикуц Динс реализовала за поновно вођство Обреновчанки.

Енергетски испражњен, Партизан просто није могао да парира ТЕНТ-у у четвртом сету, што су гошће максимално искористиле. Од почетка, па до самог краја је финалиста Купа Србије диктирао темпо и ни у једном тренутку није дозволио ривалу да га угрози. Након раног вођства од 9:6, ТЕНТ је само повећао своју предност на 18:8, да би убрзо са 25:14, стигао до 13. победе у првенству.

Нина Мандовић, техничар ТЕНТ-а, истиче да је ово гостовање било много теже него што се очекивало.

„Честитала бих својој екипи на победи, али и екипи Партизана зато што је гостовање било много теже него очекивано, што се приметило по осцилацијама у резултату и игри. Нажалост и после добро отвореног првог сета дошло је до пада концентрације. Свакако, драго ми је што смо извукли одређене ситуације у нашу корист и оправдали улогу фаворита. Свакако ћемо се потрудити да све боље изгледа и да исправимо грешке већ од наредног кола и гостовања у Суботици“, закључила је Нина.

Мина Мијатовић предводила је свој тим до тријумфа са 19 поена, док је са друге стране Исидора Родић била успешнија за један поен (20).

Статистику са утакмице можете погледати овде.

ТЕНТ ће у 15. колу путовати у Суботицу на мегдан са Спартаком, док ће Партизан гостовати Срему.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!