Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Ново изненађење Радничког: Звезда пала на Звездари!

by Душан Крстић

Одбојкашице Радничког Бластерс из Београда наставиле су са подвизима у 20. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, поразиле Црвену звезду након велике борбе са 3:2, по сетовима 23:25, 27:25, 21:25, 25:20 и 15:8.

Иако је екипа Милана Гршића данас у два наврата имала укупно вођство, Раднички се ни у једном моменту није предавао и на крају је успео да направи још један значајан корак у борби за опстанак.

Након изједначеног почетка, у којем су обе екипе биле опрезне, Звезда је при резултату 10:10, заиграла сигурно у одбрани и блоковима Ђуровић и Јасек, уз поене Стојић, направила је серију од 8:2. Иако је у наредних неколико релија Кимберли Древњок са четири везана поена, од чега су три била аса, успела да смањи заостатак ривала и учини завршницу занимљивом, црвено-беле даме су до краја биле довољно концентрисане и са 25:23, повеле су са 1:0.

Наставила је Звезда са нешто бољом игром и у другом периоду, пошто је повела најпре са 5:0, а потом и са 9:5 и 12:10. Ипак, као што се и може закључити из резултата, Раднички је полако подизао ниво своје игре и у наставку је све време дисао за вратом фаворизованом противнику, што му се у финишу и исплатило. И поред тога што је Звезда имала две прилике да дуплира предност (24:22), већ поменута Древњок није желела то да јој дозволи, пошто је у наставку успешним поенима из напада режирала преокрет своје екипе, које је крунисано заслуженим изједначењем – 27:25.

Баш као што се и очекивало, велика борба настављена је и у трећем периоду. Све до средине сета имали смо прилику да гледамо праву резултатску клацкалицу, пошто су се и једна и друга екипа периодично смењивале у вођству. Преломни моменат догодио се при резултату 16:15, када је Звезда још једном на крилима тандема Ђуровић – Јасек, али и заслугама остатка екипа, направила сјајну серију од 7:0, коју нису могли ни да зауставе тајм-аутови Николе Милосављевића. Тако је екипа Милана Гршића у завршницу ушла растерећено и са 25:21, успела је да, и поред свих покушаја ривала, поново поведе.

Знале су домаће одбојкашице да у четвртом сету немају шта да изгубе и биле су решене да све карте баце на агресиван приступ. У почетку се чинило да ће их он коштати, пошто је Звезда ову деоницу отворила вођством од 8:3 и 11:7. Међутим, труд се убрзо исплатио, пошто је Раднички одличном игром на свим пољима читавог тима успео да најпре поравна резултат (13:13), а потом и стигне до преокрета (15:13). Покушао је стратег Звезде да паузом мало утиче како на игру своје, тако и противничке екипе, али је Раднички наставио тамо где је стао и пре одмора. Тако су изабранице Николе Милосављевића у завршници стекле залиху од пет поена, коју су за тили час материјализовале и утакмицу одвеле у тај-брејк – 25:20.

Како се по почетку одлучујућег сета могло закључити, очекивала нас је истинска борба. Ипак, испоставило се убрзо да није било тако, пошто је Звезда након уводне предности од 4:2, просто стала, док је Раднички одличном игром Радмиловић и Цезар најпре стигао до преокрета, а убрзо и до чак осам меч лопти (14:6). Већ тада је било јасно да се шансе Звезде за повратак мере у промилима, а убрзо смо и добили потврду тога, пошто је Раднички искористио трећу шансу која му се указала и са 15:8, стигао је до новог подвига и битна два бода.

Никола Милосављевић, стратег Радничког, истиче да је заустављање напада примача Звезде направило превагу данас.

Кренули смо мало стегнуто, са слабијим пријемом на почетку. Међутим, касније смо успели да уласком Ање Радмиловић то стабилизујемо. Одмах је пријем био бољи и могли смо да играмо мирније. Мислим да је највећу превагу направило то што смо зауставили нападе њихових примача. То нам је, уз фантастичне смеч сервисе Кимберли Древњок, и донело победу. Ми и даље имамо шансу да избегнемо бараж, али је питање колико је то реално. Инђија је победила Клек, тако да они имају већ шест победа. Наравно, као и остали, ми ћемо се трудити да одиграмо озбиљно, али су нам мале шансе. Свакако ћемо играти максимално, како бисмо се што боље припремили за плеј-аут”, закључио је Милосављевић.  

Сјајна Кимберли Древњок предводила је своју екипу до победе са учинком од феноменалних 39 поена, док се код гошћи и те како истакла Јасек Малгорзата која је бројала до 31.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У претпоследњем колу регуларног дела првенства, Раднички дочекује Партизан, док ће Звезда угостити Инђију.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!