Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство убедљиво у дербију кола!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су тријумф у дербију 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Шампион Србије је вечерас, на свом терену, поразио Црвену звезду са 3:0, по сетовима 25:14, 25:19 и 25:18.

Иако је ова утакмица пре почетка важила за дерби, Јединство је без већих проблема изашло на крај са Београђанкама и наставило са сјајном серијом мечева без пораза.

У првом периоду је на терену практично постојала само једна екипа. Пазовчанке су од самог старта утакмице диктирале темпо, а у прилог томе иде чињеница да су након раног вођства од 7:1, наставиле да ређају поене и повеле са 12:3 и 17:7. Све је у уводном периоду полазило за руком изабраницама Јова Цаковића, пошто су подједнако биле успешне како у нападу, тако и у одбрани. Не може се рећи да је игра Црвене звезде била толико лоша, колико су домаће одбојкашице биле импресивне, а све то омогућило им је да са 25:14, прве стигну до укупног вођства.

Већ у другом сету, Звезда је пружила далеко већи отпор, али ни он није био довољан како би се зауставио налет Пазовчанки. Након уводног минималног вођства гошћи (6:5), Јединство је убрзо стигло до преокрета (11:10), да би у тим тренуцима на сцену ступила Тамара Миљевић, која је са пет поене отклонила питање победника у овом сету. Иако је Звезда до краја још једном покушала да ухвати прикључак, лека за игру шампиона Србије није било и Јединство је са 25:19, дуплирало стечено вођство.   

У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, домаћин је још једном био успешан. Иако се то није очекивало, након свега виђеног у прва два сета, Звезда је у овој деоници пружила најјачи отпор, али ни он није био довољан како би утакмица добила на неизвесности. Повело је Јединство и у овом сету са 9:6, али је Звезда са пет везаних поена стигла до преокрета. Ипак, тим Јова Цаковића имао је спреман одговор и серијом од 6:1, зауставио је налет ривала. До краја су Пазовчанке без проблема заустављале нападе Звезде, користиле су своје шансе и утакмицу су са 25:18, окончале у своју корист.

Тамара Миљевић, коректор Јединства, истакла је да је њена екипа оправдала улогу фаворита.

”Мислим да смо супер одиграле утакмицу. У првом сету нам је било мало лакше, док је у другом и трећем било мало теже. У супер смо форми, тренутно играмо ЦЕВ Куп и мислим да смо оправдале улогу фаворита”, закључила је Тамара.  

Управо је Тамара Миљевић предводила своју екипу до тријумфа са 15 поена, док је са друге стране најрасположенија била са Катарина Станковић са осам.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство ће у 16. колу гостовати београдском Радничком Бластерс, док ће Црвена звезда дочекати Железничар.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!