Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке извукле ”живу главу”, Звезда према очекивањима

by Душан Крстић

Одбојкашице Уба забележиле су тесан тријумф на старту Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су данас, у 1. колу, као гошће надиграле Раднички Бластерс са 3:2, по сетовима 25:15, 25:27, 16:25, 25:16 и 15:13.

Иако су пре самог почетка утакмице важиле за апсолутног фаворита против екипе којој одбојкашка јавност не даје превише шансе да ове сезоне направи запажен резултат, изабранице Мирјане Мусулин морале су и те како да се потруде како би извојевале минимални тријум. Ипак, данас смо добили потврду да је Раднички екипа која ће ове сезоне имати респектабилну екипу, која може да направи изненађење. Још када се на то дода чињеница да ће се у стручном штабу Николи Милосављевићу, који је данас самостално водио екипу без иједног сарадника на клупи, придружити Немања Зекић, дугогодишњи први тренер млађих категорија Србије, стиче се утисак да ће Раднички када буде комплетан имати изгледне шансе да избори барем место у плеј-офу.

Што се саме утакмице тиче, све је на почетку ишло на руку гостујућег тима. Након раног вођства од 7:3 и 13:7, деловало је да ће Убљанке поприлично лако изаћи на крај са данашњим ривалом. Таква очекивања љубитеља одбојке додатно су погрејана у наставку уводног периода, пошто је Уб заслугама читавог тима поприлично лако повео са 1:0, оставивши ривала на само 15 освојених поена.

Ипак, Раднички није желео да се преда после првог периода, јер је знао да поседује довољно квалитета да се надмеће са једним од фаворита за освајање трофеја. Тако смо у другом сету имали прилику да гледамо веома изједначену игру, пуну преокрета и одличних индивидуалних потеза. Можда се прелони моменат за остатак меча догодио при резултату 13:12, у корист Убљанки, када је Милосављевић уместо Ане Јакшић, која је пре само неколико дана стигла као велико појачање, али јој је потребно време за адаптацију, у игру увео Јовану Симић. Унео је капитен домаћих нову енергију свом тиму, који је у даљем току другог периода изгледао препорођено и потпуно заслужено је са 27:25 поравнао резултат.

Већ у наредној, трећој деоници, Раднички је преузео главну реч, пошто је на крилима сјајне Тијаре Цезар одмах повео са 7:2, да би свој допринос убрзо дао и остатак тима, па су Београђанке у овом сету у потпуности надиграле ривала, који је стао на свега 16 освојених поена.

Нису изабранице Мирјане Мусулин смеле себи да дозволе да већ на почетку сезоне направе велики кикс, иако им је већ тада било јасно да кући неће однети цео плен. Зато су од првог судијског звиждука у четвртом сету деловале веома агресивно, што је убрзо донело резултат. Одличне су у овом периоду биле Бенитез, Челић и Станојевић, што је Убљанкама убрзо омогућило да изборе тај-брејк – 25:16.

Одлучујући сет био је дефинитивно по укусу свих неутралних одбојкашких сладокусаца. Сјајна атмосфера утицала је домаће одбојкашице да направе прави подвиг данас, па су тако на промену страна отишле са вођством од 8:6. Нису ту стале изабранице Николе Милосављевића, јер су и у даљем току сета одржавале ту предност и у завршницу су ушле са 13:11. Ипак, тада је искуство Убљанки дошло до изражаја, јер су гошће одличном игром Ане Митровић у нападу, али и Бојане Челић у одбрани, везале четири поена и са 15:13 могле су да прославе тесну победу.

Мирјана Мусулин, тренер Уба, истакла је да њена екипа има још простора за рад.

„Тешка утакмица за нас, прва којом се отвара првенство. Честитам екипи Радничког на једној пожртвованој и храброј игри. Заслужено су узели бод. Ми смо показали огроман пад током игре, али на сву срећу успели смо да се вратимо и приведемо меч крају победом. Свакако да има још простора за рад, али тек је почетак првенства које ће бити дуго, тако да верујем да ће све да се склапа како треба”, закључила је Мирјана.

Никола Милосављевић, стратег Радничког, изнео је своје утиске након данашњег меча.

”Јако борбена утакмица, надам се да је публика уживала. Жао ми је што на крају ми нисмо победили, јер су то девојке јако желеле. Сада су мало тужне, али добро, то је подстрек за даљи рад. У почетку смо ушли мало стегнуто и лоше сервирали, али смо у другом и трећем сету то исправили, а добро смо и блокирали и бранили. Свака част екипи Уба, стварно су јако квалитетно одиграли, поготово на крају. Тако да желим њима сву срећу, а и нама у наставку сезоне”, истакао је Милосављевић.

Алфонсо Бенитез предводила је своју екипу до тријумфа са 21 освојеним поеном, а подршку су јој пружиле Бојана Челић са 15 и Тања Станојевић са 12 поена. У табору београдског Радничког највише се истакла Тијара Цезар са 26 поена, док је Ана Јековић бројала до 13.

У другој утакмици данашњег програма, Црвена звезда лако је изашла на крај са вечитим ривалом, Партизаном Коптех. Иако годинама уназад овај дуел не доноси превише узбуђења, увек се очекује да ће историјски моменат утицати на то да се утакмица распламса. Ипак, то ни вечерас није био случај, с обзиром да су црвено-беле даме поприлично лако изашле на крај са црно-белима и славиле са максималних 3:0 (25:15, 25:20, 25:15).

Малгоржата Јасек била је најрасположенија у победи свог тима са 19 поена, док је на другој страни Милица Видачић стала на коти од 15.

Статистику са обе утакмице можете погледати овде.

Уб ће у наредном колу дочекати Омладинац, Партизан ће гостовати Јединству у Ужицу, док ће Раднички и Звезда одиграти међусобни дуел.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара