Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Уб – Омладинац       3:0 (25:18, 25:10, 25:14)

Ни пре почетка утакмице није било дилеме да екипа Мирјане Мусулин важи за фаворита у данашњем мечу. Ипак, морале су домаће одбојкашице да буду опрезне поучене искуствима из 1. кола, када су на једвите јаде успеле да остваре победу над београдским Радничким. Са друге стране, изабранице Марка Николиће су биле свесне да ће утакмица са Убом бити ”немогућа мисија”, али су исто тако знале да ће вечерас имати прилику да само напредују иако су тек на почетку својих каријера.

Баш како је одбојкашка јавност предвидела, тако је и текла ова утакмица. Уб је од првог до последњег поена све држао у својим рукама и на крају остварио рутински тријумф. Бановчанке су у првом сету пружиле и најјачи отпор, иако је Уб све време контролисао ситуацију на терену и са 25:18 повео 1:0. Већ у другом сету, екипа Мирјане Мусулин била је још доминантнија, пошто је на крају деонице ривала оставила на десет освојених поена, да би у трећем без проблема забележила максимални тријумф – 25:14.

Мирјана Мусулин, тренер Уба, била је задовољна приступом игри читаве екипе.

”Ми смо искористили ову утакмицу против младе екипе Омладинца да се што боље уиграмо, да пробамо неке варијанте и пружимо шансу већини играчица из ростера. Оно што задовољава је свакако приступ игри. Мислим да смо у овој утакмици били мало опуштенији него што смо иначе улазили у утакмице, што ће нам свакако значити за наредне које долазе”, рекла је Мирјана Мусулин.

Анет Алфонсо је предводила Убљанке са 16 поена, док је Нађа Нађфеји уписала 10 за гостујућу екипу.

Уб у 2. колу гостује Јединству у Старој Пазови, а Омладинац дочекује Црвену звезду.

 

ТЕНТ – Инђија            3:0 (25:21, 25:20, 25:19)

Након историјског успеха и пласмана у Лигу шампиона, Игор Жакић и његове изабранице нису имали превише времена за радовање, пошто их је већ вечерас очекиваао нови суперлигашки изазов. И био је изазов у правом смислу те речи, пошто је Инђија успела добрано да намучи вицешампиона Србије, иако је на крају поражена са максималних 3:0.

Може се слободно рећи да је ТЕНТ од 20:20 у првом сету заиграо. Тек када је на семафору засијао тај резултат, Обреновчанке су успеле да сломе отпор ривала за почетно вођство (25:21). Мучила се и у другом периоду екипа Игора Жакића, али је на време, односно средином сета ставила ствари на своје место и са 25:20 дуплирала вођство. Готово идентична слика виђена је и у трећој деоници, јер је учесник групне фазе Лиге шампиона при резултату 12:11 везао пет поена, а убрзо и уписао другу победу у сезони.

Сара Ранковић, техничар ТЕНТ-а, рекла је да постоји ниво испод којег њена екипа не би смела да иде.

„Још једна важна утакмица иза нас. Честитам својој екипи на победи и Инђији на пруженом отпору. Заиста су добро одиграле. Ми са друге стране нисмо добро отвориле меч, али смо га успешно привеле крају. Постоје неке ствари које из ове утакмице можемо да научимо, али и неки ниво испод ког ова екипа не би смела да иде. Имамо целу недељу рада испред нас, тако да ће бити доста времена и простора да те ствари исправимо”, рекла је Сара Ранковић.

Наташа Чикуц предводила је своју екипу до победе са 17 поена, а пратила ју је Малина Терел са 14. У екипи Инђије, Јелисавета Којадиновић утакмицу је окончала на коти од 12 поена.

ТЕНТ у следећем колу гостује Партизану Коптех, а Инђија дочекује лајковачки Железничар.

 

Железничар – Срем              3:0 (25:20, 25:17, 25:21)

Иако је пре почетка ова утакмица по саставима екипа важила за дерби кола, тим Ратка Павличевића потрудио се да то тако не буде. После прошлонедељног тесног пораза у мечу са ТЕНТ-ом, Лајковчанке су биле силно мотивисане да зпишу прву победу у Суперлиги, а ту цену платио је Срем.

Неизвесност у првом периоду била је на стању само до резултата 8:8, када је Железничар серијом од 10:1 прешао у вођство, које је до краја, и поред свих покушаја, било недостижно за Митровчанке (25:20). У другом периоду је екипа Ратка Павличевића резултатски била још доминантнија, пошто је у завршницу ушла са девет поена разлике, да би са 25:17 повела са 2:0. У трећем и последњем периоду, Срем је пружио најјачи отпор, пошто је до средине сета имао предност на својој страни. Ипак, на време је популарна Дизелка укротила ривала и са 25:21 испунила зацртан циљ.

Ратко Павличевић, тренер Железничара, био је задовољан понашањем и ставом његове екипе на терену.

”Желео бих прво да честитам мојој екипи на стварно доброј борби и паметној игри, пре свега. Наравно, честитам и Срему, јер су показали да су добра екипа, која има стварно стабилну игру. Генерално сам задовољан како смо се понашали на терену и нашим ставом. Искрено се надам да ћемо тако и наставити и у наредном периоду играти све боље и боље”, закључио је Павличевић.

Најефикаснија у тријумфу свог тима била је Јована Зеленовић са 14 поена, док је Вања Ивановић бројала до десет. На другој страни, Милица Милуновић зауставила се на девет освојених поена.

Железничар ће наредног викенда гостовати Инђији, док ће Срем дочекати суботички Спартак.

Статистику са свих утакмица можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара