Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда се извукла у Сремској Митровици

by Душан Крстић

Одбојкашице Црвене звезде стигле су до минималне победе у 17. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, као гошће, надиграле Срем након велике борбе са 3:2, по сетовима

Баш као што је то био случај у првом делу сезоне, када је Звезда након густа четири сета стигла до тријумфа, црвено-беле даме су и вечерас за длаку успеле да избегну пораз.  

Праву резултатску клацкалицу имали смо прилику да гледамо на старту овог дуела, пошто су обе екипе биле максимално мотивисане. При резултату 9:7, у корист Срема, Звезда је поенима Стојић и Јасек кренула у јуриш и серијом од 8:2, направила је превагу. Нису се на томе зауставиле изабранице Милана Гршића, пошто су и у даљем току сета биле бољи ривал на терену и у завршницу су ушле са 22:17. Изненађење је изостало до краја овог периода, пошто је Звезда стекла пет сет лопти, а убрзо је и искористила другу шансу за вођство од 1:0 – 25:20.

Дешавања из већег дела уводног периода, као и освајање истог, само су позитивно утицале на гошће из Београда, које су и на старту другог сета заиграле доминантно. Ипак, ни рано вођство црвено-белих дама од 9:3, није деморалисало Сремице, које су заслугама читаве екипе за тили час одговориле истом мером и убрзо је на семафору писало 12:12. У наредном периоду играло се поен за поен, да би ускоро уследио нови налет домаће екипе. При резултату 15:14, у корист гошћи, поново је екипа Николе Каприца почела да ниже поене и серијом од 7:1, значајно се приближила изједначењу. Испоставило се убрзо да је ова предност домаћег тима недостижна за Звезду и Срем је са 25:20, поравнао резултат.

На крилима одличне игре из минуле деонице, Срем је преко Дуње Грабић и Миње Драшковић трећу отворио вођством од 6:1, али је Звезда брзо стигла до изједначења (6:6). Међутим, није превише времена требало изабраницама Николе Каприца да се поново одвоје и стигну до осетније предности (14:9). Иако је Звезда у наставку на све начине покушавала да ухвати прикључак, Срем се одлично носио са притиском и поенима Милице Милуновић вешто је чувао залиху. Тако је домаћа екипа још једном могла растерећено да приведе сет крају, јер је у завршници имала чак шест поена предности, а тачку на овај период ставила је Александра Ђорђевић успешним ас сервисом.

Уколико је неко помислио да ће се Звезда након преокрета ривала тек тако предати, грдно се преварио. Иако је Срем био решен да утакмицу у четвртом периоду оконча у своју корист, пошто је најпре повео са 7:4, па са 11:9 и 14:13, Звезда је имала другачије планове. При поменутом резултату тандем Мијачић-Стојић је режирао серију своје екипе од 6:0, и омогућио јој да се ваљано приближи тај-брејку. Наставила је Звезда у истом ритму и у самој завршници и стигла је до чак шест сет лопти, али се лако могло догодити да јој буде потребна још која. На семафору је писало 24:18, када су Милица Милуновић и Александра Ђорђевић одличним нападима и блоковима омогућиле свом тиму да приђе на поен заостатка. На срећу свих из табора црвено-белог тима, Звезда је успела да искористи последњу шансу и одведе меч у пети сет.

Цела утакмица стала је у тај-брејк. Баш као што је то био случај у целокупном мечу, и на почетку петог сета гледали смо истинску борбу. Ипак, од старта је било јасно да је Звезда због искуства које поседује у благој предности, што је на крају и направило превагу. Држао се Срем до резултата 11:9, у корист гошћи, када су црвено-беле даме поенима Станковић, уз блок Мијачић, окончале ову захтевну утакмицу у своју корист.

Милан Гршић, тренер Црвене звезде, каже да су његове изабранице биле довољно стрпљиве када је било најпотребније.

”Могу да честитам мојој екипи што је издржала притисак у сали где Срем сервира најбоље у лиги. Успели смо да колико-толико консолидујемо редове у тренуцима када се можда чинило да се нећемо вратити у меч. Не би било незаслужено чак и да је екипа Срема победила. Ипак, мислим да су наше девојке биле довољно стрпљиве и да су физички успеле да надвладају Срем у петом сету”, рекао је Гршић.

Јасек Малгорзата предводила је своју екипу до победе са 17 поена, док су са друге стране Александра Ђорђевић и Миња Драшковић бројале до 16.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У 18. колу, Звезда дочекује Клек, а Срем гостује Радничком Бластерс.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!