Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Круцијално појачање Железничара у минут до 12!

by Душан Крстић

Као што то обично бива, последњи дани прелазног рока били су веома занимљиви, али и пуни обавеза за многе клубове у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Неки од најинтересантнијих трансфера сигурно су прелазак Ање Зубић из Партизана у Омладинац, долазак Ли Јао, кинеског примача сервиса у суботички Спартак, као и повратак Ане Митровић, која ће након ТЕНТ-а и двогодишње паузе, обући дрес Уба.

Нису ни челници Железничара из Лајковца седели скрштених руку, пошто су у последњим сатима прелазног рока радили на доласку средњег блокера, као замену за Васју Филиповић, која ће, како ствари стоје, пропустити остатак сезоне услед прелома прста. А избор је пао на добро познато лице.

Реч је о Келси Велтман, некадашњој репрезентативки Канаде, која је прошлу сезону са великим успехом провела управо у Железничару. Након кратке епизоде у Херцег Новом, Велтман је постала слободан играч, а брзом реакцијом, клуб из Лајковца није себи дозволио луксуз да ова сезона, баш као претходна, пропадне због повреда.

Када се погледа статистика повратнице у редове ”Дизелки”, Велтман је током претходне сезоне одиграла 26 првенствених утакмица, у којима је кроз 95 сетова имала 59 успешних блокова из 242 покушаја. Такође, подједнако је добра била и са сервис линије, али и у нападу, те Лајковчани нису имали дилему када је њено поновно ангажовање у питању.

”Управа клуба је експресно реаговала након повреде Васје Филиповић на јутарњем тренингу, која је поломила прст. То није страшна, али веома незгодна повреда и она ће вероватно одсуствовати до краја сезоне. Испоставило се да је Келси слободна и будући да се знамо од претходне сезоне, брзо смо се договорили и она стиже већ у понедељак. Очекујем, пошто зна систем рада, као и неке девојке из претходне сезоне, да ће се брзо уклопити и да ће показати квалитет који нам је већ познат. Сигуран сам да ће нам пуно значити у наставку сезоне”, рекао је Бранко Ковачевић, први тренер Железничара поводом доласка Канађанке, која ће се новом-старом клубу обавезати на верност у наредне две године.

Након одиграних 14. кола, тим из Лајковца налази се на четвртој позицији са 10 победа и три пораза уз утакмицу мање у односу на екипе које заузимају прва три места, па је сигурно да ће повратак Келси Велтман и те како значити Железничару у борби за што бољи пласман пред најважнији део сезоне.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!