Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црно-беле направиле преокрет и славиле на Звездари

Одбојкашице Партизана забалежиле су битну победу у 21. колу Банка Поштанска штедионица Супелиге. Црно-беле су вечерас, у хали "Давид Калинић", савладале Раднички са 3:2, по сетовима 21:25, 25:21, 13:25, 26:24 и 15:11.
 
Праву борбу гледали смо пуних два и по сата на Звездари. Утакмица пуна преокрета, где је Раднички био на корак од победе, али успео је Партизан да спаси меч лопту, избори тај-брејк и на крају оствари победу. Црно-беле је до победе предводила Ана Круљ са 27, а пратила је Родић са 16 поена. У противничкој екипи сјајне су биле Кимберли са 29 и Тиара са 23 поена. Овим поразом Раднички ће дефинитивно играти плеј-аут, док Партизан заузима седмо место и очекује их плеј-оф. 
 
Одмах на старту утакмице видело се да ће бити велика борба, дугих размена, али и надметање између два коректора Кимберли и Круљ. Прве до предности стигле су одбојкашице Партизана, а Врцељ је сјајно проигравала своје саиграчице. Мучио је пријем домаћу екипу, али повукла је Кимберли првобитно добрим нападима, затим блоком, а уписала је и ас-сервис за изједначење. Ухватио је Раднички ритам, преокренуо резултат на 19:17, па је одмах уследио тајм-аут црно-белих.  Међутим, концентрисане су биле изабранице Николе Милосављевића и са 25:21
 
Наставио је Раднички са одличном игром и у раној фази дошао до пет поена предности (9:4). Није се предао Партизан, већ је поенима сјајне Круљ прво изједначио резултат, а затим је дошао до тоталног преокрета. Деловале су незаустављиво црно-беле у овим моментима и повеле са 19:13. Имао је Раднички налет у једном моменту, али успео је гостујући тим да остане миран и изједначи укупан резултат. 
 
Добио је на самопоуздању тим из Хумске и повео у трећем чину са 10:6. Ипак, имале су противнице спреман одговор и серијом поена (десет узастопних) скроз преокренуле на 16:10. У свим елемтима блистао је Раднички који је само повећавао стечено вођство. У једном тренутку имао је великих 20:12 и до краја сета само један поен је препустио Партизану.  -25:13
 
Велика борба била је у четвртом периоду где се доста дуго играло поен за поен. Сваки поен прослављао се као да је последњи, а гошће су се средином сета одвојиле на три поена (18:15). Није то дуго трајало, већ је Раднички одмах изједначио на 19:19. Права драма била је у завршници, домаће су пропустиле меч лопту, док са друге стране Партизан је ас-сервисом Родић изборио тај-брејк. 
 
Грешке гостујућег тима допринеле су да Раднички дође до минималне предности на почетку петог одлучујућег сета. Заустављена је Кимберли у неколико напада, што је Партизану донело изједначење. Ушла је нервоза у редове домаћег тима, па је Миросављевић морао да реагује и узме мали предах за своје играчице. Није то променило ситуацију на терену, а Партизан је повео са 9:6.  Све до краја резултат је био на страни црно-белих одбојкашица и са 15:11 оствариле су минималну победу. 
 
Ненад Живановић, тренер Партизана, истакао је како је ово био луд меч и да је срећан због квалитета које су показале његове играчице. 
 
"Тотално луд меч. Они су имали тај други сет, имали су нас скроз, а ми смо на тотално луду енергију успели да преокренемо тај период. Онда смо ми имали наредни, а оне су нас решиле лудачком серијом. На крају, нисмо навикли да добијамо овакве утакмице када долазимо из минуса, када нисмо баш најбољи у континуитету. То је неки квалитет који сам ја прижељкивао да изађе вечерас из нас и због тога сам највише срећан", рекао је Живановић. 
 
Никола Милосављевић, тренер Радничког, није био задовољан енергијом својих играчица. 
 
"Недостајала је борбеност вечерас. Искрено, задовољан сам тактичким стварима које смо у неким тренуцима игре радили и тада је резултат био јако добар. Међутим, борбеност нас није красила од почетка утакмице, не знам због чега и мораћу то да размотрим са својим стручним штабом. Честитам екипи Партизана, стварно фантастична борба и борба, заслужили су победу. На нама је да наставимо да радимо и да се сппремимо за плеј-аут", закључио је Милосављевић. 
 

Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!