Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Трилер у Обреновцу припао ТЕНТ-у

Одбојкашице ТЕНТ-а уписале су нову победу након велике борбе у 16. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на домаћем терену, савладале Уб са 3:2, по сетовима 19:25, 25:20, 25:23, 17:25 и 15:11. 
 
Предводила је Мина Мијатовић ТЕНТ до победе са 26 поена, пратиле су је Цветковић са 16 и Рајлић са 15. Док се у противничком тиму највише истакла Бенитез са 25, додала је Петрановић 14 поена. 
 
Гледали смо изједначен почетак првог сета, а при резултату 13:12 за Уб, гостујућа екипа направила је пет узастопних поена и повела са 18:12. Покушавао је ТЕНТ да се врати и ухвати прикључак, али су Убљанке мирно привеле сет крају и са 25:19 повеле са 1:0. 
 
Наставио је Уб са добром игром и у другом периоду и повео на самом старту. Међутим, направиле су Обреновчанке серију поена и изједначиле резултат. Играло се у наставку поен за поен, а средином сета ас-сервисом Чикуц ТЕНТ је направио минималну резултаску разлику. Дошао је Уб и до егала у једном моменту, али одлучне су биле одбојкашице из Обреновца, направиле још једну сјајну серију која им је на крају донела изједначење укупног резултата. 
 
Није пореметио изгубљен сет гостујући тим, који је са 5:1 повео у трећем периоду. Новосел је добро серивала, а пратиле су је и саиграчице које су добро одрађивале посао на мрежи. Био је то знак за Жакића, који је одмах затражио тајм-аут. Био је то очигледно добар потез, јер је ТЕНТ брзином светлости поравнао резултат. Велика борба виђена је са обе стране, дуго се играо поен за поен, а прве су Обреновчаке дошле до мање предности. Давале су Убљанке све од себе да се врате у сет, а у самој завршници им је то и пошло за руком (20:20). Истрајнији је био домаћин на крају који је дошао до две сет лопте, а грешка у сервису Уба донела је Обреновчакама нови освојен сет. 
 
Резултатска клацкалица била је од почетка па све до средине четвртог сета. Сервиси Петровић и поени из блокова донело је тиму који предводи Маријана Боричић вођство од 15:11. Повећавале су гошће своју предност, концентрисано одиграле до краја сета и са 25:17 избориле тај-брејк. 
 
Започела је Перовић ас-сервисом пети одлучујући сет, а затим одмах Чикуц узвратила сјајним блоком и то је наговестило још један драматичан период. У наставку су изабранице Игора Жакића повеле са 6:4, па 10:6. Дошле су Убљанке на поен заостатка (10:11), па је тренер ТЕНТ-а морао да узме предах за своје играчице. Одмах по повратку на терен Рајлић је уписала поен, затим су Обреновчанке искористиле и контра напад и брзо дошле до четири меч лопте. Прву нису реализовале, али одмах наредну је Мијатовић искористила и са 3:2 ТЕНТ је тријумфовао. 
 
Маријана Боричић, тренер Уба, изнела је своје прве утиске након утакмице.  
 
"Мислим да није била баш најквалитетнија утакмица, не знам да ли ће се колега сложити са мном. Било је доста грешака и на једној и на другој страни. Не могу да кажем да сам незадовољна резултатом, зато што се ми нисмо уигравали, а то се негде и види у нашој игри да нема ритма и да је све то некако да кажем на силу. Фалио нам је тај период где смо тренирали нормално са техничарима, а ми смо у претходном периоду били апсолутно без њих. Са те стране је и негде и видљиво да није било праве игре што се тиче моје екипе, а са друге стране сам задовољна јер се види да смо физички у бољем ритму, да боље изгледа него у првом делу и надам се да ће тако и бити у наставку. Свакако бих честитала екипи ТЕНТ-а на апсолутно заслуженој победи, у кључним моментима су имали бољу реализацију напада од нас", рекла је Боричић. 
 
Игор Жакић, тренер ТЕНТ-а, истакао је како је његов тим иако је имао превелики број грешака ову утакмицу победио на карактер. 
 
"Противник је заслужан за то што је ова утакмица била неизвесна, одиграли су много тачнију од нас у свим елементима. Када погледам статистику, стварно не знам како смо победили, јер смо имали толики број грешака. Негде могу да гледам да смо победили на тај карактер, што је исто изузетно важно. Морамо да научимо да играмо са противницима који не греше много, Уб за целу утакмицу свега три директне грешке из напада, а ми са друге стране 16 или 17 - то је недопустиво заиста. Такође, морамо да научимо да играмо са противником који нас прочита, који нас пипа, који нас дира, то ће дефинитвно да нас чека у наредним утакмицама. Ближи се и Куп и плеј-оф, мало смо главама већ тамо, али морамо да се осврнемо на све ово, озбиљан наук може да нам буде овај меч и ја бих волео да то буде тако" закључио је Жакић. 
 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!