Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Како да победите утакмицу ако изгубите 6:25 сет? Питајте ТЕНТ!

by Душан Крстић

Одбојкашице ТЕНТ-а оставриле су тријумф у дербију 1. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, код куће, успеле да надиграју лајковачки Железничар након истинске борбе и пет чинова са 3:2, по сетовима 25:19, 15:25, 6:25, 25:19 и 15:13.

Сјајну одбојкашку представу приредиле су нам оба тима вечерас у Обреновцу. Свака екипа имала је моменте када је била доминантна, али и када је падала, што је додтано утицало на неизвесност овог меча. Ипак, само један тим могао је да изађе као победник, а то је вечерас био обреновачки ТЕНТ. Иако је у трећем сету успео да освоји свега шест поена и практично је био на рубу амбиса, успеле су изабранице Игора Жакића да се врате у овај меч и победом отворе нову суперлигашку сезону. Не смемо пропустити прилику да поменемо играу Лајковчанки, коју су вечерас доказале зашто слове за једног од фаворита у борби за трофеје. После овог меча, једно је сигурно… Очекује нас веома узбудљива сезона.

Иако је Железничар одличним сервисима Јоване Зеленовић стекао рану предност од 4:1, није ТЕНТ-у није било потребно превише времена да преокрене резултат (7:4). За то су понајвише били заслужни непредвидљиви сервиси Ђурђе Станојевић, као и поени Малине Терел из напада. Натерао је Ратка Павличевића овај јуриш домаћина да рано затражи тајм-аут, што је позитивно утицало на његове изабранице, које су брзо успеле да ухвате прикључак. Ипак, и даље се Железничар мучио на пријему, што су Обренованке максимално користиле и средином сета стекле пет поена предности (16:11). И поред чињенице да је Железничар на све начине покушавао да још једном ухвати корак за ривалом, када год би био близу, ТЕНТ је имао спреман одговор. Није пуно прошло времена, а изабранице Игора Жакића на крилима Мијатовић и Терел стигле су до пет сет лопти и одмах искористиле прву за вођство од 1:0 – 25:19.

Наставио је ТЕНТ тамо где је стао у претходном периоду и на почетку другог повео је најпре са 4:3 и 7:6. Међутим, при поменутом резултату, Лајковчанке су преко Зеленовић и Ивановић направиле серију од 5:1, које је била пресудна за наставк деонице. Одржавао је ТЕНТ корак за ривалом, али смо до резултата 13:14, када је лајковачки ”Ћира” убацио у пету брзину и са пет везаних поена, којима су понајвише кумовале грешке ТЕНТ-а, значајно се приближиле изједначењу у сетовима (19:13). До краја сета нису се гошће задовољиле стеченом залихом, већ су наставиле да нижу поене, да би са 25:15, поравнале укупан резултат.

Већ на почетку трећег сета, екипа Игора Жакића нашла се у новом проблему. На линију је стала Ива Шућуровић, која је одличним сервисима нанела доста потешкоћа примачима ТЕНТ-а, што је Железничару донело радно вођство од 5:0. Морао је да реагује стратег домаће екипе и позове тај-аут, али се након паузе ништа драстично није променило. Наставиле су Лајковчанке да тероришу ривала сјајним сервисима, за шта је овог пута била заслужна Јована Зеленовић. Чак ни измене нису помагале Обреновчанакама, а Железничар је, како је сет одмицао, бивао све доминантнији и у блок игри (12:2). Тако је екипа Ратака Павличевића била истрајна до краја, искористила је стање у којем се затекао домаћин и са веома убедљивих и, рекло би се, невероватних 25:6 преокренула је резултат.

Иако претходни период није био славан за домаће одбојкашице, нико није смео да у овој утакмици отпише екипу, која већ у среду има изгледну прилику да избори пласман у Лигу шампиона. Свесне су биле Обреновчанке да још увек ништа није изгубљено, а то су доказали и у овом периоду, пошто су недуго од старта повеле са 10:6. Од тог момента, улоге су се практично замениле. Дошло је до пада у екипи из Лајковца, што је екипа Игора Жакића максимално искористила и у завршницу ушла са седам поена предности (19:12). Било каква напетост и изненађење изостало је у завршници овог сета и Обреновчанке су са 25:19 избориле тај-брејк.

У петом чину ова драма је добила свој врхунац. Након уводног егала, повео је Железничар најпре са 7:5 и 8:6, али је убрзо ТЕНТ стигао до изједначења (9:9). Улио је овај повратак нову енергију ”енергетичаркама”, које су убрзо стигле до преокрета и вођства од 12:10. Иако је у наставку Ратко Павличевић изменама покушао да надмудри колегу на другој клупи, Обреновчанке су биле истрајне до самог краја и са 15:13 стигле су до победе.

Најрасположеније у победи своје екипе биле су Малина Терел и Мина Мијатовић са по 16 освојених поена, док се на другој страни истакла Јована Зеленовић са 25.

У преосталим утакмицама данашњег програма, ужичко Јединство је победом озваничило повратак у елиту, док је суботички Спартак савладао Омладинац у дуелу екипе које ће се по мишљењу одбојкашке јавности борити за опстанак. Ужичанке су као гошће надиграле Инђију са 3:1 (25:23, 18:25, 25:22, 25:19), а су Суботичанке у Новима Бановцима славиле са 3:1 (19:25, 27:25, 25:19, 25:15). 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

ТЕНТ у наредном колу дочекује Инђију, док је Железничар угостити Срем.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара