Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда након преокрета срушила Железничар!

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су тријумф у једној од дерби утакмица 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, на свом терену, након преокрета надиграла лајковачки Железничар са 3:1, по сетовима 21:25, 25:18, 25:17 и 25:20.

Већ након првих неколико поена, било је јасно да ћемо пратити једну веома занимљиву утакмицу. Железничар је преко Јоване Зеленовић први припретио, али је одмах уследио одговор црвено-белих дама и у наставку смо гледали истинску борбу. Тако је било до резултата 11:10, у корист гошћи, када су Лајковчанке преко тандема Томић-Зеленовић везале пет поена и стекле лепу залиху. Испоставило се убрзо да је овај налет изабраница Бранка Ковачевића био пресудан, пошто су оне у даљем току сета успеле да сачувају предност и да поред свих покушаја Црвене звезде поведу са 1:0 – 25:21.

Већ у другом сету, улоге су се у потпуности замениле. Звезда је од старта зналачки користила грешке ривала, које су јој уз поене Николине Лукић донеле вођство од 7:1. Одмах је лош старт деморалисао Лајковчанке, које су у наставку све време гледале у леђа противнику. Ипак, не може се рећи да гошће нису имале своје шансе, али када год би биле близу изједначења, тим Милана Гршића би подизао ниво своје игре и враћао би веће вођство на своју страну. Тако је Звезда на крилима већ поменуте Лукић, али и Станковић и Стојић у завршници стигла до шест сет лопти, а убрзо и до заслуженог изједначења – 25:18.

Доминација домаћих одбојкашица настављена је и у трећој деоници. Након нешто бољег почетка Железничара, Звезда је успела да поврати игру из друге деонице и срединомг сета повела је са 12:9. Није ту стала екипа из Београда, пошто је наставила са бољом игром у односу на ривала, а предност се само повећавала. Све је функционисало у табору црвено-белих, а поготово су Београђанке биле опасне са сервис линије, што је скроз пореметило ривала. У самом финишу сета, Звезда је без већих проблема, што је било и очекивано, привела трећи период крају са 25:17.

Деловало је по свему виђеном у четвртом сету да ће Железничар доживети праву катаклизму, али су Лајковчанке на крају успеле да смање велику предност ривала и достојно окончају утакмицу. Водила је Звезда са 11:2, па са 14:6 и 17:9, да би у тим тренуцима Бранко Ковачевић направио неколико измена, које су до самог краја дале нову димензију тиму из Лајковца. Ипак, изненађење није било реално и изабранице Милана Гршића су на крају са 25:20, стигле до битне победе.

Милан Гршић, стратег Црвене звезде, истиче да је његова екипа након првог сета држала овај меч под контролом.


”И за једну и за другу екипу, ово је била важна утакмица, пошто се оба тима налазе на деоби треће и четврте позиције, приближног су квалитета и слично су показале досад у лиги. После мало слабије почетка меча, нашом борбеношћу смо успели да преокренемо точак на нашу страну и мислим да смо после мање-више под контролом држали овај меч. Вероватно је на овакав исход утицала и утакмица коју је Железничар пре неколико дана одиграо са Партизаном. Ипак, можемо да будемо задовољни, јер је ово за нас важна и битна победа”, закључио је Гршић.

 

Најрасположенија у победи Црвене звезде била је Јелена Стојић са 19 поена, док је са друге стране Јована Зеленовић бројала до 20.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Звезда ће у наредном колу гостовати Срему, а Железничар дочекује Раднички Бластерс.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!