Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке максималне у Лајковцу!

Одбојкашице Уба забележиле су тријумф у дербију 21. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Маријане Боричић је вечерас, у Лајковцу, надиграла Железничар са максималних 3:0, по сетовима 25:23, 25:22 и 25:19.

Иако се Железничар у последње време налазио у феноменалној форми, Убљанке су још једном доказале да у дербију нема фаворита.

Као што се очекивало, истинска борба вођена је током целокупног првог сета. За нијансу је на почетку био бољи Уб, који је грешкама ривала повео са 8:3. Међутим, брзо се пробудила екипа Бранка Ковачевића, која је за тили час заслугама читавог тима, као и одличном игром на свим пољима, успела да преокрене резултат (15:12). Међутим, ни ту није био крај узбуђењима, пошто су Убљанке имале спреман одговор у виду серије од 8:2, за коју су најзаслужнији били одлични сервиси Бенитез. Цео уводни период стао је у узбудљиву завршницу, у којој је за нијансу истрајнији био Уб, пошто је са 25:23, повео 1:0.

На крилима боље игре из финиша прве деонице, Уб је био решен да се не зауставља у другој. Након раног вођства од 9:6, екипа Маријане Боричић је у наставку све време одржавала малу предност. Иако је Железничар све време покушавао до ухвати прикључак, када год би био близу, Уб је додавао гас. Тако је гост при крају другог периода стекао пет сет лопти, да би убрзо са 25:22, дуплирао предност.

У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, Уб је био још једном доминантан. Лајковчанке су у овом периоду биле равноправан ривал само до резултата 6:5, када су гостујуће одбојкашице убациле у пету  брзину и повеле најпре са 11:6 и 16:11, па са 20:12. Већ тада је било јасно да је Железничар у безизлазној ситуацији, а убрзо смо и добили потврду тога, јер је Уб са 25:19, стигао до максималног тријумфа.

Катарина Лукић, техничар Уба, истакла је да је тежак период иза њене екипе.

Искрена да будем јако је био тежак период иза нас и мислим да је ова победа дошла као награда за наш рад у протеклом периоду. После пораза од екипе Омладинца некако се осетио пад енергије, али сада је већ боље и знам и верујем да је ово тек почетак свега што нас очекује. Утакмица као утакмица тешка као и свака, али смо одрадиле све што је био договор и оно што смо припремале”, закључила је Катарина.

Најрасположенија у тријумфу гостујуће тима била је Алфонсо Бенитез са 13 поена, док се код домаћина истакла Ксенија Томић са 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Уб ће у последњем колу дочекати Срем, док ће Железничар гостовати Омладинцу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!