Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички након драме наставио операцију „опстанак”!

by Душан Крстић

Одбојкашице Радничког Бластерс забележиле су други везани тријумф у одложеној утакмици 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, као гошће, надиграле Омладинац након велике борбе са 3:2, по сетовима 22:25, 25:19, 23:25, 32:30 и 15:5.

Све до недељног послеподнева, деловало је да је опстанак екипе са Црвеног крста миљама далеко, али је након друге узастопне победе и киксева директних ривала у борби за опстанак, он за нијансу реалнији.

Поенима Ање Зубић и Соње Даниловић, Омладинац је нешто боље отворио овај сусрет и све до средине сета одржавао је неколико поена предности. Међутим, при резултату 14:9, домаћа екипа је почела да греши, што је Раднички зналачки искористио и за тили час поравнао резултат (15:15). Није овај налет превише пореметио Омладинац, који је у наставку успео да поврати игру из већег дела уводног периода и у завршници је, и поред свих покушаја ривала, искористио другу сет лопту за вођство од 1:0 – 25:22.

Велика борба настављена је и у другој деоници. Обе екипе биле су жељне надметања, што је утицало на то да резултат током првог дела сета буде у егалу. Ипак, половином периода, изабранице Марка Николића прокоцкале су минималну предност, а на то је понајвише утицала боља игра Радничког у одбрани, као и прецизни сервиси. Тако је екипа са Црвеног крста, у завршници стигла до три поена предности (19:16), а у наставку је поенима Кимберли Древњок и Ање Радмиловић стигла и до изједначења – 25:19.

Током већег дела трећег сета, деловало је да је освајање претходног улило неопходну инјекцију самопоуздања Радничком. Све је тиму Николе Милосављевића полазило за руком, а читава екипа дала је свој допринос да резултат све време буде позитиван по београдски тим. И таман када се чинило да ће Раднички лако стићи до преокрета, уследио је незаустављив налет домаћих одбојкашица. На семафору је писало 21:15, у корист гошћи, када су Бановчанке, на крилима тандема Стјеповић-Стојановић направиле серију од 10:2, и на тај начин стигле до новог вођства на мечу.

Као што се и очекивало, четврти сет обиловао је преокретима и сјајним потезима, али пре свега истинском борбом. Након уводних 9:9, Раднички је поенима Симовски и Станојевић стигао до вођства од 18:14, али је у тим тренуцима Омладинац преко Даниловић и Клопић не само одговорио, већ и преузео вођство (21:18). Ни ту није био крај узбуђењима, с обзиром на то да су Београђанке још једном успеле да се врате из резултатског минуса, да би на крају, у дубокој резултатској разлици, Раднички са 32:30, изборио пети сет.

А онда је у тај-брејку, све кренуло на лоше по домаћи тим. Након уводног вођства ривала од 4:1, Ања Зубић је морала да напусти терен, јер јој је позлило и није била у стању да настави утакмицу. Свакако да је овај моменат на неки начин одредио даљи ток утакмице, пошто је Раднички искористио недостатак једног од најбољих поентера домаћег тима и на крају је заслугама читаве екипе привео утакмицу крају са 15:5.

Никола Милосављевић, стратег Радничког, истакао је да су он и његова екипа очекивали тешку утакмицу.

”Опстанак можда изгледа реалнији, али није још увек потврђен. Морамо да наставимо даље овако, с обзиром на то да нас до краја очекује још доста утакмица. Знали смо да ће бити веома тешко, поготово што смо били гости. Омладинац у Пазови стварно игра фантастично, од почетка до краја борбено, стрпљиво и квалитетно у одбрани. Успели смо да победимо, да нађемо решења за све то и приведемо утакмицу крају”, закључио је Милосављевић.

Најрасположенија у редовима гостујуће екипе била је Кимбери Друвњок са 31 поеном, док су са друге стране Соња Даниловић и Ања Зубић уписале по 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У наредном колу Раднички гостује Железничару, док Омладинац дочекује ТЕНТ.

Фотографија: Subotica.Info

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!