Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство се осамило на врху табеле!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су важан тријумф у одложеној утакмици 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, као гошће, савладале ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:23, 25:23, 25:27 и 25:20.

Јединство је након два сата истинске борбе, по други пут у десетак дана успело да надигра Обреновчанке у гостима, а вечерашњом победом се и осамило на врху табеле са чак пет поена више у односу на вечерашњег ривала.

Стегнуто је ТЕНТ ушао у овај сусрет и својим грешкама омогућио је Јединству да већ на самом старту стекне лепу резултатску залиху (8:4). Ипак, није било потребно превише времена домаћину да ухвати прикључак, пошто је већ у неколико наредних поена успео да стигне до изједначења. Велика борба на обе стране мреже вођена је све до резултата 14:14, када је Јединство поенима Иване Недељковић и Иве Шућуровић направило серију од 5:1. Чинило се да ће овај налет Јединства бити пресудан у наставку за освајање прве деонице, али је шампион Србије убрзо почео да греши што је омогућило ривалу да у завршници још једном поравна резултат (22:22). Међутим, на време је новопечени освајач Купа Србије успео да се сабере и да у наредних неколико поена, за које је била заслужна Тамара Миљевић стигне до вођство – 25:23.

Као што се и очекивало, права борба виђена је и у другом периоду. Обе екипе биле су жељне надметања, што нам је донело праву резултатску клацкалицу на почетку ове деонице. Ипак, при резултату 13:13, Јединство је одлучило да убаци у пету брзину, а главни мотор екипе из Старе Пазове поново је била Тамара Миљевић, која је уз подршку саиграчица режирала серију од 5:0. Схватио је Игор Жакић да мора нешто у наставку да промени, како би освајање другог сета и даље било реално. Одлучио је да на терен пошаље Невену Сајић, а она је одличним сервисима, који су у великој мери утицали на то да се ТЕНТ резултатски врати у игру, оправдала поверење (19:19). Још једном смо добили узбудљиву завршницу, у којој је на крају за нијансу истрајнија била екипа Јова Цаковића, која је на крилима тандема Тица – Миљевић, дуплирала своју предност – 25:23.

Иако је велика предност била на страни гостујуће екипе, предаја није била опција ни у једном тренутку за Обреновчанке, што су и доказале у трећем сету. Од старта су изабранице Игора Жакића биле решене да освоје овај период и да продуже утакмицу. Све до саме завршнице, ТЕНТ је одличном игром на свим пољима, уз минимални број грешака, вешто чувао рану предност, али је и Јединство све време држало корак за ривалом. Ускоро се упорност гошћи исплатила, пошто су Пазовчанке успеле да у финишу поравнају резултат, а потом и спасу и три сет лопте. Међутим, на њихову несрећу, ТЕНТ је убрзо уграбио и четврту шансу за освајање ове деонице, коју је грешком ривала успео да спроведе у дело и смањи заостатак.

Очекивало се да ће освајање претходног сета улити додатно самопоуздање Обреновчанкама. Тако је и било, али само на почетку четвртог периода, када је Јединство још једном одлучило да крене у јуриш и оконча утакмицу у своју корист. И убрзо је шампиону Србије то пошло за руком. Предвођен већ поменутим тандемом Тица – Миљевић, али и заслугама остатка екипе, освајач Купа Србије је за тили час стигао до чак шест меч лопти. Иако је ТЕНТ био решен да се бори да последњег поена, Јединство је успело да искористи трећу шансу и да са 25:20, стигне до великог тријумфа.

Јово Цаковић, стратег Јединства, истиче да му у овом периоду није примаран резултат, већ да његова екипа подиже ниво своје игре.

Тешка утакмица за нас, под новим околностима. Није једноставно када навикнеш да целу сезону играш са једним играчем, који је веома битан, а сада већ другу утакмицу играмо у другој композицији. Још се привикавамо и скроз нам је други модел игре. Можда не играмо лепу одбојку, можда имамо више напада, али смо кроз неке друге елементе дошли до циља. Ту мислим на стрпљење и упорност. Понављам, било је тешко вечерас из два разлога. Један је што је екипа ТЕНТ-а веома квалитетна, а други је управо та хала, која је посебна. Ипак, мени у овом периоду није примаран резултат, већ да из утакмице у утакмицу подижемо ниво наше игре. Да ли ћемо до плеј-офа да победимо све утакмице, или нећемо, није ми битно, већ ми је важно да из дана у дан будемо све бољи и да правимо помаке”, закључио је Цаковић.  

Најрасположенија у победи своје екипе била је Тамара Миљевић са 30 поена, док се са друге стране истакла Мина Мијатовић са 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство ће у наредном, регуларном 20. колу, гостовати Убу, док ће ТЕНТ дочекати Срем.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!