Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Незапамћен подвиг Радничког!

by Душан Крстић

Највеће изненађење у последњих неколико сезона Банка Поштанска штедионица Суперлиге догодило се данас у Београду. Одбојкашице београдског Радничког Бластерс су у 16. колу надиграле шампиона Србије, екипу Јединства из Старе Пазове са максималних 3:0 (25:19, 25:23, 25:18) и на тај начин уписале прву овосезонску победу, а Јединство свргле са лидерске позиције.  

Није се први пут десило да аутсајдер надигра лидера, али се веома ретко виђа да се улоге у потпуности замене. Као победник је изашла екипа која до данас, тачније у 16 одиграних утакмица, није имала победу у досадашњем току првенства, док је са друге стране поражени тим био не само шампион, него екипа која је последњи пораз у лиги доживела у прошлогодишњој финалној серији. Ипак, овакв резултат можда може и да се, поред сјајне игре домаћина, оправда невероватно захтевним распоредом Јединства од самог почетка сезоне и чињеницом да су Пазовчанке средином недеље у Швајцарској одиграле тешку утакмицу након које су окончале своју дугу европску причу.

Деловало је на старту утакмице да је Јединству само потребно мало времена како би се адаптирало како на терен тако и на игру ривала, поготово што је већ на почетку повело са 7:5. Међутим, убрзо су изабранице Николе Милосављевића почеле да играју веома агресивно, а Јединство просто није било спремно на такав приступ. При резултату 9:8, у корист гошћи, на сцену је ступила одлична Кимберли Древњок, придошлица у редове београдске екипе, која је режирала серију од 7:0. Ипак, брзо се стабилизовао шампион Србије, који је одмах узвратио на сличан начин и смањио је заостатак на само један поен. У наставку смо гледали периодичне налете и једне и друге екипе, да би домаћин при резултату 21:19, поенима још једног појачања Тање Станојевић, као и грешкама ривала, везао четири поена и повео са 1:0.

Било је јасно свима у табору гостујуће екипе да ће морати и те како да се потруде како би зауставили веома расположеног ривала. И биле су Пазовчанке на добром путу, пошто су другу деоницу отвориле вођством од 7:3 и 10:7. Међутим, Раднички је у тим моментима поново заиграо доминантно и за тили час је стигао до преокрета и повео је са 16:12. Ни ту није био крај узбуђењима, јер је Јединство баш као и у минулом периоду, успело брзо да се стабилизује и поравна резултат (16:16). У наредних неколико поена виђена је истинска борба за сваки поен, да би Раднички у завршници још једном био за нијансу истрајнији и стигао је до четири сет лопте, а убрзо је и искористио последњу шансу за неочекивано, али потпуно заслужено вођство од 2:0.

Познавајући карактер како Јова Цаковића, тако и његових изабраница, нико није смео да помисли да је утакмица након прва два сета готова. Јединство је по принципу из прва два сета још једном била боља екипа у уводним моментима, али је и овог пута тим из Београда експресно стигао до преокрета и вођства (14:12). Све до резултата 18:17, Јединство је било у игри, али је тада Раднички поново кренуо и јуриш и серијом од 7:1, ставио је тачку на утакмицу и на семафору је засијало 3:0.

Никола Милосављевић, тренер Радничког, истиче да је његова екипа била концентрисана у битним сегментима.

Јако тешка утакмица за нас. Честитао бих пре свега Јединству на стварно доброј игри, али наравно и мојој екипи. Били смо веома концентрисани у блоку и у одбрани, а био је и много бољи пријем у односу на утакмицу са Спартаком. Искористили смо и нестрпљење Јединства, као и њихове грешке”, закључио је Милосављевић.

Најрасположенија у великој победи своје екипе била је Кимберли Древњок са 22 поена, док је Тамара Миљевић на другој страни бројала до 12.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Раднички ће у наредном колу гостовати Железничару, а Јединство ће дочекати Инђију.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!