Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црно-беле направиле преокрет и славиле на Звездари

Одбојкашице Партизана забалежиле су битну победу у 21. колу Банка Поштанска штедионица Супелиге. Црно-беле су вечерас, у хали "Давид Калинић", савладале Раднички са 3:2, по сетовима 21:25, 25:21, 13:25, 26:24 и 15:11.
 
Праву борбу гледали смо пуних два и по сата на Звездари. Утакмица пуна преокрета, где је Раднички био на корак од победе, али успео је Партизан да спаси меч лопту, избори тај-брејк и на крају оствари победу. Црно-беле је до победе предводила Ана Круљ са 27, а пратила је Родић са 16 поена. У противничкој екипи сјајне су биле Кимберли са 29 и Тиара са 23 поена. Овим поразом Раднички ће дефинитивно играти плеј-аут, док Партизан заузима седмо место и очекује их плеј-оф. 
 
Одмах на старту утакмице видело се да ће бити велика борба, дугих размена, али и надметање између два коректора Кимберли и Круљ. Прве до предности стигле су одбојкашице Партизана, а Врцељ је сјајно проигравала своје саиграчице. Мучио је пријем домаћу екипу, али повукла је Кимберли првобитно добрим нападима, затим блоком, а уписала је и ас-сервис за изједначење. Ухватио је Раднички ритам, преокренуо резултат на 19:17, па је одмах уследио тајм-аут црно-белих.  Међутим, концентрисане су биле изабранице Николе Милосављевића и са 25:21
 
Наставио је Раднички са одличном игром и у раној фази дошао до пет поена предности (9:4). Није се предао Партизан, већ је поенима сјајне Круљ прво изједначио резултат, а затим је дошао до тоталног преокрета. Деловале су незаустављиво црно-беле у овим моментима и повеле са 19:13. Имао је Раднички налет у једном моменту, али успео је гостујући тим да остане миран и изједначи укупан резултат. 
 
Добио је на самопоуздању тим из Хумске и повео у трећем чину са 10:6. Ипак, имале су противнице спреман одговор и серијом поена (десет узастопних) скроз преокренуле на 16:10. У свим елемтима блистао је Раднички који је само повећавао стечено вођство. У једном тренутку имао је великих 20:12 и до краја сета само један поен је препустио Партизану.  -25:13
 
Велика борба била је у четвртом периоду где се доста дуго играло поен за поен. Сваки поен прослављао се као да је последњи, а гошће су се средином сета одвојиле на три поена (18:15). Није то дуго трајало, већ је Раднички одмах изједначио на 19:19. Права драма била је у завршници, домаће су пропустиле меч лопту, док са друге стране Партизан је ас-сервисом Родић изборио тај-брејк. 
 
Грешке гостујућег тима допринеле су да Раднички дође до минималне предности на почетку петог одлучујућег сета. Заустављена је Кимберли у неколико напада, што је Партизану донело изједначење. Ушла је нервоза у редове домаћег тима, па је Миросављевић морао да реагује и узме мали предах за своје играчице. Није то променило ситуацију на терену, а Партизан је повео са 9:6.  Све до краја резултат је био на страни црно-белих одбојкашица и са 15:11 оствариле су минималну победу. 
 
Ненад Живановић, тренер Партизана, истакао је како је ово био луд меч и да је срећан због квалитета које су показале његове играчице. 
 
"Тотално луд меч. Они су имали тај други сет, имали су нас скроз, а ми смо на тотално луду енергију успели да преокренемо тај период. Онда смо ми имали наредни, а оне су нас решиле лудачком серијом. На крају, нисмо навикли да добијамо овакве утакмице када долазимо из минуса, када нисмо баш најбољи у континуитету. То је неки квалитет који сам ја прижељкивао да изађе вечерас из нас и због тога сам највише срећан", рекао је Живановић. 
 
Никола Милосављевић, тренер Радничког, није био задовољан енергијом својих играчица. 
 
"Недостајала је борбеност вечерас. Искрено, задовољан сам тактичким стварима које смо у неким тренуцима игре радили и тада је резултат био јако добар. Међутим, борбеност нас није красила од почетка утакмице, не знам због чега и мораћу то да размотрим са својим стручним штабом. Честитам екипи Партизана, стварно фантастична борба и борба, заслужили су победу. На нама је да наставимо да радимо и да се сппремимо за плеј-аут", закључио је Милосављевић. 
 

Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!