Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Драма у сремском дербију: Митровчанке боље од Јединства

by Душан Крстић

Одбојкашице Срема из Сремске Митровице оствариле су победу у 1. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Николе Каприца је вечерас, у Старој Пазови, надиграла актуелног шампиона Србије, Јединство са 3:2, по сетовима 25:18, 17:25, 19:25, 25:22 и 15:11.

Надали смо се  и пре почетка утакмице да ћемо вечерас у Старој Пазови гледати једну добру борбу, али чини се да су протагонисти овог дуела премашили сва очекивања. Некако се од почетка сезоне Срем и Јединство сматрају за екипе које могу да буду топло изненађење у борби за трофеје, а ова утакмица доказала да и једна и друга екипа могу озбиљно да помрсе рачуне фаворитима.

Обе екипе биле су веома расположене на почетку утакмице, што је утицало на то да се вођство константно смњује. Међутим, ускоро је до изражаја дошла одлична игра Срема у нападу, а поготово у сегменту блока, што је Митровчанкама, заслугама читавог тима, средином сета донело предност од 13:8. Испоставило се убрзо да је овај налет гошћи био кључан, пошто је екипа Николе Каприца до краја само повећала залиху и са 25:18 повела са 1:0.

Готово идентичну слику гледали смо у првом делу друге деонице. Са једне стране расположене су биле Зубић и Клопић, а са друге Грабић и Ашоња. Ипак, при резултату 12:11, у корист Срема, Јединство је убацило у пету брзину и одличном игром на свим пољима повело је са 19:12, да би за тили час са 25:17 поравнало укупан скор.

Резултат из претходне деонице позитивно је утицао на изабранице Јова Цаковића, које су у трећем сету биле решене да у потпуности стигну до преокрета, што им је и пошло за руком. На семафору је засијало 7:7, када су Јована Пунишић и другарице направиле серију од 7:1. Иако је недуго затим Срем успео да смањи заостатак на само један поен (15:14), то није превише утицало на Пазовчанке, које су убрзо кренуле у још један јуриш и са 25:19 стигле до зацртаног циља.

Ако се неко усудио да на почетку четвртог сета отпише Срем, грдно се преварио. Већ на старту је екипа Николе Каприца повела са 10:3, понајвише захваљујући грешкама ривала. Иако се чинило да ће Срем без проблема до краја материјализовати ову рану предност, средином сета се поново пробудило Јединство и серијом поена стигло је до преокрета (15:14). Али, ни ту није био крај узбуђењима. Успело је Јединство у неколико наредних поена да задржи предност, а онда је при резултату 20:19, на линију стала Нина Мандовић, која је одличним сервисима разоружала пријем домаћина, што су Митровчанке искористиле и са 25:22 избориле тај-брејк.

А тамо је нешто веће искуство које поседује екипа из Сремске Митровице дошло до изражаја. Повело је Јединство са 5:2, али гошћама није било потребно пуно времена да преко Ање Ашоње поравнају резултат. Иако је домаћин поново успео да се одвоји, Срем му је све време био за петама. Преломни моменат догодио се при резултату 11:10, у корист Пазовчанки, када је гост искористио данак неискуства домаћих одбојкашица и са пет везаних поена стигао до великог тријумфа.

Никола Каприц, тренер Срема, каже да је његова екипа била можда мало упорнија вечерас.

”Као што сам рекао и у најави утакмице, овде се увек тешко игра. Без обзира на састав Јединства, они увек играју на домаћем терену сјајно. Ми смо можда били мало упорнији ове вечери. Екипа Јединства имала је перфектан пријема, а као такав имала је и добар напад. Ми једноставно једно време нисмо знали да се изборимо са тако добрим пријемом, односно нападом. Тек када су оне мало посустале, ми смо дошли себи, иако нисмо одиграли храбро у неким тренуцима. Мораћемо да радимо на томе, јер имамо искуства, имамо младост, имамо знање. Имамо све што је потребно да победимо екипе које су квалитетне као што је Јединство. Надам се неким бољим партијама”, истакао је Каприц.

Јово Цаковић, стратег Јединства, истиче да његова екипа мора још много да ради и напредује, а пре свега да победи себе.  

”Честитке екипи Срема на заслуженој победи. Реална је ово ситуација, јер далеко смо ми од озбиљне екипе да ово данас решимо лако. Много ми времена морамо да проведемо у сали, да учимо, да радимо, да напредујемо, јер пре свега морамо да победимо себе. Тек онда да дођемо у ситуацију да се боримо са противником, који у овом моменту много боље зна да игра одбојку од нас. Кад боље знаш да играш, када си искуснији, зрелији и када си побеђивао, сигурно имаш бољи карактер. Оне су показале мирноћом, рутином, капацитетом, између осталог и квалитетом, да су боље од нас. Ми смо на махове играли лепу одбојку, али исто тако показали да смо много детињасти и зелени крајем четвртог и у завршници петог сета. Да бисте дошли у ситуацију да завршите овакве утакмице, то изискује много рада. Остаје нам да ово изанализирамо и да схватимо где смо реално, а не да причамо на основу претхоних сезона о Јединству. Велики је ово помак у односу шта је Јединство било пре две или три недеље, а у спорту не може ништа преко ноћи. Ово вечерас, када смо сви мислили да смо близу победе, није нам се дало, јер то мало треба да се заслужи. Срем је заслужено победио и ја им од срца честитам”, закључио је Цаковић  

Ања Ашоња предводила је своју екипу до тријумфа са невероватних 28 поена, док је Ема Клопић на другој страни бројала до 18.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У наредном колу Срем гостује Железничару, а Јединство Спартаку у Суботици.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара