Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак кроз иглене уши до победе

Одбојкашице Спартака оствариле су победу у одложеној утакмици 13. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Спартака из Суботице је вечерас, у "Дудовој шуми", савладала Раднички Бластерс са 3:2, по сетовима 23:25, 25:23, 25:16, 23:25 и 15:5. 
 
Раднички Бластерс је дошао у Суботицу са пет нових играчица и скроз промењеним ростером по прву победу у сезони. Са друге стране постоје новине и у редовима Спартака. На клупи је сада нови тренер, Дејан Десница, као и кинеска играчица, Јао Ли, а Тијана Милојевић више није део тима. Иако је Раднички добро отворио меч и освојио први сет, наредна два припала су домаћој екипи. Ипак, нису се предале противнице, које су свим силама хтеле да остваре тријумф, успеле су да се врате из "мртвих" у четвртом периоду и изборе за пети одлучујући, али тамо су остале без снаге и Спартак је са убедљивим резултатом у тај-брејку забележио четврту победу. 
 
Сјајно је отворио Спартак овај меч и повео већ у раној фази. Одржавала је домаћа екипа резултатску разлику и дошла до предности од шест поена (17:11). Међутим, уз ас-сервисе Симовски и добре нападе Кимберли, Раднички је направио серију и стигао противника. Везао је гостујући тим четири поена у самој завршници и тиме обезбедио три сет лопте. Прве две је успео Спартак да спаси, али у последњем тренутку је Станојевић уписала поен из напада и гошће су повеле са 1:0.
 
Прва резултатска клацкалица виђена је у другом периоду, вођство се константно смењивало. При резултату 20:16 за Београђанке, тим који предоводи нови тренер, Дејан Десница, је ушао у прави ритам. Направио је серију од 7:1 и преокренуо вођство на своју страну (23:21). На крају смо имали идентичан резултат из првог сета, само овај пут је био на страни домаћина. 
 
Дало је то ветар у леђа Суботичанкама које су наставиле са сјајном игром. Покушала је противничка екипа да се врати, средином сета је имала само два поена заостатка, али то је било највише што је могла. Концентрисане су биле домаће одбојкашице, мирно су привеле крај и са 25:16 дошле на корак од тријумфа. 
 
Све је ишло по плану и на руку Спартака, ништа није функционисало у редовима Радничког, који је највише имао проблема у елементу пријема. Користио је то тим из Суботице и само повећавао своју предност. Било је у једном моменту 19:12 за Спартак, али гошће су смањиле своје грешке, па су тако прво успеле да дођу на поен заостатка, затим у самој завршници да изједначе резултат. При резултату 23:23, два контра напада искористио је тим Николе Милосављевића, преокренуо ствари у своју корист и изборио се за тај-брејк. 
 
Очекивала се велика борба у последњем периоду, али ипак то није био случај. Пети одлучујући сет кренуо је у корист домаћих играчица, које су на старту повеле са 3:0, а то је био знак за тренера Радничког да одмах затражи тајм-аут. По повратку на терен прекинуле су серију и освојиле поен, али у наставку за све се питао домаћин који је дошао до огромног вођства и то 13:1. Било је просто немогуће да се гости врате и са убедљивих 15:5, Спартак је забележио минималну победу. 
 
Елена Баић, дизач Спартака, истакла је како сматра да након доласка новог тренера ће кренути победнички низ за њен тим. 
 
"Желела бих да честитам својој екипи на победи и на добром раду у претходном периоду. Захваљујући новом тренеру, дошла је нова енергија и мислим да сада иде победнички низ за моју екипу", рекла је Баић. 
 
Драгана Королија, одбојкашица Спартака, изнела је своје утиске након велике борбе и остварене победе.
 
"Честитала бих девојкама Радничког, једна јако тешка утакмица. Њихова екипа је нова и не познајемо баш девојке, али у наставку се показало да смо сложне и да смо тим. Мислим да смо испратиле до краја, осим четвртог сета, у ком смо се опустиле, већ смо искрено славиле. Надокнадиле смо у петом сету све пропуштено у четвртом и честитала бих мојим девојкама на изузетној борби", закључила је Королија. 
 
Најефикаснија у Спартаку била је Сара Клисура са 24, док се у противничкој екипи највише истакла Кимберли са 26 и Тиара Цезар са 22 поена. 
 

Статистику са утакмице можете погледати овде. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!