Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда боља од Омладинца након четири сета

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су тријумф у одложеној утакмици 14. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, на свом терену, надиграла Омладинац из Нових Бановаца са 3:1, по сетовима 25:21, 23:25, 25:16 и 25:16.

Оправдала је екипа Милана Гршића улогу фаворита у овом сусрету, али је морала доста да се помучи како би из ове утакмице однела сва три бода.  

Поенима Јасек Малгорзате, Црвена звезда је боље отворила уводни период и повела је са 6:3. Међутим, Омладинац је при поменутом резултату преузео иницијативу, а тандем  Маринковић-Стјеповић омогућио је свом тиму да у потпуности преокрене резултат и поведе са 9:7. Све до пред сам крај сета је екипа Марка Николића, са кратким прекидима, одржавала малу предност, али су црвено-беле даме у пресудним моментима стигле до своје препознатљиве игре и у завршницу су ушле са четири поена разлике. Као што се и очекивало, изненађење је изостало на крају овог периода и Звезда је са 25:21, повела са 1:0.

Иако је екипа из Нових Бановаца нешто боље отворила други период, изабранице Милана Гршића су за тили час пронашле ритам из завршнице претходног сета и ас сервисима Јелене Стојић, уз блок Сашке Ђуровић повеле су са 12:8. Покушавао је Омладинац у тим тренуцима на све начине да ухвати прикључак, али је Звезда била сигурна у своју игру и само је повећала вођство на 18:13. Ипак, тада је домаћин неочекивано почео да греши, а изабранице Марка Николића су то оберучке прихватиле и великим преокретом учиниле су завршницу занимљивом (23:22). На крају, труд Омладинца се исплатио и гошће су са 25:23, потпуно заслужено поравнале резултат.

Ипак, радост у табору Бановчанки брзо је утихнула, пошто је Звезда од самог почетка треће деонице била решена да што пре поврати вођство на своју страну, а потом и оконча утакмицу у своју корист. Након уводних 6:5, у корист Омладинца, црно-беле даме су направиле серију 8:2, и значајно се приближиле новом вођству. Испоставило се на крају, да је овај налет домаћих одбојкашица био пресудан, пошто су оне у даљем току овог сета биле расположенији ривал, оставиле су гошће на свега 16 освојених поена и на тај начин по други пут повеле на утакмици.

После првог, Звезда је испунила и други зацртан циљ и након четвртог периода могла је да прослави победу.  Одмах су Београђанке повеле са 6:2, али се Омладинац није предавао, одговорио је на готово исти начин и поравнао резултат (10:10).  Међутим, екипа Марка Николића је стала у тим тренуцима, а Звезда је знала како то да искористи и у завршници је још једном стигла до лепе резултатске залихе (18:13). Иако је била приметна жеља, Омладинац до краја није имао могућности да учини финиш занимљивим и Звезда је са 25:16, стигла до сва три бода.

Милан Гршић, стратег Звезде, није био у потпуности задовољан игром свог тима и поред вечерашњег тријумфа.

”Утисци су да смо кренули веома млако, насупрот екипе Омладинца која је била веома жустра и борбена и нисмо успевали да пронађемо такмичарски ритам. Дефинитивно да нас је ова пауза од 10 дана пореметила, али то није оправдање за лош почетак првог и другог сета. Ипак, и Омладинац је играо квалитетно и без пуно грешака. Хвала Богу, ми смо се на време дозвали памети и почели смо да играмо ангажованије у блоку и одбрани и самим тим да не доведемо победу у питање. Надам се да се ово више неће догађати, јер нам предстоје два тешка меча у којима се овакав приступ неће опростити”, закључио је Гршић.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Јасек Малгорзата са 21 поеном, док се на другој страни истакла Каја Стјеповић са 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Звезда ће у оквиру 15. кола гостовати Јединству у Старој Пазови, док ће Омладинац дочекати Раднички Бластерс.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!