Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Шампион се провукао кроз „Дудову шуму”

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су победу на премијери 2. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Актуелни шампион Србије је вечерас надиграо Спартак у Суботици са 3:1, по сетовима 25:17, 16:25, 25:23 и 25:23.

Прописно су се намучиле изабранице Јова Цаковића вечерас на северу Војводине. Мало ко је очекивао такав сценарио, поготово из разлога што Спартак, који игра на погон младих одбојкашица, важи за екипу која ће се ове сезоне борити за опстанак. Делује да су тога свесне биле и Пазовчанке, које су после одрађеног одличног посла у уводном периоду, заиграле доста опуштеније, што су ”голубице” у потпуности искористиле и учиниле овај дуел и те како занимљивим.

Као што сте већ имали прилику да прочитате, Јована Пунишић и другарице су први сет одиграле на веома високом нивоу и на крају истог оставиле ривала на 17 освојених поена. Међутим, слика на терену се од старта другог дела игре у потпуности променила и Спартак је био тај који је диктирао темпо, што је убрзо материјализовао, препустивши противнику свега 16 поена. Схватили су Јово Цаковић и његове изабранице да им је у наставку меча потребан другачији приступ како би зауставиле домаћина, што је било приметно од самог старта трећег сета. Ипак, брзо је Спартак вратио игру из претходне деонице и учинио овај сет неизвесним. Међутим, Јединство је на крају изашло као победник, пошто је са 25:23, по други пут повело на утакмици, да би у наредном сету на исти начин стигло по први пут у новој сезони до сва три бода.

Јово Цаковић, стратег Јединства, истакао је да је његова екипа својим квалитетом успела да направи превагу.

”Честитке мојој екипи на победи. Велика победа за нас и много самопоуздања за оно што нас чека у наредном периоду. Тешка утакмица, очекивано, јер је Спартак данас играо на 120 посто својих могућности, а ми као млада екипа смо их мало погурали својим грешкама, недисциплином, а вероватно и неискуством. Не би било незаслужено да је утакмица отишла у пет сетова, али опет сматрам да је квалитет на нашој страни и да смо на тај начин решили утакмицу у своју корист. Конкретно мислим ротацијом Тијане Цветковић са клупе, јер је она допринела много да ми ову утакмицу приведемо крају овим резултатом”, закључио је Цаковић.

Ема Клопић предводила је свој тим до победе са 13 поена, а пратиле су је Ања Зубић и Анђела Кукило са 11. На другој страни, Бојана Ристановић окончала је утакмицу са 22 поена, док је Драгана Королија бројала до 21.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство у дербију 3. кола дочекује Уб, док ће Спартак гостовати Срему.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара