Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб заказао четвртфинале плеј-офа са Звездом

Одбојкашице Уба забележиле су победу у последњем 22. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су данас, на домаћем терену, савладале Срем са максималних 3:0, по сетовима 25:19, 26:24 и 25:19. 
 
Овом победом Уб је на учинку 13-9 и завршио је регуларни део сезоне на петој позицији на табели. Противник у четвртфиналу плеј-офа биће им Црвена звезда из Београда, која је на четвртој позицији са скором 16:5. Са друге стране, Срем се налази на шестом месту (12-10) и играће против Железничара из Лајковца (17-5). Утакмице четвртфинала плеј-офа на програму су 26. и 29. марта, док је евентуални трећи меч заказан за 1. април
 
Од самог почетка уводног сета, па све до саме завршнице Убљанке су држале предност на својој страни. Била је расположена домаћа екипа, Анђелка Новосел је скупила чак 7 поена у овом сету, а пратила је Петрановић са 5. Чак шест сет лопти имао је Уб, а грешком противничке екипе је повео 1:0. 
 
Велика борба водила се у наредном периоду, била је права резултатска клацкалица и вођство се константно смењивало. Подигао је Срем ниво своје игре и покушао да изједначи укупан резултат. У завршници се још једном истакла Новосел која је ас-сервисом и поеном из напада донела својој екипи минималну предност (22:20). Дошао је тим Маријане Боричић и до две сет лопте, али гошће су успеле да се "извуку" и добили смо неизвестан крај који се играо на разлику. Међутим, још једна грешка у битном моменту је коштао Срем и Уб је отишао на 2:0. -26:24
 
У налету су биле одбојкашице Уба, распуцала се и Алфонсо која је уписала у раној фази и два ас-сервиса. Придружила јој се и Петрановић како са сервис линије, тако је била сјајна и на мрежи, па је предност домаћих само расла. Све до краја утакмице није Срем успео да се врати и са 25:19 Уб је забележио максимални тријумф. 
 
Рада Перовић, дизач Уба, пожелела је срећу у плеј-офу Срема, али и својој екипи. 
 
"Желела бих да честитам својој екипи на максималној победи и на завршетку лигашког дела и петом месту. На данашњој утакмици, искрено сви конци су били у нашим рукама. Нисмо дозволили Срему да се разигра, да играју њихову препознатљиву игру. Можда смо им неке лопте поклонили, али они то нису искористили. Очекивали смо већу борбу у неким тренуцима, али наравно да смо срећни овим резултатом. Желим екипи Срема срећу у плеј-офу, као и свом тиму. Очекује нас већ у уторак прва утакмица четвртфинала, а ми ћемо ући максимално са свим својим оружјем које имамо. То је то, крај сезоне је, немамо шта више да штедимо и чекамо, све што имамо даћемо у те две утакмице у четвртифиналу. Свакако да нам последње две победе веома значе, пре свега због самопоуздања и да прескочимо низ од пар пораза. Лепу поруку смо послали осталим екипама, не могу да кажем да су нас отписали, али смо целе сезоне од првих четири-пет екипа губили. У плеј-офу се никад не зна и ја увек остављам за крај, после утакмице се честита противнику, али док се последњи поен не одигра нема предаје", закључила је Перовић. 
 
Најефикаснија у победничком тиму била је Симона Петрановић са 16, док је поен мање уписала Новосел. У противничкој екипи чак три играчице су завршиле са 10 поена - Грабић, Драшковић и Живановић
 
Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!