Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Борбени Партизан скупо продао своју кожу: ТЕНТ у полуфиналу

Одбојкашице ТЕНТ-а су се пласирале у полуфинале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у СЦ Мастер, савладале Партизан Ефбет са 3:2, по сетовима 25:27, 25:23, 25:13, 18:25 и 16:14. 
 
Обреновчанке су дошле у Београд као фаворити, а и са предношћу од 1:0.  Међутим, знале су црно-беле да је овај дуел њихов последњи воз и максимално озбиљно су изашле на терен. Дале су својих 101%, имале чак три меч лопте да изборе мајсторицу, али изгореле се у жељи на самом крају. 
 
Ушао је Партизан у утакмицу на све или ништа и већи део уводног сета је имао вођство на својој страни. Мучио се ТЕНТ у нападу, али је ухватио залет у једном моменту и дошао до изједначења. Завршница се играла на разлику, а црно-беле на крају нису просуле цео труд, већ су са 27:25 повеле са 1:0.
 
Настављена је добра одбојка и током другог периода, али овог пута резултат је био на страни гостујућег тима. Предност је само расла, али тим који предводи Ненад Живановић је ушао у серију поена и вратио егал игру. Прве су Обреновчанке стигле до сет лопте, а већ наредни поен искористила је Сајић контра напад за 1:1.
 
partent1plej
 
Са доста самопоуздања играла је гостујућа екипа током трећег чина. Повела је прво са 8:3, а затим невероватном серијом је стекла вођство од великих 18:8. Живановић је тог момента променио скроз поставу која није имала шансе да направи било какво изненађење. Мирно је ТЕНТ привео сет крају и са 25:13 преокренуо укупан резултат и дошао на корак од пласмана у полуфинале. 
 
Када су сви милили да је ово последњи сет, демантовале су их домаће одбојкашице. Вратиле су игру из првог сета и прешле у вођство. Мењао је Жакић, највише на месту коректора смењивале су се Мијатовић и Рајлић, а у једном моменту и на позицији примача је била Бојана Поповић уместо Цветковић. Ипак, храбри Партизан је успео да освоји сет и избори тај-брејк. 
 
Тамо смо гледали велику борбу. Вођство се смењивало, а при разултату 11:11 уследила су три везана блока Партизана за три меч лопте. Имале су црно-беле и контру за победу, али направила је Петровић грешку. Стала је тог момента Ана Малешевић на сервис линију и све се променило. Прво је ТЕНТ изједначио, а онда је уследио и ас-сервис за меч лопту гошћи. У наредном поену имала је Круљ напад за изједначење, одбраниле су се противнице, остала је Мијатовић без блока и искусно то искористила за победу свог тима. 
 
Најефикаснија у ТЕНТ-у била је Невена Сајић са 17, поен мање имала је Малешевић, а Наташа Чикуц је додала 14. Док се у противничкој екипи највише истакла Ана Круљ са 22, Дробњак је бројала до 14, а Родић се зауставила на 11. 
 
Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!